загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як захистити банківський рахунок від шахраїв: 7 порад

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Наразі існує чимало випадків шахрайства, пов'язаного з банківськими картами. Співробітники різних банків пропонують способи, як можна захистити свої гроші. Зокрема, 7 правил безпеки запропонував Олександр Соколовський, керівник напряму «Внутрішній контроль та fraud-менеджмент» ПриватБанку.

Це такі правила:

1. ПІН-код, логін і пароль від Приват24 (чи іншого банківського акаунту) потрібно тримати в недоступному для інших місці та нікому їх не називати. Крім того, не можна записувати ПІН-код на пластиковій картці, оскільки в разі крадіжки сторонні особи можуть з неї без проблем зняти гроші.

2. Не можна просити незнайомих людей допомогти вам скористатися пластиковою карткою. ПІН-код потрібно вводити самостійно, не показуючи його оточуючим та не вимовляючи його вголос.

3. В Приват24 можна заходити тільки з офіційних сайтів: www.privat24.ua або www.pb.ua та тільки з комп’ютера, захищеного антивірусними програмами (теж саме стосується інших банків та їхніх офіційних сайтів).

4. Не можна надавати інформацію про свої картки третім особам, навіть коли вони звертаються від начебто імені банку. ПриватБанк не телефонує й не надсилає на e-mail повідомлень, в яких просить клієнтів уточнити номер банківської картки та строк її дії: CVV2-код картки; ПІН-код; ім’я користувача та пароль у Приват24; OTP-паролі, які надходять в SMS тощо. Ці дані також не можна повідомляти, спілкуючись за телефоном зі співробітниками ПриватБанку (чи інших банків). Співробітники Контакт-центру не мають права уточнювати їх за телефоном.

5. Будьте обережні, якщо вам надходить SMS невідомого автора з проханням надіслати на інший номер отриманий код або дивний набір команд. Імовірно, що це шахрайство.

6. Під час здійснення покупок в Інтернеті будьте пильні й не розголошуйте особисті дані. Під час таких покупок необхідно зазначати тільки номер картки, строк дії та CVV2-код. Задля безпеки не можна передавати код CVV2 стороннім. Якщо вас просять повідомити дату та рік народження, дівоче прізвище матері чи інші особисті дані, або набрати різні комбінації цифр на телефоні, то ви маєте справу з шахраєм. В разі переказу грошей шахраю, їх можна буде повернути тільки за рішенням суду.

7. У разі крадіжки або втрати картки рекомендується якомога швидше зателефонувати в банк на номер 0 800 500 003 для того, щоб її блокувати (номер актуальний тільки для клієнтів ПриватБанку; для користувачів інших банків слід звертатися до представників цих банків за телефонами, зазначеними на їхніх офіційних сайтах).

До списку новин