загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як прикарпатські бабусі стають жертвою "чудодійного" обману

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Пані Марія, що мешкає у селі поруч із обласним центром у свої 76 вирішила поправити здоров'я за допомогою "чудодійного" пристрою китайського виробництва. Жінка, що носили його вулицями, запевняла, що він нормалізує тиск, знімає біль у ногах, лікує шлунок та серце.

Звичайно, продавець безсовісно брехала, бо пристрій виявився аж ніяк не чудодійним. Та ошукана пенсіонерка зрозуміла це тільки після того, як шахрайка зникла разом із її грошима.

«Коли ця жінка прийшла до хати, то приємно зі мною розмовляла, показувала  різні прилади, пропонувала різні лікуючі чаї та прилади. А в мене часто болять ноги і поясниця, то я і вирішила взяти спробувати такий собі масажер. Жінка ще так мене запевняла, що коли я робитиму собі ним масажі, то вже через тиждень мене нічого не болітиме. і тиск буде в нормі, і серце. За масажер жінка хотіла 300 гривень, а в мене в той час стільки не було, то я ще побігла до сусідки і позичила», - розповідає пані Марія.

Проте, за словами пенісонерки, масажер їй ніякої користі не приносив, хоч і користувалась жінка ним мало не щодня. Тож, бабуся попросила онуку прочитати на упаковці приладу інструкцію. Мовляв, може вона неправильно ним користується, тому й немає ніякого ефекту. Та нічого дізнатись не вдалось, оскільки на коробці все написано китайською мовою. А жодних інших документів чи чеків в бабусі не залишилось. Тож жінка продовжує нарікати на болі в спині, а «чудодійний» агрегат лежить без діла в коробці. Та ще й бідолашна позбулась 300 гривень, які могла б витратити на ліки в аптеці.

До слова, жінка не єдина, хто "повівся" на принади китайського непотребу. Її сусідки теж нe відмовились від такої "корисної" покупки.

Кореспондент «Бліц-Інфо» вирішила дізнатись як в такому випадку діяти і куди звертатись, щоб не стати жертвою такого своєрідного шахрайства. Адже до міліції в цьому випадку звертатись немає сенсу, бо люди самі погоджують на покупку та без примусу віддають за неї свої гроші.

Натомість, в Інспекції з питань захисту прав споживачів у Івано-Франківській області, наголошують, що  прикарпатцям варто бути уважним при покупці будь-яких речей. Необхідно заздалегідь ознайомлюватись з інформацією про товар, який купуємо. Якщо через якийсь час виявилося, що придбаний товар не має необхідних вам властивостей, вказаних в інформації про нього, то вам повинні відшкодувати збитки.

Та для цього, як пояснила у телефонній розмові з кореспондентом «Бліц-Інфо» головний спеціаліст відділу ринкового нагляду Наталія Олійник, варто мати документ, який засвідчує стаціонарне місце торгівлі придбаним товаром, щоб знати до кого звертатись.

«Перед тим як купувати товар, необхідно вимагати документ, який засвідчує його якість. Також на упаковці повинна бути вказана адреса виробника. У випадку, якщо це товар закордонного виробництва, то має бути вказаний імпортер. Тобто, для того, щоб звернутись з вимогою щодо неналежної якості товару, потрібно знати адресу, реквізити фізичної чи юридичної особи підприємця, який продав вам цей товар. Тоді на його ім’я можна буде писати заяву про неякісність товару. В іншому випадку повернути свої кошти навряд чи вдасться. Бо й звернутись зі скаргою нема до кого», -  пояснює Наталія Олійник.

Тож, нещасній пенсіонерці залишається хіба що вчитись на помилках, та наступного разу бути більш обачною, щоб знову не потрапити «на гачок» аферистів.

 Кілька корисних порад для покупців

- Уважно читати етикетки перед купівлею;

- Зберігати чеки та документи, які підтверджують акт купівлі-продажу товару;

- Потрібно знати про існування Закону «Про захист прав споживача»;

- Звертатися до державних органів, які відповідають за виконання цього Закону та захищати свої права.

До списку новин