загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 17 вересня 2014р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

На АТО лише з бюджету пішло понад 63 мільярди, а Міноборони зволікає з забезпеченням - ТСК

Протягом 2014 року із держбюджету на армію виділили понад 63 мільярдів гривень, благодійники пожертвували на Збройні сили 155 мільйонів.

Про це сказала на брифінгу нардеп від УДАРу Ірина Геращенко, яка очолює ТСК щодо перевірки використання коштів, виділених із бюджету й перерахованих українцями на підтримку ЗСУ.

Водночас у парламентській ТСК дійшли висновку, що Міноборони та інші силові структури зволікають із закупівлею необхідної для армії техніки та обладнання.

Міноборони поки що використало лише 69,2% з отриманих коштів.

При цьому кошти благодійників використані лише на 61%. Ще на 57,2 млн. грн. отриманої благодійної допомоги підписані контракти та очікується постачання замовлених товарів.

 

Яценюк: Війна коштує Україні 80 мільйонів на день

Уряд виступає за мирне врегулювання конфлікту на Донбасі, в тому числі, через те, що війна дуже дорого коштує країні. Про це заявив, відкриваючи засідання Кабміну прем'єр Арсеній Яценюк.

Як відомо, Яценюк заявив, що гроші інших регіонів для відновлення захоплених районів Донбасу Кабмін не дасть, а запропонував олігархам і міжнародним партнерам "скинутися".

 

Німецькі детективи пропонують $30 мільйонів за імена тих, хто збив "Боїнг-777"

Приватне детективне агенство з Німеччини запропонувало винагороду в розмірі 30 мільйонів доларів за відомості про того, хто стоїть за обстрілом літака Малазійських авіаліній над Донбасом. Про це повідомляє "Німецька хвиля".

Розслідуванням займається детектив Йозеф Реш з агентства з розслідування економічних злочинів Wifka.

Як зазначено у повідомленні, Wifka цікавиться інформацією про те, хто збив малайзійський лайнер та хто віддав про це наказ, а також те, хто покриває цей злочин.

Крім того, детективи мають намір з'ясувати, що сталося з безпосередніми виконавцями злочину. Про того, хто є замовником приватного розслідування, не повідомляється.

ЄС вважає, що Україна виконує мінські угоди

Україна, на думку Брюсселя, виконує мінські угоди.

Про це заявила Майя Коцьянчич, офіційний представник глави європейської дипломатії Кетрін Ештон, повідомляє Інтерфакс.

Відповідаючи на питання про розвиток ситуації в районі Донецька, Коцьянчич повідомила, що в ЄС уважно стежать за подіями на місцях.

У Брюсселі відомо про стрілянину снарядами в Донецьку, зазначила вона.

Терористи обстріляли селище під Донецьком: понад десять убитих

Внаслідок обстрілу терористами позицій сил АТО і будинків мирних жителів у населеному пункті Нижня Кринка Донецької області загинули понад десять мирних жителів, десятки отримали поранення. Про це повідомляє прес-служба АТО.

Згідно з повідомленням, обстріл вівся з систем залпового вогню "Град" у середу з 8:45 до 11:40. Також було зруйновано дев’ять житлових будинків.

Сьогодні, 17 вересня, з 8.45 до 11.40 в районі населеного пункту Нижня Кринка терористи вели безперервний обстріл з реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град» позицій сил АТО та по будинках місцевих жителів. У результаті бандитського обстрілу зруйновано 9 житлових будинків мешканців Нижньої Кринки, загинуло понад 10 мирних громадян та десятки отримали поранення.

Суд дав Меджлісу в Сімферополі добу на виселення

Меджліс кримськотатарського народу, благодійний фонд "Крим" і газета "Авдет", повинні протягом доби звільнити приміщення по вулиці Шмідта в центрі Сімферополя.

Відповідне судове рішення 17 вересня глава фонду "Крим" Різі Шевкієву зачитав судовий пристав-виконавець, передає Крим.Реалії.

В іншому випадку, майно, що залишиться в будівлі, погрожують заарештувати, а всередину нікого більше не пустять.

Як сказано в документах, які вручили Шевкієву, підставою для виселення є виконавчий лист, виданий Центральним райсудом Сімферополя 15 вересня, по справі № 2-1688/14.

Загинув футболіст Андрій Гусін

У середу близько 2 години дня загинув футболіст Андрій Гусін.

Трагедія сталася на автодромі "Чайка", на околиці Києва, повідомляє ICTV.

За словами очевидців, Андрій Гусін тренувався там на мотоциклі. Він начебто виїхав без дозволу на трек і на одному з поворотів упав.

Травми виявилися несумісними з життям. Усі деталі нещастя з’ясовують правоохоронці.

Андрій Гусін переважну частину кар’єри провів у "Динамо Київ", за який зіграв 170 матчів. У складі збірної України він виходив на поле 71 раз. З 2007 року розпочав тренерську кар’єру. Останнім часом працював асистентом тренера в "Анжі" з Махачкали. У грудні Гусіну виповнилося б всього 42 роки.

Екс-регіонали кажуть, що проситимуть Держдуму РФ відпустити Януковича додому

Голова депутатської групи "За мир і стабільність" Віталій Грушевський заявив, що депутати групи відвідують Держдуму РФ "з метою налагодження діалогу між парламентаріями двох країн".

Він заявив, що депутати проситимуть у Держдуми сприяти поверненню в Україну представників колишньої влади.

Водночас він зазначив, що керівництво Верховної Ради не підтримало цю поїздку.

Україна зацікавилася поставками норвезького газу - ЗМІ

Українська влада висловлює значну зацікавленість у налагодженні поставок в країну норвезького газу.

Про це повідомляє "ИТАР-ТАСС" з посиланням на норвезьку газету Aftenposten.

За даними видання, спікер Верховної ради Олександр Турчинов обговорював дане питання зі своїм норвезьким колегою Олеміком Томмессеном минулого тижня, коли відвідував Осло для участі в Європейській конференції голів парламентів.

Глава норвезького МЗС Берге Бренде в свою чергу заявив співробітникам видання, що, хоча Норвегія і вважає енергетику пріоритетною областю для співпраці з Україною в майбутньому, королівство не приймає участь у вирішенні чисто комерційних питань, таких як укладання контрактів на покупка або продаж газу.

Бойовики менше стріляють по військових, але обстрілюють мирних – є жертви

За минулу добу, 16-17 вересня, бойовики менше обстрілювали позиції сил АТО, але частіше стріляли по мирних частинах населених пунктів.

Про це повідомляє прес-центр АТО

"Ці провокації робляться з метою дискредитації сил АТО та залякування населення Донбасу", - стверджують там.

Зокрема, за даними прес-центру АТО, "бандити обстріляли населені пункти Орловка, Велика Кринка, Курахово". В результаті бандитських вогневих ударів є загиблі та поранені серед мирного населення.

"Сили АТО продовжують надійно утримувати зайняті позиції та рубежі незважаючи на провокації з боку терористів", - інформує прес-центр АТО.

До списку новин