загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 23 вересня 2014р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

У Дніпропетровську поховали тіла 21 невпізнаного бійця

У Дніпропетровську відбулося поховання 21 невпізнаного бійця АТО.

Попрощатися з невідомими героями зібралися на центральній площі сотні жителів міста, повідомляє Укрінформ.

Після покладання квітів і прощання загиблих відспівали священики різних конфесій.

Після панахиди тіла бійців поховали на Краснопільському кладовищі, де вже знайшли спочинок 11 невпізнаних учасників АТО.

Із полону вдалося звільнити ще 6 військових

У понеділок, 23 вересня, із полону було звільнено 6 українських військовослужбовців. Про це під час брифінгу повідомив речник Інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко.

Він також зазначив, що за минулу добу не було загиблих серед українських військових.

ЄС не скасує санкції, доки не буде звільнено Крим - Єлісєєв

Представник України при Європейському союзі Костянтин Єлісєєв переконаний, що ЄС не скасує санкції проти Російської Федерації, доки центральна влада України не відновить контроль за всіма регіонами в межах своїх кордонів.

Про це дипломат заявив у коментарі в ефірі телеканалу "112 Україна", повідомляє представництво України в ЄС.

Він зазначив, що Євросоюз, оцінюючи прогрес у мирному регулюванні, має керуватися критерієм наявності або відсутності російських військових на території України.

Керівник української дипмісії при ЄС між тим зазначив, що для повного скасування санкцій, які впроваджені проти Росії, недостатньо звільнити Донбас – Росія має також повернути анексований Крим.

Від початку боїв у морги Донеччини привезли понад 1300 тіл - ОДА

Із початку бойових дій у Донецькій області загинули 23 дитини, ще 45 отримали поранення різного ступеня важкості, а також щонайменше 1300 дорослих загинули.

Про це заявила заступник голови Донецької облдержадміністрації – директор департаменту охорони здоров'я ДонОДА Олена Петряєва у ході он-лайн конференції.

Про кількість загиблих серед дорослого населення чиновниця сказала, що через бюро судмедекспертизи за час збройного конфлікту пройшло понад 1300 загиблих.

При цьому Петряєва визнала, що насправді "ця цифра далека від реальності", бо існує велика кількість загиблих, які жодним чином не проходили за статистикою медустанов регіону.

Також у лікувальних установах регіону за час проведення АТО в Донецькій області було зафіксовано понад 3 тисяч поранених.

Коболєв: Україна за рахунок реверсу уже зекономила $500 мільйонів

Україна зекономила за рахунок переходу на реверсні поставки газу уже близько 500 мільйонів доларів. Про це заявив на засіданні уряду глава "Нафтогазу" Андрій Коболєв.

Тому, вважає він, позиція України щодо вимоги "Газпрому" встановити ціну на весь рік у 385 доларів "є неадекватною ринку".

За словами Коболєва, єдиним виходом із ситуації є жорстка економія.

Серед іноземних лідерів українці найбільше люблять Лукашенка – опитування

Президент Білорусі Олександр Лукашенко є лідером симпатій українців серед іноземних лідерів з показником 62%. Про це йдеться у дослідженні соціологічної групи "Рейтинг".

Водночас 54%  позитивно відносяться до Барака Обами, 51% – до Ангели Меркель, 45% – до президента Польщі БроніславаКомаровського, у 39% – до президента Єврокомісії Жозе МануеляБаррозу, у 36% – до президента Литви Далі Грібаускайте, 16% – до Володимира Путіна.

Рейтинг негативного ставлення очолює Путін (75%). 32% опитаних негативно ставляться до Меркель, 31% – до Обами, 26% – доЛукашенка, 25% – до Назарбаєва.

Жителі західного, центрального та північного регіонів більш прихильні до Обами, Меркель, Комаровського, Баррозу, Грибаускайте, президента Франції Франсуа Олланда.

Натомість мешканці півдня та сходу краще ставляться до Лукашенка та Назарбаєва. При цьому на півдні також позитивно ставляться і до Меркель.

Відносно позитивно ставляться до Путіна лише на Донбасі.

У людей старшого віку спостерігається більш позитивне ставлення до Лукашенка та Назарбаєва. Водночас молодь більше підтримує Обаму та Меркель.

Чим вищий рівень освіти респондентів, чим вищі їхній матеріальний статус, тим краще серед них ставлення до західних лідерів і відповідно гірше ставлення до Лукашенка, Назарбаєва та Путіна.

Варто зауважити, що українці дуже толерантні у ставленні до громадян інших країн. При цьому, ставлення до них набагато краще, ніж до лідерів цих же країн.

Найбільш позитивно українці ставляться до білорусів (53% – однозначно позитивно; 41% – швидше позитивно), найгірше – до росіян (39% – однозначно позитивно; 33% – швидше позитивно).

Було опитано дві тисячі людей старших 18 років 9 – 19 серпня методом прямого інтерв’ю. Похибка становить не більше 2,8%.

Бойовики "ДНР" готують свої вибори

Бойовики "ДНР" готують на зайнятій ними території вибори "глави республіки" і свого так званого парламенту. Про це заявив один з лідерів терористів, "прем'єр-міністр ДНР" Олександр Захарченко, передає Интерфакс.

При цьому Захарченко заявив, що терористи не допустять проведення виборів до Верховної Ради України, заплановані на 26 жовтня.

Як відомо, 16 вересня Верховна Рада проголосувала законопроекти про особливий порядок самоврядування в коремих районах Луганської та Донецької області.

Відповідно до закону про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей місцеві вибори відбудуться 7 грудня 2014 року

Між інтенсивністю обстрілів і "конвоєм Путіна" є зв'язок - експерт

Військовий експерт зв'язує активізацію обстрілів з боку бойовиків із прибуттям гуманітарного конвою. Про це розповів "Українській правді" на правах анонімності військовий експерт, що перебуває в АТО.

Меджліс покинув свою будівлю у Сімферополі

Меджліс кримськотатарського народу й благодійна організація фонд "Крим" на вимогу Центрального районного суду Сімферополя покинули своє приміщення в місті. Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на члена Меджлісу, генерального директора фонду "Крим" Ризу Шевкієва.

Він також зазначив, що це не остаточно рішення, а захід щодо забезпечення позову.

Як відомо, раніше суд зобов'язав членів Меджлісу й фонд "Крим" звільнити приміщення в Сімферополі до 17 вересня.

Попередньо у приміщеннях, а також вдома у двох активістів – Ескендера Барієва і Мустафи Асаби – були проведені обшуки.

За словами лідера Меджлісу Рефата Чубарова, такі дії – це сурові репресії проти кримських татар, які не визнали анексію Криму Росією.

Опубліковано списки зниклих і полонених - повний перелік

Центр звільнення полонених ГО "Офіцерський корпус" опублікував списки зниклих українців. Про це повідомляється на сторінці центру в Facebook.

Там зазначають, що станом на 22 вересня в списку зниклих - 504 особи, але можуть бути неточності.

Крім того центр публікує список полонених 806 українців

Телефонні лінії Центру звільнення полонених: + 38-097-07-07-014, + 38-063-888-40-40, + 38-095-628-000-8.

e-mail: centrosvobplen@ukr.net

Купівля "вишок Бойка" завдала Україні збитків на 200 мільйонів

Генеральна прокуратура встановила, що збитки державі від закупівель у 2011 році ДАТ "Чорноморнафтогаз" бурових установок за завищеними цінами становили 200 млн гривень. Про це йдеться у відповіді відомства на запит "Українських Новин".

Заступник Генпрокуратура Олексій Баганець не виключав, що, за результатами розслідування, Бойко буде перекваліфікований в підозрюваного у справі.

Закуплені бурові називають "вишками Бойка" на честь міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Бойка.

Це словосполучення є одним із символів тендерної корупції в Україні.

Як відомо, на сьогодні Юрій Бойко (колишній член Партії Регіонів) очолив партію "Опозиційний блок", яка 26 жовтня 2014 братиме участь у виборах до Верховної ради.

До списку новин