загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 25 вересня 2014р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

Порошенко дозволив закривати кордон із Росією і односторонню демаркацію

Україна може частково чи повністю закрити пункти пропуску на кордоні з Російською Федерацією, а також провести односторонню демаркацію державного кордону з РФ.

Такі доручення Кабінету міністрів передбачає рішення Ради нацбезпеки й оборони від 28 серпня, яке президент Петро Порошенко увів у дію своїм указом від 24 вересня.

 

Бойовики 22 рази обстріляли сили АТО за останню добу - Тимчук

За минулу добу зафіксовано 22 обстріли позицій українських військ на Донбасі.

Про це повідомляє організатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук вранці 24 вересня у Facebook.

 

Яценюк в ООН: Не скасовуйте санкції, доки не повернемо Крим та Донбас

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк закликав лідерів Європейського союзу, США та інших держав світу зберігати чинними санкційні обмеження, введені проти Російської федерації.

Про це він заявив у виступі на пленарному засіданні Генасамблеї ООН в Нью-Йорку, зазначає офіційний сайт ГА.

Прем'єр підкреслив, що скасування санкцій буде доцільним лише у разі, якщо Росія відмовиться він анексії Криму.

 

Україна не запрошуватиме миротворців на Донбас

Президент Петро Порошенко виступає категорично проти введення миротворців на територію України.

Про це він сказав під час прес-конференції, відповідаючи на запитання журналістів.

За його словами, не буде ніяких миротворчих контингентів, оскільки досвід Придністров'я та інших "заморожених" конфліктів, де перебувають миротворці, вказує на те, що країна втрачає суверенітет на цій території.

Порошенко зазначив, що буде спостережна місія ОБСЄ. На території України вже працює 500 спостерігачів ОБСЄ.

У четвер, за словами Порошенка, прибувають перші безпілотними, які будуть використані для контролю за режимом припинення вогню та за відведенням важкої артилерії, систем залпового вогню та інших засобів враження за межі їхньої граничної дальності.

Контролюватиме цей процес ОБСЄ.

Порошенко: Нам не потрібна смертельна зброя

Президент Петро Порошенко заявляє, що Україна одержує всю необхідну підтримку від Європи й США, а смертельна зброя нам не потрібна.

Про це він заявив у четвер на прес-конференції.

Він підкреслив що Україна одержала ліцензію на закупівлю систем забезпечення безпеки країни.

Президент: Поки що в Донецьку мені ні з ким зустрічатися

Президент України Петро Порошенко приїде на Донбас одразу після того, як там буде проведено заплановані на 7 грудня місцеві вибори.

Про це він заявив під час прес-конференції в Києві, відповідаючи на запитання журналістів.

Порошенко наголосив, що був на Донбасі прямо напередодні президентських виборів.

Президент наголосив, що вибори мають відбутися 7 грудня, як це передбачено законом про особливий режим самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей.

Він також зазначив, що після забезпечення припинення вогню саме в Донецьку може продовжити роботу тристороння контактна група.

Як відомо, бойовики відмовляються проводити на підконтрольній їм території місцеві вибори 7 грудня, натомість вони оголосили про проведення своїх виборів 2 листопада.

Маріупольські блокпости обстрілюють, є поранені й загиблі - ЗМІ

Маріупольські блокпости обстрілюють із систем "Град". Про це повідомили маріупольському сайту 0629 військовослужбовці. Жителі Східного повідомили виданню, що чують залпи. Маріупольців просять бути гранично уважними й не наближатися до блокпостів.

Порошенко і Путін зустрінуться упродовж трьох тижнів

Президент України Петро Порошенко планує зустріч із президентом Росії Володимиром Путіним.

Про це він повідомив під час прес-конференції у Києві.

Він також наголосив, що доля зустрічі залежатиме від успішності виконання мирного плану. Формат зустрічі, за словами Порошенка, також залежить від обставин.

Порошенко зазначив, що минула ніч була першою, коли не був поранений і не загинув жоден український військовий, було лише 2 обстріли блокпосту, втрат немає.

Президент зазначив, що це його тішить. Він також повідомив, що у середу до Харкова прибудуть інспектори із ОБСЄ і Росії. Від завтра вони працюватимуть у Дебальцево, у місті, що зазначає найбільших порушень мирного плану.

Президент: закону про особливий статус Донбасу не існує

Президент Петро Порошенко стверджує, що прийняті 16 вересня закони щодо Донбасу не дають цій території жодного особливого статусу.

Про це він заявив під час прес-конференції.

Президент пояснив, що мова йде лише про закон про особливий режим місцевого самоврядування на Донбасі і жодні особливі повноваження чи суверенітет центральна влада України нікому не делегує.

Говорячи про особливий режим самоврядування, Порошенко зазначив, що це є частиною реформ з децентралізації.

Також Порошенко запевнив, що Україна збереже свою цілісність і жодного анклаву на кшталт Придністров’я на території країни не з’явиться.

Президент, депутати Ради і міліція не підпадуть під люстрацію

Закон про люстрацію не містить серед осіб, які проходитимуть перевірку, виборних посад (у тому числі президента і депутатів), а також посад голови Верховної Ради, його заступників, уповноваженого Ради з прав людини.

Про це заявив один з авторів закону, депутат Юрій Дерев’янко, повідомляє його прес-служба.

За його словами, це зроблено з метою узгодження проекту із приписами Конституції.

Також до категорії осіб, які не будуть перевірятися, входять особи рядового складу органів внутрішніх справ, центрального органу виконавчої влади, який реалізує держполітику у сфері виконання кримінальних покарань, Державної служби спецзв'язку та захисту інформації, податкової міліції.

У той же час всі без виключення чиновники і керівники державних підприємств пройдуть майнову люстрацію, де буде перевірено відповідно до декларації все наявне майно їх та їх членів сім’ї, на предмет законних джерел походження коштів для придбання такого майна за час перебування на посадах.

У разі не проходження такої перевірки, чиновникам буде заборонено обіймати посади на 10 років.

Росія активізувала розвідку на кордоні і пригнала БТРи

Росія проводить активні розвідувальні заходи на кордоні. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби.

На тимчасово окупованій території АР Крим Росія нарощує ударне угрупування своїх Збройних сил. В службі також повідомили, що ватажки так званих ДНР і ЛНР висувають до бойовиків жорсткі вимоги щодо збереження техніки і озброєння, аргументуючи це тим, що в найближчому майбутньому потік військової техніки з РФ припиниться. Також російським військовим командуванням запропоновано бойовикам "Новоросії" створювати власні ремонтні бази.

Бойовики зі зброєю заблукали під Дебальцевим

Під Дебальцевим було затримано групу бойовиків, які мали доставити зброю, але заблукали. Про це повідомляє прес-центр АТО

Загалом за добу неконтрольовані збройні формування обстріляли українські підрозділи в районі Щастя, Донецького аеропорту та поблизу Дебальцевого, обстрілювали та штурмовали позиції українських силовиків неподалік Некішино.

Учасники АТО відповідали вогнем лише в разі здійснення атак на рубежі, блокпости та об’єкти, що знаходяться під їхньою охороною та обороною.

В інших секторах відповідальності обстрілів не зафіксовано. Ситуація в районі Маріуполя повністю підконтрольна українським підрозділам.

Бойовики вбивають один одного і мародерствують - Тимчук

Бойовики вбивають одне одного та псують російське обладнання в перестрілках між собою, повідомляє Дмитро Тимчук із "Інформаційного спротиву".

Крім того, за словами Тимчука, керівництво "ЛНР" поширює серед місцевих бойовиків наказ про заборону мародерства під погрозою розстрілу.

"Однак це не стримує зростання бандитизму з боку бойовиків, які зосередилися на грабежі вцілілих магазинів у Луганську й інших населених пунктах області", - заявляє він.

До списку новин