загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

10 найбільш незвичайних різнобарвних озер на Землі

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Пропонуємо своїми очима побачити різнокольорові води 10 найбільш незвичайних озер на Землі.

Іноді дивишся на фотографію і очам своїм не віриш – не буває таких кольорів в природі! Однак, на планеті Земля стільки дивовижних місць з абсолютно інопланетними ландшафтами і нереальними фарбами, що здається і всього життя не вистачить, щоб їх відвідати, пише vsviti.com.ua. І ось ти ще розглядаєш фотографії, а руки вже самі пакують камеру у валізу.

Це не фотошоп. Це первозданна краса нашої планети.

Озеро П’яти Кольорів

Небо і земля відображаються в озері П’яти Кольорів, вигадливо пофарбованому мінеральними солями і водяними рослинами. Його колір змінюється час від часу, від жовтого до темно зеленого, але більшу частину часу вода тут алмазно-синього кольору. На відміну від безлічі сусідніх озер, воно не мілкішає і не замерзає взимку. Тому це місце оповите таємницями і загадками. Китайці вважають його чарівним.

Рожеве озеро

Рожеве озеро або озеро Ретба знаходиться в Сенегалі. Свою назву озеро отримало через особливий колір води. Такий колір викликаний великою кількістю ціанобактерій у воді: поглинаючи сонячний світло, мікроорганізми виділяють пігмент, що забарвлює воду. Особливо він помітний під час сухого сезону. Іншого органічного життя в Ретба немає – для водоростей і риби занадто висока концентрація солі у воді. Її зміст досягає 40%. Її видобувають з дна цього озера вже протягом майже 50 років.

Ретба не єдине у своєму роді. На Землі є ще як мінімум два рожевих озера: озеро Хіллер в Австралії та солоні водойми в затоці Сан-Франциско.

Озеро Хенераль-Каррера

Одне з найглибших озер Південної Америки знаходиться на кордоні двох країн – Чилі та Аргентини. Вода в ньому переливається всіма відтінками: від смарагдово-бірюзового до кольору аквамарина. У цьому фантастичному місці навіть небо не таке блакитне, як синь озера. А посередині водойми видніються брили величних Мармурових печер. Більше тисячі років вода підмивала береги гірських порід і створювала ці дивовижні лабіринти.

Озеро Нгакоро

Озеро знаходиться в Новій Зеландії і має світло зелене забарвлення. Такий колір водойма набуває завдяки високому вмісту в ньому сірки й окисів заліза.

Дзеркальне озеро

Солончак Уюні – найбільше у світі висохле соляне озеро площею 10 582 кв. км. Воно було утворено в результаті трансформації доісторичних озер. За підрахунками тут міститься понад 10 мільярдів тонн солі. Під час сильних дощів, коли Солончак Уюні покривається водою, поверхня цього озера перетворюється на справжнє дзеркало. Озеро знаходиться в південно-західній Болівії.

Червоне озеро

Лагуна Колорадо – це дуже дрібне озеро площею 60 кв. км, розташоване в південній частині болівійського плоскогір’я Альтіплано на висоті 4278 м над рівнем моря. Колір цього озера може мінятися від криваво-червоного до фіолетового. Це залежить від часу доби і температури повітря. Незвичайний відтінок води надають озеру водорості, що виробляють каротин для захисту від ультрафіолетового випромінювання. Лагуна Колорадо – улюблене місце проживання тисячі фламінго.

Озеро, що світиться

Дивовижні Гіпслендські озера знаходяться в Австралії. Вночі води озера світяться синім неоновим світлом. Його джерело – водорості, що мають здатність до біолюмінесценції. Утворюючи скупчення в поверхневих шарах вод, водорості викликають світіння, подібне тому, що буває тільки в океанських глибинах. Самі рослини людське око не бачить, тільки світло, що вони випромінюють.

Озера Келімуту

У кратерах вулкана Келімуту на острові Флорес в Індонезії розташовується три кратерних озера. Ці озера не тільки мають різні кольори, але ще і можуть їх змінювати. Наприклад, чорне озеро може стати червоним, потім бірюзовим, потім зеленим. Колір озер залежить від переважаючих мінеральних речовин, розчинених у їхніх водах. У місцевих племен ліо існує легенда, згідно з якою в озерах мешкають душі померлих. У червоному озері живуть душі вбивць і грішників, праведники і люди похилого віку – в бірюзовому, а молодь – в зеленому.

Озеро Берресса

Особливу популярність штучного озера Берресса біля греблі в Каліфорнії надає оригінальна конструкція водоскиду у вигляді гігантської воронки. З вигляду це справжнісінька діра, в яку зливається вода озера. Причому діра не маленька: глибина воронки – 21 метр і 22 метри в діаметрі.

Озеро, що «кипить»

Цей марсіанський пейзаж можна побачити в Національному парку Єллоустоун в США. У записах першовідкривачів Великий призматичний джерело згадується як «кипляче озеро». Завдяки яскраво пофарбованим бактеріям і водоростям дно дрібного озера, що утворилося біля виходу гарячого джерела, переливається всіма кольорами веселки.

До списку новин