загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Тарифи на послуги житлово-комунального господарства в Україні за нинішній рік зросли до 90%

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Тарифи на послуги житлово-комунального господарства в Україні за нинішній рік зросли до 90%, підрахували українські інтернет-ЗМІ. Через таке здорожчання пенсіонери та безробітні нині б'ють на сполох та запевняють: якщо так триватиме і надалі, заборгованості з оплати цих послуг не уникнути.

1 липня для українців подорожчали тарифи на послуги житлово-комунального господарства. Піднялися ціни на водопостачання, водовідведення та опалення. Якщо до цього додати здорожчання тарифів на газ та електроенергію, що відбулося кількома місяцями раніше, то виявиться: вцілому плата за проживання виросла на 60, а то й на всі 90%. У плачевному становищі опинилася найбільш уразлива група населення - пенсіонери. Їх пенсії вистачає на оплату комунальних послуг, а як жити цілий місяць, якщо подорожчання триватиме й далі, - влада не говорить.

/Ніна Бутенко, пенсіонерка

Зараз 455. А пенсія у мене 1187. Я мабуть, 800 чи більше платитиму/

У цьому дворі живуть переважно пенсіонери. Це видно неозброєним оком, адже такий порядок зустрінеш у житлово-комунальному господарстві не часто. /Наталія Озарова, голова будинкового кооперативу

Я можу вас завести у підвальне приміщення - ви й там його побачите, бо у нас поміняна вся комунікація: холодна, гаряча вода, каналізація. Зроблена відмістка, проїжджа частина, бордюри поставлені. Нам ніхто кошти не надає/

Дбають пенсіонери про добробут власними силами. І в жодній сфері, говорить Наталія Озарова, заборгованості їх кооператив не має.

Але нині найдисциплінованіші платники за комунальні послуги хапаються за голови: чи виживуть із новими тарифами завтра – вони не знають. А в тому, що матимуть заборгованість, – впевнені.

/Наталія Озарова, голова будинкового кооперативу Це дуже важко буде пенсіонерам. Наприклад, ми зробили проїжджу частину. Це ми її зробили. І люди заплатили наперед/

Для більшості пенсіонерів і великої кількості безробітних тарифи на ЖКГ – найболючіше питання. Здешевити тарифи можливо, але влада не бажає цього робити. Якщо власний газ використовувати на потреби населення, а не прокручувати через незрозумілі схеми, то тарифи будуть справедливими. Такий вихід із цієї ситуації пропонує кандидат у народні депутати України по 149 виборчому округу Олександр Русін. /Олександр Русін, кандидат у народні депутати України по 149 виборчому округу/.

На сьогоднішній день стара практика не рушиться. Зараз «затягують паски» найбіднішим верствам населення. Це, на мою думку, не вірно. Нафто-газовий комплекс, особливо клану Януковича, має бути забраний в державну власність. Його треба чітко оцінити, залучивши міжнародні інституції, лишити в державі 51%, підтягнути іноземних інвесторів, створити управляючу компанію незалежні, щоб ні державний чиновник не пхав свої руки, ні власник не нахабнів. Ділити чітко прибуток – і в нас все буде/

Продовжуючи робити революцію гідності, кандидат у народні депутати України Олександр Русін розповідає полтавцям про те, що ми маємо власний видобуток газу й нафти. А Полтавщину сміливо можна вважати Кувейтом України, і цим мають користуватись його жителі.

Інна Безугла.

До списку новин