загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 15 жовтня 2014р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

Москаль: біля Бахмутки критична ситуація - 112 бійців в оточенні

В районі Бахмутки оточенj більше ста українських військових, є втрати бронетехніки, поранені, вбиті й полонені, ситуація критична.

Про це у середу повідомляє на своєму сайті голова Луганської ОДА Геннадій Москаль.

За його даними 14 жовтня тривали постійні бойові зіткнення українських силовиків із терористами в районі автодороги Бахмутки на Луганщині.

"Наші позиції обстрілювали бойовики так званого 32-го козачого окремого округу "Війська донського" під керівництвом Дрьомова, які окопалися в лісовому масиві й мають на озброєнні близько 20 танків та два десятки одиниць іншої бронетехніки", - каже губернатор.

З 8.00 до 8.40, а потім о 10.10 тривав обстріл із мінометів та стрілецької зброї блокпосту Нацгвардії поблизу села Сміле Слов’яносербського району

О 10.45 відбулося бойове зіткнення групи 24-ї бригади ЗСУ, яка йшла на підмогу 32-му блокпосту Нацгвардії, з бойовиками. З нашого боку є втрати бронетехніки.

Близько 15-ї години група 80-ї аеромобільної бригади ЗСУ, що йшла на підмогу нацгвардійцям, потрапила в засідку. З нашого боку є втрати бронетехніки. Інформація про вбитих та поранених з’ясовується.

З 20.00 до 20.30 бойовики обстрілювали з мінометів опорний пункт 128-ї бригади ЗСУ поблизу села Чорнухино Попаснянського району. О 21.30 відбувся повторний обстріл. Втрат із нашого боку немає.

Після півночі було обстріляно блокпост ЗСУ біля села Золоте Попаснянського району. Поранений один військовослужбовець.

Після 2-ї годині ночі бойовики обстріляли, а потім оточили місцевість поблизу 31 та 32 блокпостів Нацгвардії в районі Бахмутки. Почався бій.

На ранок середи достовірної інформації про ситуацію на Бахмутці немає, зазначають в ОДА.

Відомо, що в оточенні опинилося 112 бійців збройних сил та Нацгвардії. Кілька поранених та контужених військових потрапили в полон, у їх числі — один командир батальйону.

Ситуацію, що склалася там, можна охарактеризувати як критичну. Конкретних відомостей про втрати бронетехніки, кількість убитих та поранених немає, оскільки підійти до місця бойового зіткнення неможливо через постійні обстріли з важкої техніки, яка окопалася в лісовому масиві.

Спроби представників ОБСЄ по телефону домовитися з керівництвом так званої "ЛНР" про припинення вогню, були безрезультатними. Бойовики так званого "Війська донського" не підкорюються "ЛНР", а діють на власний розсуд, зазначає Москаль.

 

За добу 40 обстрілів: Дебальцеве, Донецьк і Маріупольський напрямок

За минулу добу бойовики понад 40 разів обстрілювали сили АТО на Донбасі, найбільш активні вони на Дебальцевому, Донецькому і Маріупольському напрямках.

Такі даний групи "Інформаційний спротив" повідомляє Дмитро Тимчуку Facebook вранці 15 жовтня.

"Активні дії бойовиків відзначені на Дебальцевому, Донецькому і Маріупольському напрямках – відповідно 20, 9 і 4 обстріли з усіх видів озброєнь", - уточнює Тимчук.

"Боєзіткненння сил АТО з російсько-терористичними військами відбулися в аеропорту Донецька (двічі), біля н.п. Дебальцеве й Тарамчук", - повідомлять він.

Прес-центр АТО також повідомляє: "Складна ситуація в районі Дебальцевого. Там вночі бойовики тричі обстріляли наші позиції, в тому числі застосували РСЗВ БМ-21 Град, та двічі атакували блокпости сил АТО".

"Атаки бойовиків відбито, позиції знаходяться під нашим контролем", - наголошує прес-центр.

ОБСЄ: Бойовики атакували блокпост АТО між Смілим і Хорошим, є втрати

Луганські бойовики оточили і напали на блокпост українських сил між Смілим та Хорошим, є загиблі і поранені.

Про це повідомляється в звіті Моніторингової місії  ОБСЄ в Україні.

Як повідомляється, ввечері 13 жовтня бойовики висунули українським військовим на блокпосту між Смілим та Хорошим (40 км на північний-захід від Луганська) ультиматум: здатись чи бути атакованими.

Вранці 14 жовтня командир блокпосту біля Фрунзе розповів представникам СММ, що блокпост між Смілим і Хорошим був оточений бойовиками.

Він розповів, що конвой з 3 БТР потрапив в засідку бойовиків приблизно за 3 кілометри від Смілого.

За його словами, 12 українських військових отримали пошкодження, є загиблі.

Також сили АТО втратили 2 БТР.

"Після невдалої спроби українських військових забрати поранених з залученням танків і БТРів, СММ домовились із "ЛНР", що поранені будуть евакуйовані в "ЛНР" і їм там нададуть медичну допомогу", - йдеться у звіті.

Поки спостерігачі ОБСЄ перебували у засідці, то зафіксували 4 спалених українських БТРи та двох поранених бійців АТО.

Як відомо, керівник прес-центру АТО Селезньовв заявляв, що ситуація під Бахмуткою знаходиться під контролем, у бійців є достатньо засобів, щоб оборонятися.

РНБО: Наводку на мирних жителів у Сартані робив російський безпілотник

Обстріл селища Сартана неподалік Маріуполя, під час якого загинули 7 людей і 18 поранені, корегувався з безпілотника.

Про це повідомив речник РНБО Андрій Лисенко.

"Встановлено, що 14 жовтня в цьому районі активну розвідку вів російський безпілотник. О 4:30 почався  обстріл відділу прикордонної служби Сартана з установок "Град", які розташовані в районі захопленого терористами населеного  пункту Широкіне", - повідомив Лисенко.

"Вогонь корегувався безпосередньо з безпілотника. Оскільки в цей час на околиці селища проходила похоронна процесія, вогонь було перенесено на неї. снаряд  влучив прямо в цю процесію", - додав Лисенко.

"Паралельно терористи обстріляли позиції сил в районі Талаковки та селища Шевченко", - додав Лисенко.

Лисенко також наголосив, що наразі безпілотників від ОБСЄ немає. "Наразі це або  безпілотники від терористичних організацій, або від РФ", - додав він.

До списку новин