загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як розраховується пенсія по втраті годувальника

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

При розрахунку однієї пенсії по втраті годувальника по двох батьках застосовуються два різні показники середньої зарплати по Україні: один за 2007-й рік, другий — за 2010-й? Чи правильно це? Євген Крушельницький, Дніпропетровськ

Шановний Євгене Яковичу, згідно з Законом України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» №1058 пенсія у зв’язку з втратою годувальника призначається в такому розмірі:

на одного непрацездатного члена сім’ї — 50 відсотків пенсії за віком померлого годувальника;

на двох і більш непрацездатних членів сім’ї — 100 відсотків пенсії за віком померлого годувальника, яка розподіляється між ними рівними долями.

Дітям-сиротам пенсія у зв’язку з втратою годувальника призначається в розмірах, визначених вище, виходячи з розміру пенсії за віком кожного з батьків.

Нагадаємо, що розмір пенсії визначається як множення таких величин: коефіцієнт стажу, індивідуальний коефіцієнт заробітку пенсіонера, показник середньої заробітної плати. Тому при розрахунку пенсії дитині-сироті враховуються розміри пенсії (визначені за індивідуальними показниками) як матері, так і батька.

До списку новин