загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 22 жовтня 2014р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

"ДНР" проводить нову мобілізацію, забирає техніку на "оборону"

"Керівництво "ДНР" заявляє про підготовку "широкомасштабного наступу" українських військ після проведення в Україні парламентських виборів".

"Під цим приводом багатьом організаціям і установам запропоновано провести "мобілізаційні заходи". У реальності дані заходи полягають у масовому вилученні техніки й майна "для потреб оборони", - інформує Тимчук.

"Паралельно в Донецьку проводиться "черговий етап" примусової "мобілізації" населення у лави "ДНР", - повідомляє він.

 

Бойовики стріляють рідше: 30 разів - Дебальцеве, Авдіївка і не лише

Інтенсивність обстрілів позицій сил антитерористичної операції у зоні АТО зменшилася.

Про це повідомляють прес-центр АТО та організатор "Інформаційного спротиву" Дмитро Тимчук у Facebook вранці 22 жовтня.

"Ніч на Луганщині та на півдні зони АТО, в тому числі Маріуполі минула спокійно, обстрілів позицій українських підрозділів не зафіксовано. В інших районах інтенсивність обстрілів позицій сил АТО зменшилась", - повідомляє прес-центр АТО.

"Неконтрольовані терористичні збройні формування обстріляли наші позиції в районі населених пунктів Дебальцево та Авдіївка. Втрат серед українських військовослужбовців немає", - додають там.

З Росії на Донбас активно перекидають військових і техніку - Тимчук

Із Росії на територію Донбасу знову активно перекидають військових, озброєння й військову техніки для поповнення угруповань бойовиків, повідомляє Дмитро Тимчук вранці 22 жовтня.

"Активізувався процес перекидання з Росії на територію Донбасу особового складу, озброєння й військової техніки для поповнення угруповань російсько-терористичних військ", - пише він.

Також, за даними ІС, відзначається поповнення особовим складом і озброєннями, в основному артилерією, угруповань, які діють на Волновахському напрямку.

Спостерігачі ОБСЄ не побачили в зоні АТО касетних боєприпасів

Представники міжнародних організацій спростовують інформацію Human Rights Watch щодо "застосування касетних боєприпасів" українськими силовиками на Донбасі.

Зокрема, речник спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Михайло Боцюрків спростував у коментарі DW застосування українськими військовими касетних набоїв.

"У нас близько 90 спостерігачів в Східній Україні. Якби ми щось подібне побачили, то ми б це зафіксували, проте на сьогодні такого не було", - зазначив Боцюрків.

У щоденних звітах спостерігачів ОБСЄ фіксуються всі випадки обстрілів на Донбасі. Спостерігачі негайно виїжджають на місце інциденту, щойно про нього стає відомо.

Речник АТО Владислав Селезньов заявив DW, що на озброєнні українських військових в зоні бойових дій немає касетних боєприпасів.

В останньому звіті Human Rights Watch йшлося про те, що українські військові нібито застосовували на початку жовтня касетні боєприпаси у Донецьку – і внаслідок цього як мінімум 6 людей загинули.

РНБО заявила, що українські військові не застосовують заборонені касетні бомби..

За добу в Донецьку загинула одна людина, ще п'ятеро поранені

21 жовтня о результаті військових дій у Донецьку загинув один мирний житель і ще п'ять отримали поранення різного ступеня важкості, повідомляється на сайті мерії міста.

За минулу добу внаслідок влучання снарядів постраждав приватний житловий будинок №86 по вулиці Радянської Армії, а також адміністративна будівля приватного підприємства.

Станом на 9.30 в Донецьку тихо. Повідомлення про інциденти в районах не надходять.

РНБО має докази, що по силах АТО били з російських "Смерчів"

У РНБО заявляють, що мають докази того, що по силам АТО були використані системи "Смерч", які бойовикам надала Росія.

Про це повідомив речник РНБО Андрій Лисенко, відповідаючи на питання про застосування бойовиками касетних снарядів, заборонених міжнародним правом.

"Дані заряди були вироблені згідно з маркуванням: у 2003 році 16 червня. Україна отримувала подібні заряди востаннє у 1991 році, тобто до набуття своєї незалежності", - наголосив він.

До списку новин