загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Безсилий захід

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Автор: Крістофф Шільц

Не слід створювати собі ілюзій. Україна стрімко рухається у напрямку розколу країни і Захід безпорадно за цим спостерігає. Викликає обурення, як два сумнівних самопроголошених "лідери повстанців": Захарченко та Плотніцкий виставляють себе на показ перед ЄС. Після проведення суперечливих виборів у східній Україні європейці і далі будуть вести себе спокійно і нічого не робитимуть. Звісно, всі одноголосно, відповідно до своїх повноважень, засудили вибори як "незаконні та неправомірні". Звісно, Європейський союз закликав уряд у Москві в сотий раз не погрожувати цілісності України. Але це вже було. До посилення санкцій це не призведе. Для цього не вистачає необхідної більшості. Існують країни ЄС, яким вже існуючих штрафних санкцій проти Москви забагато.

При цьому вибори у східній Україні не є дрібницею, а переломним моментом. Тепер зрозуміло, що вимальовувалось принаймні з часу затвердження Мінських домовленостей у вересні: народні республіки Донецька та Луганська є фактично для України втраченими і будуть у певній формі у майбутньому залежати від впливу Росії. Конфлікт на Сході України кипітиме далі і хтозна-коли але буде заморожений, і ЄС, по суті, вже примирився з цим, незважаючи на всі його обурення. Україна залишиться у майбутньому розтерзаною країною. Поряд з фактичним поділом, Київ також буде змушений миритися з подальшими постійними порушеннями права на самовизначення. Тому російський президент Володимир Путін ніколи не допустить, щоб Москва втратила контроль над зовнішньою політикою та політикою безпеки України. Врешті-решт, Вашингтон та Брюссель проковтнуть і цю жабу. Найбільше бажання багатьох Українців одного дня стати членами Європейського союзу та НАТО, залишиться, мабуть, не реалізованою мрією, незважаючи на всі обіцянки та обнадіювання Заходу.

Переклад з німецької.

Здійснив Роман Олійник, директор відділу з міжнародних відносин.

До списку новин