загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Законопроект про підвищення пенсії працівникам сільського господарства потребує доопрацювання

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Прочитала про законопроект, що передбачає підвищення пенсії працівникам сільського господарства. Яких категорій працівників він може торкнутися і коли набере чинності?

Олена Андріївна Тупіцина. Петриківський район

Справді, у травні 2014 року у Верховну Раду був поданий законопроект №4864, який передбачає, що громадянам, які були задіяні в сільськогосподарському виробництві (у тому числі, але не виключно, працювали на сільськогосподарському підприємстві, були членами сільськогосподарського кооперативу, вели особисте селянське господарство), призначені пенсії підвищуються на 15% — при стажі роботи від 5 до 10 років; на 20% — при стажі роботи від 10 до 15 років; на 25% — при стажі роботи від 15 років або на посаді керівника від 10 років.

Громадянам, які дістали інвалідність під час роботи на сільськогосподарському виробництві, пенсії збільшуються на 10% незалежно від стажу роботи на сільгоспвиробництві.

На сьогоднішній день законопроект не був винесений на голосування. Згідно з висновком Головного науково-експертного управління від 04.08.2014 р. є необхідність у його істотному доопрацюванні, а саме: визначення конкретної величини підвищення (наприклад, у відсотках від прожиткового мінімуму), чіткіше визначення категорій громадян, що мають право на дане підвищення, встановлення вимоги про визначення зв’язку інвалідності з проведенням сільськогосподарських робіт.

У зв’язку з викладеним даний законопроект буде ухвалений лише після внесення необхідних змін.

До списку новин