загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Україна більше не буде жити за фіксованим курсом - глава НБУ

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Валерія Гонтарєва впевнена, що за умови працюючої економіки, курс гривні має бути на рівні 12,5-13,00 грн/долар.

«Наша країна більше не житиме за фіксованим курсом (долара). Спочатку був курс стрибками: 1,7, потім 5, потім 8, потім 12. Вся наша колишня історія показала, що це не призводить нашу країну ні до економічного зростання, ні до стабільності фінансової системи», - заявила глава НБУ.

Вона зазначила, що ще в квітні, коли Україна підписувала меморандум з МВФ, ми заявили, що курсоутворення у нас буде гнучким.

«Що було потім, ви все знаєте - курс досяг 11,70. Курс став збалансованим. Далі ми не збиралися штучно фіксувати курс. Потім почалися активні військові дії. І коли на початку вересня ситуація почала розвиватися катастрофічно і противник почав знищувати нашу інфраструктуру, ми вирішили поміняти ситуацію. Спробували відпускати курс і шукати нову для нього рівноважну ситуацію», - пояснила Гонтарєва.

При цьому, глава Нацбанку запевнила, що шукатиме рівноважний курс. Вона підкреслила, що за всіма параметрами, такий курс повинен бути на рівні 12,5-13,00 і не підніматися вище. Проте вже сьогодні можна стверджувати, що такий курс є фундаментальним на сьогоднішній день.

Водночас глава Нацбанку каже, що в держбюджеті на 2015 рік слід закладати курс долара іншим, ніж 12,95 гривні. Крім того, Гонтарева хоче, щоб законодавчо закріпили норму, яка забороняє достроково знімати строкові депозити. Таким чином, сподівається зміцнити банківську систему.

Також, відповідаючи на питання журналіста, чи була глава Нацбанку близька до відставки, Гонтарева відповіла: «Я близька до звільнення була. Мене президент запропонував на цю посаду. Якщо президент мені запропонує піти з цієї посади, я чинити опір не буду».

Нагадаємо, на минулому тижні курс гривні девальвував в середньом на 2 гривні за долар.

До списку новин