загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Чи має право вдова чорнобильця вийти на пенсію раніше

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Я вдова чорнобильця. Чи маю я право піти на пенсії раніше? Мені 51 рік, стаж 33 роки.Лідія Володимирівна Махаринко. Межівський район

Статтею 16 Закону України «Про пенсійне забезпечення» передбачено призначення пенсії сім’ям загиблих (померлих) військовослужбовців та осіб начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ, які померли в наслідок захворювання пов’язаного з ліквідацією наслідків чорнобильської катастрофи, зокрема, жінки — після досягнення 50 років і при стажі роботи не менше 20 років.

За документами архівної пенсійної справи Махаринко І. Г. був потерпілим внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС. Відповідно до статті 36 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» пенсія у зв’язку з втратою годувальника призначається непрацездатним членам сім’ї померлого годувальника, які були на його утриманні, за наявності в годувальника на день смерті страхового стажу, який був би необхідний йому для призначення пенсії по інвалідності, а в разі смерті пенсіонера — незалежно від тривалості страхового стажу.

Непрацездатними членами сім’ї вважаються, зокрема, чоловік (дружина), батько, мати, якщо вони є інвалідами або досягли пенсійного віку, передбаченого статтею 26 Закону, а саме після досягнення віку 60 років та наявності страхового стажу не менше 15 років.

З огляду на викладене, право на переведення на пенсію у зв’язку з втратою годувальника Ви набудете після досягнення 60 років.

При цьому, згідно з п. 1 ст. 10 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» особі, яка має одночасно право на різні види пенсії (за віком, по інвалідності, у зв’язку з втратою годувальника), призначається один із цих видів пенсії за її вибором.

Наталія Корнійчук, заступник начальника Головного управління ПФУ в Дніпропетровській області

До списку новин