загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Коли маляр може достроково вийти на пенсію?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

З 1980-го по 2000 рік я працювала малярем у будівельному тресті. Чи можу я оформити пільгову пенсію з 50 років?

Ірина Яківна Єресько. Дніпропетровськ

Згідно з чинним законодавством, незалежно від місця останньої роботи право на пенсію за віком на пільгових умовах мають працівники, зайняті повний робочий день на роботах з шкідливими і важкими умовами праці: за Списком №2 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затверджених Кабінетом Міністрів України, і за результатами атестації робочих місць: чоловіки — після досягнення 55 років і при стажі роботи не менше 25 років, з них не менше 12 років 6 місяців на вказаних роботах; жінки — після досягнення 50 років і при стажі роботи не менше 20 років, з них не менше 10 років на вказаних роботах.

Працівники, які мають не менше половини вказаного вище стажу роботи за Списком №2, набувають права на призначення пенсії на пільгових умовах із зниженням загальновстановленого пенсійного віку на 1 рік за кожних 2 роки 6 місяців такої роботи чоловікам і за кожні 2 роки такої роботи — жінкам. Списком №2 передбачена професія маляра за умови зайнятості на роботах із застосуванням шкідливих речовин не нижче 3 класу небезпеки.

Згідно з Порядком застосування Списків №1 і №2 (Наказ Міністерства праці і соціальної політики України №383 від 18.11.2005 р.) у пільговий стаж зараховується час роботи на відповідних посадах або по професіях незалежно від дати їх внесення до Списків за умови підтвердження документами відповідних умов праці за час виконання роботи до 21.08.1992 р. і за результатами проведення атестації робочих місць умов праці після 21.08.1992 р.

Таким чином, 20 років стажу за Списком №2 при дотриманні вказаних вище умов роботи дають вам право на вихід на пенсію в 50 років. Крім того, слід пам’ятати, що при призначенні пільгової пенсії зайнятість на шкідливій роботі має бути повний робочий день, робоче місце повинно бути атестовано, і всі ці факти мають бути документально підтверджені (запис у трудовій книжці, копії наказів про атестацію, уточнююча пільгова довідка).

До списку новин