загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Черкаські господині готують на передову «Укропський сухпай»

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Черкащанки розробили для бійців повноцінне «сушене» меню.

Аби забезпечити наших військових на передовій корисним, зручним та домашнім харчуванням, черкаські господині започатковують новий проект – «Укропський сухпай».

«За цією жартівливою назвою криється серйозна робота з виготовлення домашніх дегідрованих (сушених) страв для бійців у зоні АТО. Саме сушіння – один із найдавніших та ефективних способів консервації продуктів. Переваги цих страв неможливо переоцінити. Перш за все, безпека – у зневоднених продуктах харчування не розмножуються шкідливі бактерії, грибки чи пліснява. Такі сухі пайки можуть зберігатись до року без втрати якості та поживності!» – відзначила активістка волонтерської ініціативи «Наш батальйон» Катерина Дубрава.

Оскільки при сушінні продукти втрачають 70-90% ваги та об’єму, це що значно полегшує її транспортування і зберігання. Крім того, сушені продукти дуже легко і швидко готувати, більшість з них можна вживати без додаткової обробки.

На сьогодні черкаські господині вже розробили і випробували невеличке меню. У ньому – і перше, і друге, і навіть солодощі та напої! Зокрема, серед перших страв в «Укропському сухпаї»: борщ український та болгарський, а також грибний суп. На друге бійцям пропонують картоплю, в’ялене м’ясо, рис з овочами, гарбузову кашу з рисом або ж кукурудзяною крупою, а також сухарики. А щоб підсолодити життя, бійцям запропонують цукерки Пирогова, десерт із сушеного гарбуза лимона та цукру, цукати із гарбуза, лимонів, апельсинів, бананів та яблук.

Для того, щоб реалізувати проект, волонтери потребують і робочих рук, і додаткового кухонного начиння. А особливо – вакууматора, без якого якісна упаковка сушених продуктів просто неможлива.

«Зараз нам конче необхідна ваша допомога!!! Перш за все руками: мити, чистити, різати, терти, шаткувати продукти. Також потрібні продукти та кухонне начиння (ножі, дощечки, шатківниці та ін.). Гостро необхідний якісний вакууматор та пакети до нього. Усе, крім продуктів ми беремо у тимчасове користування і повернемо власнику на перше прохання» – відзначає Катерина Дубрава.

Детальніше про те, як допомогти можна дізнатися за телефонами (063)964-83-08 Ірина, (063)227-96-14 Катерина.

До списку новин