загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 02 грудня 2014р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

Бойовики "ЛНР" і українські військові домовилися про припинення вогню – ОБСЄ

 

Луганські бойовики й українські військові домовилися про припинення вогню з 5 грудня й про відвід усієї важкої техніки з 6 грудня.

Як повідомляється у доповіді ОБСЕ за 1 грудня, таке рішення ухвалили 29 листопада на зустрічі в Луганську.

На ній був присутній голова українського контингенту Володимир Аскаров, голова "російського представництва" генерал Олександр Ленцов і представники "ЛНР".

Ідеться про домовленості, які були досягнуті раніше, але не працювали.

Згідно з доповіддю ОБСЄ, усі сторони погодилися, що повне припинення вогню уздовж лінії контакту українських військовослужбовців і військ "ЛНР" має запрацювати 5 грудня.

За добу 52 атаки бойовиків, 2 цивільних загинули, 4 поранено

За минулу добу терористи здійснили 52 атаки на позиції сил АТО використовуючи артилерійсько-мінометний вогонь.

Про це повідомляє прес-центр АТО вранці 2 грудня.

В зону ураження ворожої артилерії потрапили населені пункти: Донецьке, Попасна, Старий Айдар, Кримське, Макарове, Щастя, Станічно-Луганське, Сокольники, Піски, Донецьк, Авдіївка, Петровське, Миколаївка, Новобахмутовка, Славне, Невельське, Тоненьке, Марїнка, Артемово, Дебальцеве, Майорськ, Шуми, Нікішине.

Протягом доби надійшла інформація про поранення 4 та загибель 2 цивільних осіб, повідомляє прес-центр АТО.

На Маріупольському напрямку посилено заходи для боротьби із диверсійними групами противника та ворожими БПЛА.

"Артилерія сил АТО завдала 25 вогневих ударів для придушення вогневих позицій бандитів. Наголошуємо, що вогонь у відповідь відкривається лише у тому випадку, коли в зоні ураження немає мирних мешканців", - заявляє прес-центр.

Сепаратисти та Росія не виконують мінські домовленості – генсек НАТО

НАТО вважає, що мінські угоди системно порушуються російської стороною та бойовиками на Донбасі, тоді як Україна їх виконує.

Про це заявив генеральний секретар альянсу Єнс Столтенберг на прес-конференції в Брюссселі у вівторок, повідомляє кореспондент"Європейської правди".

"Сепаратисти та Росія не виконують мінські домовленості", - зазначив він, нагадавши про постачання військової техніки через український кордон з території РФ.

Необхідно зазначити, що НАТО регулярно заявляє про порушення мінських домовленостей російською стороною.

Водночас він уникнув відповіді на запитання про те, якими можуть бути дії НАТО у разі подальшого вторгнення армії РФ на територію України.

"НАТО повністю підтримує територіальну цілісність України та засуджує будь-яке порушення кордону", - сказав Столтенберг.

За добу загинуло 2 військових

Упродовж минулої доби в зоні АТО загинули 2 військових, ще 4 отримали поранення.

Про це під час брифінгу повідомив речник Інформцентру РНБО Андрій Лисенко. 

За словами полковника, загалом по позиціях українських військових за минулу добу бойовики здійснили 52 обстріли.

Представники Генштабу ЗС України, РФ, ОБСЄ та бойовиків обговорять режим "тиші"

У Донецьку відбудеться зустріч за участі українських і російських військових та представників ОБСЄ та окремих районів Донецької області щодо виконання "мінського меморандуму".

Про це у вівторок повідомляє прес-служба Міноборони.

Зазначається, що керівники Спільного центру з української та російської сторін вирушили до міста Донецьк з метою проведення робочої зустрічі за участі представників ОБСЄ та окремих районів Донецької області.

На даний час найбільш проблемними районами щодо дотримання режиму "Тиша" є міжнародний аеропорт "Донецьк" та райони прилеглі до нього, околиці міста Щастя, Новобахмутівка.

Також начальники штабів керівництва Спільного центру з української та російської сторін полковники Олег Бойко та Олексій Матвєєв здійснили аналіз подій за минулу добу.

З їхніх слів, групами спостереження Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін обліковано 79 випадків порушення режиму припинення вогню із застосуванням реактивних систем залпового вогню, мінометів, артилерії та стрілецького озброєння.

Із них 63 випадки вдень і 16 уночі. Зокрема, збоку озброєних формувань окремих районів Донецької та Луганської областей зафіксовано 41 випадок обстрілів. Зі сторони Збройних Сил України вогонь у відповідь вівся 38 разів.

Як відомо, сили АТО відкривають вогонь у відповідь на обстріл терористів.

У понеділок генерали України та РФ також домагалися припинення вогню у донецькому аеропорту.

В Україні перебувають 6 тисяч російських військових – Полторак

Виконуючий обов'язки міністра оборони Степан Полторак оцінює кількість російських військовослужбовців, які перебувають на території Україні в шість тисяч людей.

Про це він сказав журналістам, повідомляють "Українські новини".

"Шість тисяч", – сказав він, відповідаючи на відповідне запитання.

Полторак не уточнив, де саме вони дислокуються.

Пізніше депутат Дмитро Тимчук також підтвердив інформацію Полторака. За його словами, загальна кількість російських найманців та військових на території України становить приблизно 14 тисяч осіб.

"Думаю, що це (шість тисяч військових) може бути правдою, оскільки, за нашою інформацією, загалом з російськими найманцями на території України перебувають десь 14 тисяч", – сказав він.

Як відомо, у листопаді керівництво антитерористичної операції заявило про виведення з території України більше тисячі російських військовослужбовців.

До списку новин