загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як економити воду: поради

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Ціни на комунальні послуги продовжують щодня зростати, тому кожен споживач ставить перед собою питання про те, як зекономити. Пропонуємо вашій увазі декілька порад, як зекономити воду.

Перше і найголовніше правило: крани не повинні капати. Усуньте протікання води в кранах і водонаповнювальних бачках,замінивши прокладку в змішувачі. Якщо ви збираєтеся замінити старий кран, то краще вибрати із поворотним виливом та з однією ручкою або з термостатом. Вони економлять до 3 літрів при кожному змішуванні гарячої і холодної води, які витрачаються даремно. Той же результат забезпечує термостат. Пристрій підтримує задану температуру і напір води. І поки не досягнеться задана температура, з крана вона не піде.

Якщо з крана крапає з частотою 1 крапля / сек., то протягом доби змарнується до 30 л, за місяць – 900 л, а за рік – до 11000 л води! Якщо ви миєтесь у ванні, то витрачаєте 10 – 150 л води, а при користуванні душем – 8 – 9 л за хвилину. Отож, перевага за душем.

По-друге: ефективним способом зменшення витрат води на гігієнічні потреби є обладнання кранів і душових сіток водозберігаючими насадками (аераторами). Принцип їх роботи полягає у змішуванні потоку води з повітрям. Об`єм струменя збільшується так, що ви не помітите будь-якої втрати комфорту від зменшення витрат води. Економія води становить до 30 – 40 %. На картинці нижче ви можете бачити, як виглядає потік води із звичайного аератора і водозберігаючого при однаковій швидкості потоку води - 6 літрів на хвилину.

По-третє: бачок для унітаза витрачає також багато води. Якщо він із подвійним зливом - відмінно. Але якщо двох кнопок немає, можна звернутися до майстра, який налаштує зливний механізм або відрегулює поплавок, щоб витрачати менше води. Є й народний метод: помістити в бачок вантаж - пляшку з піском або водою. Обсяг споживання води скоротиться на обсяг пляшки при кожному зливі.

Дивно, але факт: дві третини води можна заощадити, не витративши на технічні удосконалення водопроводу ні копійки! Для цього потрібно всього лише закривати кран під час чищення зубів, нанесенні шампуня на волосся. Посуд краще мити не в проточній воді, а намилювати і змивати. У Європі це звичайна практика. «Ви витратите наполовину, а то і на 70% менше води», - обіцяють сантехніки. Також не варто «ганяти» даремно посудомийну і пральну машини, якщо у вас не накопичилася необхідна маса завантаження.

Наталія КУЛІНІЧ

До списку новин