загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Цей день в історії/4 грудня

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

День інформатики.

День замовлень подарунків Діду Морозу.

 

1563 — завершився Тридентський собор Католицької Церкви, який з перервами засідав протягом 18 років.

1638 — після поразки козацького повстання Якова Острянина і Дмитра Гуні козацька рада ухвалила в урочищі Маслів Став «Ординації Війська Запорізького реєстрового».

1674 — французькі єзуїти заснували місто Чикаго.

1791 — вийшов перший номер найстарішої недільної газети Британії Observer.

1808 — Наполеон скасував Інквізицію в Іспанії.

1938 — у Хусті відбувся І з’їзд «Карпатської Січі», воєнізованої організації, створеної на Закарпатті членами ОУН.

1939 — Президія Верховної Ради СРСР ухвалила указ про розмежування областей між УРСР і БРСР, за яким Україна втратила Берестейщину.

1939 — у складі України було утворено Львівську, Дрогобицьку, Станіславську, Тернопільську, Волинську та Рівненську області.

1941 — у Москві підписано радянсько-польську декларацію про дружбу та взаємодопомогу, чим лондонський еміграційний уряд фактично визнав радянську окупацію Західної України та Західної Білорусі у вересні 1939 року.

1987 — поновив роботу 3-й енергоблок Чорнобильської АЕС.

1987 — Рада Міністрів СРСР ухвалила постанову «Про обмеження прописки кримських татар у ряді населених пунктів Кримської області та Краснодарського краю».

1989 — у Москві керівники Болгарії, Угорщини, НДР, Польщі та СРСР засудили введення їхніх військ до Чехословаччини в серпні 1968.

1992 — IV Всеукраїнський з’їзд Народного Руху України перетворив НРУ на політичну партію, а її головою обрав В’ячеслава Чорновола.

1996 — з мису Канаверал запущено автоматичну космічну станцію Mars Pathfinder, яка 4 червня 1997 року доправила на поверхню Марса спеціальний самохідний пристрій для збирання зразків марсіанського ґрунту.

1997 — в Оттаві 125 країн підписали Конвенцію про заборону протипіхотних мін. Серед країн, що відмовилися підписати цей документ, були Китай, Росія, США.

У цей день народилися:

1866 — Василь Кандинський, російсько-французький художник, графік, поет, теоретик мистецтва.

1875 — Райнер Марія Рільке, австрійський поет.

1892 — Франциско Франко, іспанський генерал, к;ерівник націоналістичних сил у громадянській війні, верховний каудільйо Іспанії.

1932 — Олег Тимошенко, український хоровий диригент, народний артист України.

1963 — Сергій Бубка, український стрибун з жердиною, олімпійський чемпіон (1988), єдиний шестиразовий чемпіон світу (1983—88), 35-разовий рекордсмен світу.

До списку новин