загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Концерт «Жіноча доля в народних піснях та романсах» гурту «Рідна пісня» в Музеї Івана Гончара

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Музичні зустрічі в Музеї Івана Гончара: концерт «Жіноча доля в народних піснях та романсах» гурту «Рідна пісня» 7 грудня о 18:00. Традиційний вечір Катерини-Долі стане також вечором української народної пісні –нагодою для творчого звіту фольклорного гурту «Рідна пісня», який цього року був ушанований літературно-мистецькою премією ім. Григорія Сковороди.

7 грудня – День Святої Великомучениці Катерини, який в українській традиції давно зустрівся з древнішим дохристиянським святом – Днем Долі. Здавна, саме цього дня дівчата починали ворожити на свою долю. Вони збиралися на вечорниці, заварювали кашу з кількох видів круп та «кликали долю вечеряти». Потім ішли потай до садочку, виламували гілочку вишні і ставили у воду: якщо зацвіте до Різдва – дівчина вийде цього року заміж.

Дівчата не лише ворожать в цей День, а й виспівують Долю: закликають її до вечері, розпитують про своє майбутнє, а потім, уже всім гуртом, розказують-виспівують своє життя. І зовсім не випадково кожна наша пісня – то ціла людська доля.

На вечорі Катерини-Долі Ви почуєте давні українські народні пісні – обрядові, побутові, а також жіночі романси у виконанні гурту «Рідна пісня».

Програму веде керівник гурту Василь Триліс.

Вхід вільний.

До списку новин