загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

8 порад щодо безпечних покупок в Інтернеті

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Як не купити підробку та вберегти свої гроші. Поради від спеціалістів про безпечні покупки в Інтернеті.

Чи багато людей читає сьогодні паперові книжки? Не так вже й мало, проте значно менше, ніж декілька років тому. Тепер є електронні, котрі зручніші у побутовому користуванні. За браком часу значна частина українців вже декілька років як перестала ходити до книгарень та бібліотек. Нині мода дісталася й інших покупок – від техніки до одягу.

На разі асортимент Інтернет-магазинів вражає – мережа пропонує абсолютно все, тож наші співвітчизники можуть здійснювати покупки, сидячи на роботі в будні дні чи відпочиваючи вдома у вихідні.

Аби Вас не ошукали, «Електронна книга скарг України» створила 8 порад, що допоможуть не стати жертвою магазинів-шахраїв у Інтернеті.

1. Коментарі

Під кожним товаром має бути місце для коментарів. Ознайомтеся з ними. Вірогідно, будуть і позитивні, і негативні слова. Проте з відгуками варто бути обережними, оскільки частину з них можуть писати працівники ресурсу. Їхній «слід» буде помітним – видалення негативних повідомлень та постійне оновлення позитивними. Крім того, коментарі до різних товарів будуть схожими, адже створюються за налагодженими канонами. Занадто прискіплива увага керівників до відгуків може бути свідченням неякісного товару.

2. Форуми

Після перегляду коментарів до бажаної покупки, почитайте форуми. Там можна знайти не лише відгуки на товари, але і на ресурси. Досвід інших допоможе обрати чесний онлайн-маркет.

3. Асортимент

Важливо пам’ятати, що Інтернет-магазини не надто відрізняються від реальних. У магазині техніки має пропонуватися техніка, маркет одягу має продавати саме одяг. Критично варто ставитися до ресурсів, що пропонують все і одразу, адже досить непросто налагодити настільки розгалужену систему поставок. Це навряд чи потрібно комусь в умовах непевності, що різний товар продаватиметься успішно.

4. Доставка

Наявність доставки свідчить про внутрішню організацію та величину Інтернет-магазину. Це добрий сигнал. Крім того, доставка передбачає, що клієнту зателефонують після замовлення. Так Вам випаде нагода перевірити маркет ще раз. Якщо телефон приховано, то сміливо можете задуматися, чи варто щось там замовляти. У разі висвітлення номеру маєте, куди телефонувати з претензіями чи проблемами.

5. Оплата

Не варто платити наперед. Отримали товар – віддали гроші. Якщо гроші вимагають перед врученням покупки, то це може бути один з «тривожних дзвіночків» для потенційного покупця.

6. Бренд

Краще замовляти товари у розкручених та відомих Інтернет-магазинах. Це, наприклад, можуть бути офіційні представництва фірм. Також про надійні маркети-онлайн Ви також можете прочитати на форумах споживачів чи почути від знайомих, що користувалися їх послугами.

7. Люди-магазини

Нині поширеним явищем є відправники продукції-самітники. Вони не створюють власний ресурс та не вважають за потрібне набирати команду, маркет же функціонує на сторінках в соціальних мережах. Подібні покупки онлайн чи не найчастіше виявляються обманом. Аби вберегти себе від шахраїв, звертайте увагу на особисту інформацію на сторінці (бажано, аби її було якомога більше), наявність реальних точок продажу та закритість коментарів. Останнє наштовхує на думку, що доступ було обмежено, аби уникнути публічних послань від минулих клієнтів.

8. Права покупця

Немає різниці у правах споживача щодо купівлі товару в магазині чи в Інтернеті. Ви можете повернути річ у такий самий гарантійний термін, можете, помітивши негаразди, відмовитися від неї у момент доставки кур’єром. У разі обману спробуйте звернутися до Державної інспекції України з питань захисту прав споживачів.

Вдалого шопінгу!

До списку новин