загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 08 грудня 2014р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

Бойовики 55 разів обстріляли позиції сил АТО, загинули 6 мирних жителів - прес-центр

 

За добу терористи 55 разів обстріляли позиції сил АТО. Є дані про загибель 6 та поранення 3 мирних жителів.

Про це у понеділок повідомляє прес-центр АТО.

Зазначається, що за минулу добу, зафіксовано 55 випадків застосування їхніх артилерії та реактивних систем по позиціях та укріплених районах сил АТО.

Зона особливої активності бандитів змістилася в район Дебальцевого. Знову обстріляно райони населених пунктів Міус, Чернухіно, Дебальцево , Орлово-Іванівка, шахта Полтавська, Нікішино , Ольховатка, Фащевка, Артемово, Рідкодуб, Кодема

На Луганському та Донецькому плацдармах терористи били по населених пунктах Верхня Вільхова, Сокольники, Артема, Щастя, Старий Айдар, Станічно-Луганське, Трьохізбенка, Фрунзе Опитне, Мар’їнка, Авдіївка, Миколаївка.

Артилерія сил АТО з метою захисту мирних мешканців та придушення активно працюючих вогневих позицій противника, 52 рази наносила удар у відповідь.

Упродовж доби до штабу АТО надійшла інформація про загибель 6 та поранення 3 цивільних осіб.

Також, за даними прес-центру АТО, на одне зі звалищ Донецька терористи вивезли 2 самоскиди трупів своїх поплічників.

Порошенко закликав ОБСЄ сприяти припиненню вогню на Донбасі 9 грудня

Президент Петро Порошенко закликав ОБСЄ сприяти припиненню бойових дій на Донбасі вже у вівторок.

Про це йшлося під час зустрічі зі спеціальним представником діючого голови ОБСЄ у складі Тристоронньої контактної групи з реалізації мирного плану на Сході України Хайді Тальявіні у неділю ввечері, повідомляє прес-служба глави держави.

Президент наголосив, що проведення засідання Тристоронньої контактної групи має відбутись якомога скоріше, щоб уже 9 грудня домогтися припинення вогню.

Спеціальний представник повідомила про намір залишитись у складі Тристоронньої контактної групи і продовжити роботу.

Тальявіні підкреслила, що "Мінські домовленості", а саме протокол від 5 вересня та меморандум від 19 вересня 2014 року, є основою для мирного врегулювання ситуації на Донбасі і мають виконуватись усіма сторонами.

Глава держави та Спеціальний представник ОБСЄ домовились про координацію подальших дій з реалізації плану мирного врегулювання на Донбасі, зазначає прес-служба Порошенка.

Як відомо, чергова зустріч для мирного врегулювання конфлікту на Донбасі запланована на 9 грудня в Мінську.

Цього ж дня на Донбасі мають припинити вогонь.

Росія перекидає на Донбас спецназ міліції - Тимчук

У зв'язку з істотними втратами підрозділів спецназу Збройних сил РФ на Донбасі Росія перекидає підрозділи спецпризначення Внутрішніх військ МВС РФ. Такі оперативні дані групи "Інформаційний спротив", публікує у своєму Facebook Дмитро Тимчук. "Протягом минулих вихідних на окупованій території Донбасу фіксувався процес доукомплектування формувань місцевих бойовиків і "замаскованих" під них російських військ, які зазнали втрат у попередні дні ", - сказано в повідомленні. Доукомплектування відбувається в основному за рахунок перекидання російських найманців і солдат-контрактників армії РФ зі складу зведених тактичних груп, розгорнутих на кордоні, відзначають експерти. На Донбас перекидаються підрозділи спецпризначення Внутрішніх військ МВС РФ. Ідентифіковано бійців спецпідрозділів ВВ МВС Росії: - 7-го загону спеціального призначення "Росич" (Новочеркаськ), - 15-го загону спеціального призначення "Вятич" (Армавір), - 17-го загону спеціального призначення "Едельвейс" (Мінеральні Води), - 107-ї бригади ВВ МВС (Владивосток). Також протягом останніх двох діб як мінімум 2 дивізіони ствольної артилерії (152-мм гаубиці "МСТА-Б", 122-мм гаубиці Д-30) прибули до окупованих районів Донбасу. Крім того, наростаючими темпами триває підвезення і накопичення боєприпасів, а також інших предметів постачання з Росії.

МЗС РФ вважає, що США санкціями хочуть змінити владу в Росії

Метою санкцій США є створення умов для зміни влади в Росії.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, виступаючи на слуханнях у Державній думі щодо питання стосунків Росії і США, передає ТАСС.

"Те, що метою санкцій є створення соціально-економічних умов для здійснення зміни влади в Росії - фактично не приховується", - сказав він.

За словами Рябкова, Росія спокійно відноситься до ситуації у відносинах з США, робляться вивірені відповідні заходи.

"Ми не відчуваємо нервозності у зв'язку з цим, діємо вивірено", - сказав він.

Виходити з ситуації з санкціями потрібно буде довгі роки, вважає Рябков.

"Я не готовий сказати, нове зараз видання холодної війни, скільки триватиме нинішній період, знаю одне: виходити з ситуації з санкціями США нам доведеться довго, багато років", - сказав він.

Нагадаємо, раніше голова комітету Держдуми Росії з міжнародних справ Олексій Пушков заявив, що холодна війна між Росією та Заходом вже розпочалася.

За добу в зоні АТО загинув 1 військовий, 9 отримали поранення - РНБО

За минулу добу у зоні проведення антитерористичної операції загинув 1 український військовий, ще 9 дістали поранення.

Про це на традиційному брифінгу у понеділок повідомив речник Інформаціно-аналітичного центру РНБО.

"За минулу добу ми втратили 1 нашого воїна, ще 9 отримали поранення", - сказав Лисенко

Росія відновить постачання газу в Україну 11 грудня

Проплачений 6 грудня російський газ Україна почне приймати з 11 грудня.

Про це "Укрінформу" повідомили в прес-службі ПАТ "Укртрансгаз".

"Укртрансгаз отримав вказівку від керівництва (НАК "Нафтогаз України") готувати транспортну систему до прийому російського газу з 11 грудня. Вказівка надійшло в понеділок вранці", - зазначив співрозмовник.

Нагадаємо, в суботу, 6 грудня, ВАТ "Газпром" підтвердив надходження платежу в 378 млн доларів від НАК "Нафтогаз України" за 1 млрд кубометрів природного газу.

У компанії додали, що відповідно до досягнутих в Брюсселі угод постачання будуть відновлені протягом 48 годин.

У неділю міністр енергетики Володимир Демчишин заявляв, що відбір російського газу почнеться в понеділок.

До списку новин