загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 09 грудня 2014р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

Перед "Днем тиші" бойовики здійснили 64 атаки. 2 мирних людини загинули, 10 поранено

За минулу добу штаб Антитерористичної операції не зафіксував ознак припинення вогню зі сторони бойовиків.

"Події сьогоднішнього дня продемонструють реальні прагнення незаконних військових формувань до припинення вогню на Донбасі", - повідомляє прес-центр АТО вранці 9 грудня.

За інформацією станом на 7 ранку вівторка, "упродовж минулої доби бандити здійснили 64 спроби атак позицій українських військ, а також, населених пунктів на Луганському, Донецькому, Дебальцевському напрямках".

"Упродовж доби надійшла інформація про загибель 2 та поранення 10 цивільних осіб в результаті раптових артилерійських обстрілів бойовиками населених пунктів", - заявляє прес-центр АТО.

У зону ураження ворожих батарей потрапили населені пункти Станиця Луганська, Трьохізбенка, Новомихайлівка, Верхня Вільхова, Щастя, Кримське, Опитне, Водяне, Авдіївка, Красногорівка, Піски,Тоненьке, Новобахмутівка, Красне, Тарамчук, Артемово, Майорськ, Чорнухіне, Шуми, Дебальцеве, Ольховатка, Вуглегорськ, Нікішине, Новоорлівка, Рідкодуб.

В аеропорту "Донецьк" українські бійці продовжують протидіяти спробам бойовиків атакувати з використанням артилерійсько-мінометного озброєння та стрілецької зброї.

"У відповідь на відкриття вогню зі сторони незаконних озброєних формувань, артилерія сил АТО за добу виконала 56 вогневих завдань по цілях противника", - повідомляє прес-центр АТО.

Україна почала імпорт газу з Росії

Україна у вівторок, 9 грудня, почала імпорт газу з Росії.

Про це "Українській правді" повідомив прес-секретар "Укртрансгазу" Максим Білявський.

Раніше імпорт мав початися з 11 грудня, але "Нафтогаз" переоформив свою заявку.

"З вівторка "Укртрансгаз" почав імпортувати природний газ з Російської Федерації", - повідомив Білявський.

"Імпорт природного газу зі сторони РФ був розпочатий на два дні раніше на підставя перезаявки НАК "Нафтогаз України", - додав він.

За даними Белявського, добовий обсяг поставок газу становить 43,5 млн кубометрів.

Імпорт російського газу Україною здійснюється через газовимірювальні станції "Суджа" і "Мозир".

16 червня цього року Росія припинила поставки газу в Україну.

5 грудня увечері "Нафтогаз України" перерахував російському "Газпрому" 378 млн дол. як передоплату за постачання 1 млрд куб. м газу.

6 грудня у "Газпромі" підтвердили отримання передоплати - і офіційний представник російського газового монополіста Сергій Купріянов сказав, що "Газпром" може поновити поставки газу до України максимум за 48 годин.

8 грудня Україна відправила заявку на імпорт російського газу з 11 грудня.

У полоні бойовиків перебувають 684 людини, офіцерів намагаються вербувати

У заручниках бойовиків в зоні АТО перебувають 684 особи, з них – 181 військовий.

Про це заявив голова Центру сприяння звільненню заручників при СБУ Юрій Тандит, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

"Я сподіваюся, що завдяки домовленостям, які ініціював президент Порошенко, до Нового року вийде більшість наших хлопців. Ми знаємо цифри, якими оперують спеціальні служби, військових – 181 особа перебуває у полоні. На вчорашній день всього СБУ дає цифру 684 особи", – зазначив він.

Крім того, додав Тандіт, близько 1600 громадян України вважаються зниклими безвісти.

Тандит заявив також про спроби перевербування українських офіцерів, які перебувають у полоні в бойовиків, повідомляють "Українські новини".

"Ми знаємо, що певні групи фахівців вербують нашого хлопців, частину з них вивезену на територію Російської Федерації... Їх намагаються завербувати й використовувати, і (терористи) їх бояться", - сказав він.

Тандит уточнив, що бойовики не обмінюють полонених українських офіцерів і представників добровольчих батальйонів.

РФ пропонувала Німеччині розібратись з Україною без третіх сторін

Посланці Кремля пропонували Німеччині розібратись з українською кризою без залучення інших сторін, але повернулися ні з чим.

Про це у своєму інтерв’ю польській газеті Wyborcza сказав Гернот Ерлер, уповноважений Німеччини у справах з Росією.

"Посланці Кремля підмовляли нас до змови в справі України, але повернулись з порожніми руками" - сказав він.

"Росіяни повторюють нам, що з країн ЄС розраховують лише на нас. Постійно пропонують, щоб Росія і Німеччина домовилися про Україну" - зазначив один представників німецької правлячої коаліції на правах анонімності.

Влітку з такими пропозиціями до Берліна прибув посланець глави адміністрації президента РФ. Минулого тижня те ж саме німці почули від групи депутатів Держдуми на чолі з главою комітету у закордонних справах Олексієм Пушковим, що прибули до столиці ФРН.

В Німеччині були здивовані відкритістю і доброзичливістю росіян на таких зустрічах, хоча їх президент не втомлюється кидати Заходу обвинувачувальні вироки.  Представники РФ повторювали фрази про необхідність діалогу, пошуку компрмісу.

"Ми повторили їм, що двосторонні переговори про майбутнє України – неможливі. Що Німеччина не буде нічого робити без консультацій з іншими країнами ЄС" - сказав співрозмовник видання.

Крім того він висловив роздратування з приводу того, що Путін обіцяв зміни в справі недотримання режиму перемир’я підписаного у Мінську.

"Не думав, що росіяни готові зруйнувати все, чого ми досягли. Ми ставилися до Росії як до партнера. Як виявилось, дарма" - сказав Ерлер, якого, як зазначає Wyborcza, ще рік тому вважали людиною, яка розуміє Росію і підтримує її.

Нагадаємо, канцлер ФРН Ангела Меркель, яка раніше була досить стриманою в своїй критиці Путіна, заявила, що порушення суверенітету України не може залишитися без наслідків і що ЄС буде протистояти спробам Росїї завадити зближенню з ним східноєвропейських держав.

За добу в зоні АТО загинули 6 військових, 7 поранено

За добу в зоні проведення антитерористичної операції загинули 6 військових, 7 отримали поранення.

Про це на традиційному брифінгу у вівторок повідомив речник Інофрмаціно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

"Внаслідок бойових зіткнень ми втратили 6 українських воїнів, 7 отримали поранення", - сказав Лисенко.

Бойовики обстріляли Станицю Луганську з мінометів та важкої артилерії - Москаль

Терористи так званої "ЛНР" обстріляли підконтрольні Україні території.

Про це заявляє у вівторок голова Луганської ОДА Геннадій Москаль.

За його словами у вівторок після півночі було здійснено обстріл "Градами" села Верхня Вільхова Станично-Луганського району.

По вулиці Пархоменка прямим влученням трьох реактивних снарядів зруйнований житловий будинок, в сусідніх будинках пошкоджені фасади, вибиті вікна та двері, розбитий приватний автомобіль. Частина села залишається без газу через перебитий снарядами газопровід низького тиску.

Вранці, близько 6-ї години, бойовики обстріляли Станицю Луганську з мінометів та самохідних артилерійських установок. Пошкоджені будівлі райавтодору, газової дільниці та кілька приватних будинків на вул.Горького.

Перебиті лінії електропередач, без світла залишаються шість вулиць районного центру і частково село Вільхова. Загиблих та поранених серед місцевих мешканців, на щастя, немає.

У понеділок з 17 до 23 години з артилерії обстрілювали також Попасну. В місті пошкоджені адміністративні та господарські будівлі ТОВ "Попасна-Агро", перебиті лінії електропередач на п’яти вулицях, з перебоями працює водо- та газопровід.

Під час обстрілу осколками в ногу поранена 43-річна жінка, тимчасова переселенка з Перевальська (що знаходиться під окупацією ЛНР). Пораненій надана медична допомога.

Як відомо, в зоні АТО з 10-ї ранку оголошено "день тиші".

До списку новин