загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Які кардинальні реформи чекають на українців у найближчі два роки – програма дій уряду

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Україна відмовиться від радянських стандартів, введе медстрахування, збільшить видатки на оборону.

Прем'єр Арсеній Яценюк презентував програму дій новоствореного уряду на найближчі два роки, у якій - повний курс на ЄС і перехід від радянських до європейських стандартів на продукцію. Серед найгучніших реформ - медичне страхування, щорічні п'ять відсотків ВВП на оборону, зменшення кількості податків утричі та ринкові ціни на енергоносії при збереженні субсидій.

Засідання відкладається на три з половиною години, а прем'єр Яценюк на початку знімає окуляри та протирає очі. Програму, що в його руках, писали вночі і дописували зранку. Більшість того, що у цій папці реформ - взято з європейських зразків.

"В Україні буде введено медичне страхування. Повноцінне медичне страхування. В країні немає безкоштовної медицини, це брехня", - сказав Яценюк.

Україна відкриває митний кордон для ліків з Євросоюзу, Сполучених Штатів та ще кількох світових лідерів. Вони не будуть проходити сертифікацію в Україні - це, мовляв, призводить лише до корупції. Та й узагалі протягом року уряд спробує перевести стандарти усієї української продукції на європейські - їх 15 тисяч.

Україна відмовляється від російських і радянських ГОСТів і стандартів", - наголосив глава уряду.

Арсеній Яценюк заявив, що дефіцит "Нафтогазу України" склав цього року 110 мільярдів гривень, і це майже вдвічі більше від дефіциту державного бюджету. А тому в цінах на енергоносії треба наводити прозорість і порядок.

"Ми будемо піднімати до ринкового рівня всі енергетичні ціни і тарифи, одночасно при цьому забезпечуючи пільги і субсидії для тих, хто повинен їх отримати", - уточнив Яценюк.

У зв'язку з війною на Сході, гроші на армію відтепер не виділятимуться за залишковим принципом.

"Ми поставили для себе доволі амбітну ціль – до 5% ВВП повинно направлятись на національну безпеку, оборону та правоохоронну діяльність", - підкреслив прем'єр.

Малий та середній бізнес два роки не перевірятимуть податківці. Та й кількість податків зменшиться.

"До парламенту вносяться зміни до Податкового кодексу, ми скорочуємо кількість податків з 22 до дев'яти", - уточнив Яценюк.

Глава уряду сподівається, що після такого значна частина тіньових зарплат буде легалізована. Якщо ж ні - прихильників зарплат у конвертах чекає значно жорсткіше покарання, ніж було досі.

Для контролю над чиновниками створять Антикорупційне бюро.

Вся урядова програма дій розрахована на два роки, її представлять у парламенті, і підпорядкована вона, за словами прем'єра - одній меті.

"Наша остаточна мета - це членство України в Європейському союзі", - зазначив Яценюк.

Олександр Шилко

До списку новин