загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 22 грудня 2014р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

Доба в зоні АТО минула без втрат - штаб

За останню добу загиблих чи поранених серед українських військових немає.

Про це на традиційному брифінгу в понеділок сказав речник АТО Андрій Лисенко.

"На Сході продовжується "режим тиші". Внаслідок бойових зіткнень за минулу добу серед українських воїнів загиблих і поранених немає", - сказав він.

Проте, за словами Лисенка бойовики продовжують здійснювати збройні провокації.

"Найбільшу кількість сутичок зафіксовано поблизу Донецького аеропорту. Там терористи здійснили 9 збройних провокацій та 1 атаку з використанням гранатометів , снайперської та стрілецької зброї. Напад відбитий, аеропорт залишається під контролем українців", - зазначив речник АТО

Останній "гумконвой" Путіна містив 16 бенозовозів

До складу останнього "гумковною" Путіна входило з-поміж іншого 16 бензовозів.

Про це йдеться у звіті спостерігачів ОБСЄ.

Місія спостерігачів зафіксувала перетин кордону "гумконвоєм" 21 грудня о 7:45. Також до конвою входили 71 вантажівка, 16 бензовозів, 1 медична допомога тощо.

"Автомобілі зупинилися на митній території контролю, вантажні автомобілі були відкриті і перевірені прикордонників РФ і російської митниці. Спостерігачі побачили, що українські офіцери були присутні в ході перевірки", - сказано в звіті місії.

Як відомо, у РНБО та МЗС України наголошують, що Росія не погоджує з Україною вміст та маршрут гумконвоїв.

У вівторок Рада розглядатиме зняття позаблоковості

Верховна Рада розгляне у вівторок у другому читанні зміни до закону про Раду нацбезпеки та оборони та законопроекти щодо скасування позаблокового статусу.

Про це йдеться в порядку денному засідань ВР, який отримали журналісти перед погоджувальною радою в понеділок.

На вівторок також заплановано презентацію проекту бюджет на 2015 рік, для включення до порядку денного сесії депутатам пропонуються зміни до Бюджетного та Податкового кодексів.

За словами присутнього на погоджувальній раді В'ячеслава Кириленка, уряд планує внести до ВР відповідні зміни до кінця дня понеділка.

Володимир Гройсман запевнив, що депутати працюватимуть до моменту вичерпання порядку денного включно з розглядом бюджету.

"Якщо буде потрібно, то я готовий і святковий стіл накрити в парламенті", - сказав він.

Водночас згідно з порядком денним у поточну середу депутати працюватимуть лише в комітетах та фракціях.

Також спікер ВР просив профільний комітет пришвидшити роботу і представити своїх членів комісії з проведення конкурсу на посаду директора Національного антикорупційного бюро, оскільки президент і уряд це вже зробили.

"Маємо в січні місяці сформувати антикорупційне бюро", - наголосив Гройсман.

Кількість обстрілів Луганщини знову зростає - Москаль

Бойовики почали інтенсивніше обстрілювати території Луганської області, підконтрольні українській владі.

Про це на своєму сайті у понеділок пише глава Луганської ОДА Геннадій Москаль.

"Ніякого реального перемир’я на Луганщині немає. Навпаки, кількість обстрілів знову починає зростати. Якщо в четвер (18.12) контрольовану Україною територію Луганщини обстріляли 2 рази (рекордно мала кількість, починаючи з 9 грудня), то в п’ятницю (19.12) — 9 разів, а в суботу (20.12) — 13", - каже Москаль.

У неділю область також обстрілювали в тому числі з "Градів".

За словами губернатора, він особисто переконався під час приїзду в Кримське.

Москаль привіз у село гуманітарну допомогу (вантажівку з продуктами харчування, дитячими речами тощо). Під час огляду пошкодженого житла, бойовики обстріляли околиці села з "Градів".

Бойовики за вечір неділі 6 разів обстріляли сили АТО - штаб

З 18:00 неділі до 6 ранку понеділка бойовики 6 разів відкривали вогонь по позиціях сил українських військових.

Про це повідомив речник АТО Леонід Матюхін вранці 22 грудня.

Зокрема, бойовики двічі обстріляли новий термінал Донецького аеропорту зі стрілецької зброї. Стріляли - зі сторони монастиря, наголосив Матюхін.

Також українських військових обстріляли біля Гранітного та Щастя.

З пів на першу ночі до ранку бойовики не стріляли, додав Матюхін.

Тимчук: російські війська відводять углиб, але бойовики залишаються на "передовій"

Бойовики на Донбасі у вихідні відводили основну частину своїх сил від лінії зіткнення із силами АТО, але на "передовий" у низці міст вони залишаються.

Про це пише на підставі даних групи "Інформаційний спротив" народний депутат Дмитро Тимчук у Facebook вранці 22 грудня.

"Протягом минулих вихідних у Луганській і Донецької областях відзначено відхід основної частини підрозділів російсько-терористичних військ від лінії зіткнення з українськими військами", - пише він.

"Цей процес не спостерігається на окремих ділянках – зокрема,супротивник залишає війська "на передовий" у смузі Первомайськ - Лисичанськ, а також у районі н.п. Донецьк, Тельманове, Новоазовськ, у районі Бахмутської траси", - заявляє Тимчук.

"У першу чергу від лінії зіткнення відводяться підрозділи армії РФ і російських найманців, залишаються на своїх позиціях в основному загони місцевих бойовиків", - додає він.

За даними ІС, уздовж Бахмутської траси концентруються "війська супротивника". Крім десантної ротної тактичної групи й артгрупи, які мінімально скоротили дистанцію до передових позицій українських військових, там "у другу лінію почали прибувати додаткові підрозділи".

Прибули ще одна ротна тактична група й декілька бандформувань зі складу формування Олексія Мозгового, повідомляє Тимчук.

"Загальна кількість сил супротивника на ділянці блокпостів наших військ №29 і №31 досягла 600 осіб, зафіксовано танковий підрозділ (до 7 танків), артгрупу (2-батарейний артдивізіон змішаного складу, крім ствольної артилерії - як мінімум 4 РСЗО), і близько 25 бойових броньованих машин (ББМ)", - пише він.

"На озброєнні бойовиків велика кількість мінометів, ПТРК, СПГ, РПГ, виявлено вогнемети РПО "Шмель". Супротивник у цьому районі обстрілює позиції наших військ зі стрілецької зброї, іноді застосовуючи міномети", - заявляє Тимчук.

За даними ІС, у районі Гранітного "російські війська відійшли в другий ешелон, "на передовий" залишилися дві "маневрені групи" місцевих бойовиків (оснащені крупнокаліберними кулеметами НСВ-12,7 "Утёс" і 120-мм мінометами)".

Цим групам, за даними ІС, доручено забезпечити "тривожний вогонь по позиціях українських військ".

Щоб приховати висування на передові позиції, тепер бойовики і техніка рухаються порізно: на позиції спочатку прибуває "особовий склад", переважно на цивільному транспорті, а потім невеликими групами прибуває техніка й важке озброєння.

До списку новин