загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Найбільш небезпечні побутові прилади і методи захисту

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Про те, що електричні побутові прилади небезпечні для здоров’я, знають усі. Як же захиститися від шкідливого впливу?

Сучасна людина оточена технікою з усіх боків: телевізор, холодильник, СВЧ-піч, фен, комп’ютер, кондиціонер, обігрівач і багато інших — без них важко обійтися, адже вони роблять наше життя таким комфортним. І включаючи той чи інший з них, ми, звичайно, і не згадуємо про такі побічні ефекти їх діяльності, як електромагнітне випромінювання.

Тим не менш, вчені давно визначили, що електромагнітні поля негативно впливають на центральну нервову систему, серцево-судинну, репродуктивну. А деякі навіть стверджують, що вони можуть викликати онкологічні захворювання і стати причиною безпліддя. Але оскільки від досягнень цивілізації відмовлятися ніхто не збирається, перед усіма нами постає питання: як же захиститися від шкідливого впливу наших помічників?

Холодильник

Найбільш небезпечними вважаються холодильники, оснащені системою No frost — від них виходять електромагнітні випромінювання в радіусі до 1,5 м. І стіни цьому випромінюванню не перешкода. Тому, щоб холодильник з одного не перетворився на систематичного шкідника потрібно, по-перше, не перебувати довго біля нього, а, по-друге, не розташовувати ліжко, а тим більше її узголів’я, за стіною таким чином, щоб через стіну знаходився холодильник. Тобто, ніякого постійного сусідства!

Мікрохвильова піч

Якщо корпус СВЧ-печі не пошкоджений, то в принципі він досить надійно захищає від електромагнітного випромінювання. Нічого страшного немає і в продуктах, приготовлених у такій печі — мікрохвилі підвищуючи, частоту коливань частинок речовини (продукту), усього лише підвищують його температуру. Скажімо так, працююча піч не шкідливіша завжди працюючого холодильника — просто тримайтеся від неї, коли вона включена, на відстані 1,5 м.

Електрична піч

Під час приготування їжі намагайтеся перебувати від неї на відстані не менше, ніж 30 см. Ні в якому разі не притискайтеся до неї!

Пральна машина

Ступінь «шкідництва» при включеному режимі приблизно як у постійно працюючого холодильника. Найкращий спосіб захисту: розмістіть вашу незамінну помічницю у ванній кімнаті, а поки трудиться, стіраючи білизну, не провідувати її особливо.

Телевізор

Оскільки не дивитися його більшість з нас не може, то купуючи і встановлюючи телевізор, потрібно враховувати три головних правила:

  • Чим сучасніше модель, тим вона безпечніше.
  • Намагайтеся встановлювати його на відстані не менше, ніж 1,5 м від очей.
  • Перш ніж вибирати місце для ліжка (особливо узголів’я) поцікавтеся у сусідів, де стоїть їх телевізор — пам’ятаємо, що стіни (навіть несучі) не захищають від ЕМІ.

Комп’ютер

Нещодавно це був предмет розкоші, доступний обраним, а сьогодні він є практично в кожному будинку. І, як правило, діти сидять за комп’ютерами навіть частіше, ніж батьки. Тому навчіть їх правильно користуватися цим електроприладом, оскільки саме він є одним з найсильніших випромінювачів ЕМП, оскільки має відразу два джерела випромінювання: монітор і системний блок.

Дотримуватися потрібно таких основних правил:

  • комп’ютер краще встановити в кутку кімнати — це знизить вплив з задньої поверхні монітора, системний блок встановіть якнайдалі;
  • не забувайте, що відстань від очей до монітора повинно бути не менше 70 см;
  • при роботі за комп’ютером, робіть щогодини перерву на 15 хвилин;
  • частіше провітрюйте приміщення, де встановлено комп’ютер;
  • заведіть комп’ютеру друзів — живі рослини частково нівелюють шкоду ЕМП;
  • купуйте сучасні моделі — вони безпечніші;
  • відмовтеся від звички перебувати за комп’ютером у нічний час: для очей шкідливе світло , що йде від нього; крім того, такі «посиденьки» негативно впливають на нервову систему і можуть спровокувати безсоння.

Фен

Один з найбільш шкідливих електроприладів, що створює електромагнітне випромінювання, яке в десятки разів перевищує норму. До того ж виконуючи свою безпосередню функцію, фен знаходиться в небезпечній близькості до голови. Тому намагайтеся звести до мінімуму використання цього приладу — волосся від цього стануть тільки здоровішими.

Загальні правила захисту

При покупці приладу обов’язково звертайте увагу на позначку його відповідності вимогам «Міжнародних санітарних норм допустимих рівнів фізичних факторів при застосуванні товарів народного споживання в побутових умовах».

Менше шкодить апаратура з автоматичним управлінням — намагайтеся купувати саме таку.

Звертайте увагу на потужність побутового приладу: чим менша потужність, тим менше рівень його поля, а, значить, менш потужний прилад безпечніший.

Вибираючи систему «тепла підлога», особливо якщо плануєте встановлювати її в дитячій кімнаті, обов’язково шукайте таку, яка забезпечує більш низький рівень магнітного поля.

Намагайтеся не включати одночасно кілька джерел магнітного поля.

При плануванні квартири враховуйте важливий аспект: побутова техніка повинна бути розміщена на відстані не менше, ніж 1,5 м від місця вашого постійного перебування.

Намагайтеся, щоб дроти лежали рівно, а не сплутувалися в кільця і ​​петлі.

Не купуйте електричні лампи, у яких плафони звернені вниз — безпечніше, коли світло спрямований вгору.

До списку новин