загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Вирощуємо лимон в домашніх умовах

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Вдома лимонне дерево може принести багато користі: свіжий аромат, гарний настрій, а також здатність листків лимона виробляти біологічно активні речовини, які перешкоджають утворенню бактерій та різноманітним грибкам. Виростити лимонне дерево в домашніх умовах не так уже й важко, але не сподівайтеся на велику кількість плодів. Зазвичай, це лимонне дерево починає плодоносити на сьомому році або й пізніше.

Лимон, а також інші цитрусові, вирощуються з кісточки. Також його можна буде прищепити.

Обираємо землю і горщик для лимонного дерева

По-перше, потрібно вибрати землю та горщик. З першим проблем може не виникнути, адже в будь-якому квітковому магазині для цитрусових можна придбати спеціальну землю. Не хочете купувати – половина перегнійної землі + половина дернової. Можна також додати за бажанням вугілля або торф. Щодо горщика, то спочатку він повинен бути невеликих розмірів, але обов’язково і отвором. На дно викладіть 1,5 – 2 сантиметри дренажу.

Як правильно обрати кісточку лимона

По-друге, щоб правильно виростити лимонне дерево з кісточки, потрібно вибрати посадковий матеріал, тобто купити «найжовтіший та найстигліший» лимон. Він повинен бути непошкодженим. Розрізаємо його та беремо найбільші кісточки. Краще посадити їх декілька, а потім залишити краще дерево. Кісточки повинні бути вологі, зі свіжого лимона.

Садимо кісточку

Третій крок – сама посадка. Змочуємо водою землю, кладемо лимонну кісточку десь на сантиметр-два у землю. Земля повинна бути лише вологою. Температура у будинку для вирощування лимонного дерева повинна бути не менше 18 градусів.  Накриваємо горщик плівкою та ставимо у тепле місце. Сонячне світло ніяк не впливає на «сходи». Поливати лимон не потрібно, просто оббризкувати водою через кожних 2-3 дні. Поливати потрібно тільки тоді, коли ґрунт дуже сухий.

Вирощуємо лимонне дерево

Далі – правильне вирощування лимонного дерева. Паросток з’явиться приблизно десь через 2-3 тижні, можливо, навіть довше, якщо у квартирі прохолодно. Плівку можете знімати після того, як з’явиться друга пара листків. Після появи паростка переставте горщик у тепле місце, але не на сонце, що може просто засушити «малого».

Як поливати лимон

Головне, не заливайте й не засушуйте деревце. Вода для поливу повинна бути кімнатної температури й відстояна. Можна поливати дощовою, але не холодною. Навесні та влітку один раз на два тижні можна додавати добрива. Але не перебільшуйте. Краще менше, ніж багато.  Восени й взимку дерево поливайте рідше, коли засохне верхній шар землі, добрива використовуйте раз на місяць.

Не забуваємо про пересадку

Молоде лимонне деревце потрібно пересаджувати приблизно два рази на рік, але не частіше. Кожного разу при пересадці горщик обирайте більший у діаметрі на 3-6 см за попередній. Обережно з корінням, не поламайте при пересадці.

Прищеплювати лимон потрібно теплою весною або, найкращий варіант, влітку. Можна це зробити у себе в заміському будинку або в горщику.

До списку новин