загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Кутя. Свята вечеря. Рецепт куті

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Вам знадобиться: 

1 склянка пшениці

4 склянка води

70 г маку

70 г подрібнених горіхів

мед на смак (2-4 ст. ложки)

кип’ячена вода для розведення меду

Спосіб приготування:  На базарі можна купити вже підготовлену пшеницю, яка вариться швидше, ніж необроблена. Підготувати її можна і самостійно. Переберіть зерна пшениці, промийте їх і висушіть в теплій, але не гарячій духовці. Коли пшениця просохне, злегка побризкайте її водою, покладіть в полотняний мішечок або ступку і товчіть макогоном, поки оболонки зерен не облущаться. Знову промийте пшеницю і замочіть на ніч в холодній воді.

Наступного дня промийте пшеницю, залийте свіжій водою і варіть її на найменшому вогні до м’якості, періодично помішуючи і при необхідності підливаючи воду. Можна перекласти пшеницю в горщик і томити в духовці, підливаючи воду.

Поки вариться пшениця, залийте кип’ятком мак і залиште на 1 годину. Потім воду злийте, розітріть мак до біла товкачем в ступці або міксером з насадкою-ножем, додайте трохи цукру і ще раз добре розітріть.

Мед трохи розведіть кип’яченою водою. Змішайте зварену пшеницю, товчений мак, горіхи і розведений мед.

Воду можна замінити узваром. Кутя може бути як густою, так і рідкою, солодкою або не дуже. А ще є прикмета, готову кутю підкинути до стелі, якщо пристане - добра кутя.

Смачної куті!

До списку новин