загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 05 січня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

Порошенко передав для армії більше 100 одиниць військової техніки

Президент України, верховний головнокомандувач Петро Порошенко передав Збройним силам країни реконструйовані в минулому році бронетехніку і літаки, системи озброєння - всього більше 100 одиниць техніки.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У понеділок на військовому полігоні у Житомирській області, передаючи техніку, він підкреслив, що протягом місяця держава вже втретє передає Збройним силам бронемашини, танки, БМП, гаубиці, міномети, літаки та іншу техніку.

"Я переконаний, що 2015 рік буде роком наших перемог і роком миру. А для цього ми повинні мати сильну, добре підготовлену, з високим патріотизмом духу і добре оснащену українську армію", - сказав глава держави.

Президент вручив сертифікати на 203-міліметрові і 121-міліметрові самохідні гаубичні комплекси, 82-міліметрові автоматичні гранатомети, штурмові гвинтівки "Форт", два МіГ-29, два Су-27.

"Вперше за довгі роки ми передаємо до складу Збройних сил України модернізовані літаки", - підкреслив він.

Також передано повністю відновлені БМП-2.

Порошенко висловив подяку трудовим колективам Житомирського бронетанкового заводу, Харківського автомобільного ремонтного заводу і Шепетівського ремонтного заводу, НВО "Форт" за проведену роботу по ремонту та реконструкції, а також відзначив роботу волонтерів, які допомагають забезпечувати наші війська.

Бойовики обстріляли Луганщину 9 разів, поранено жінку

За минулу добу терористи "ЛНР" дев’ять разів обстріляли підконтрольну Україні територію Луганської області, жінка отримала поранення.

Про це у понеділок повідомляє прес-служба Луганської ОДА.

Зазначається, що обстріл вівся з артилерії, мінометів, АГС та стрілецької зброї.

Були обстріляні: Кримське, Новотошківське, Чернухіно та Золоте. У наслідок артилерійського обстрілу в селі Комишеваха-1 Попаснянського району був зруйнований будинок, при цьому жінка, яка на той час перебувала вдома, отримала тілесні ушкодження.

Доба в АТО минула без втрат, 1 військовий дістав поранення - штаб

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції не загинув жоден військовий, 1 дістав поранення.

Про це на традиційному брифінгу в понеділок розповів речник АТО Андрій Лисенко.

"Протягом доби жоден український військовий на загинув і лише один отримав поранення", - сказав він.

Ватажок луганських бойовиків проголосив Путіна своїм імператором

Так званий отаман "всевеликого війська донського" Микола Козіцин заявив, що територія, підконтрольна його бойовикам - Російська імперія.

Це випливає з відео, оприлюдненого 4 січня.

"Ми сьогодні не проголошуємо "Донську республіку", це утопія. Ми говоримо, що ми - у складі Російської імперії. І сьогодні ми вважаємо Путіна імператором своїм", - сказав Козіцин.

Як відомо, угруповання так званих "козаків" не підкоряється іншому терористичному бандформуванню - "ЛНР" і веде власну підривну діяльність на території Луганщини.

Російсько-терористичні війська концентрують сили на донецькому напрямку

У зоні АТО триває ущільнення бойових порядків російсько-терористичних військ.

Про це свідчать дані групи "Інформаційний Спротив", які публікує в понеділок Дмитро Тимчук.

У районі н.п.Первомайск і у напрямку до н.п.Новотошківка спостерігається концентрація живої сили і техніки російсько-терористичних військ. Перекидання сил і засобів здійснюється потай, техніка підтягується невеликими партіями, жива сила також пересувається невеликими групами.

У районі Бахмутської траси зафіксовано пересування ротної тактичної групи (РТГ) російських ВДВ, укомплектування військовослужбовцями контрактної служби і замаскованих під так званих "ополченців".

У районі н.п.Шахтарськ російсько-терористичні війська готують позиції для засобів протиповітряної оборони. Зафіксовано прибуття в даний район підрозділу зенітно-ракетних комплексів ЗРК "Стріла-10М" (6 одиниць техніки). Підрозділ укомплектовано фахівцями ППО з Росії.

Південніше н.п.Нікішине (Шахтарський р-н Донецької області) противник ущільнює "другу лінію" свіжими формуваннями, укомплектованими російськими найманцями та місцевими бойовиками. Дані формування загальною чисельністю близько 300 осіб зафіксовані в районі н.п. Тимофіївка, Орлово-Іванівка, Розсипне.

Формування мають мінімальну кількість військової техніки, пересуваються в основному на вилученому цивільному автотранспорті. За попередніми даними, перед цими формуваннями стоїть завдання висунутися на передові позиції на схід Єнакієвого.

На південь від Донецька, в районі Докучаєвськ - Тельманове триває ущільнення бойових порядків російсько-терористичних військ. Відзначається висунення на передові позиції живої сили і вогневих засобів, включаючи бронетехніку і артилерію. Зафіксовано як мінімум два щойно прибулих в даний район артилерійських підрозділи і до десятка одиниць бронетехніки.

У районі н.п.Гранітне і Старогнатівка противник знову спробував шляхом нанесення вогневого удару, а потім наступної спроби штурму, відкинути українські війська від займаних ними позицій. Українські війська відбили всі спроби атаки, зазначають в ІС.

Савченко голодує четвертий тиждень

Українська льотчиця і депутат Верховної Ради Надія Савченко четвертий тиждень поспіль продовжує голодування у московському слідчому ізоляторі.

Як повідомляє Радіо Свобода, найближчими днями Савченко відвідають у СІЗО російські правозахисники.

Раніше адвокати української військовополоненої повідомляли, що її стан задовільний, але у зв'язку з новорічними святами не зможуть зустрітися зі своєю підзахисною до 12 січня.

Член московської комісії, журналіст і правозахисниця Зоя Светова повідомила, що в найближчі дні Савченко збирається відвідати її колега, правозахисниця Анна Каретникова.

"Мені здається, що 5-го і 6-го все ж таки СІЗО працюють. У всякому разі, вони приймають передачі. Я не знаю, чи можуть туди ходити адвокати, але члени громадських спостережних комісій ходять в СІЗО і в колонії у свята. І ми можемо ходити туди. Я знаю, що в СІЗО №6 збирається піти Анна Каретникова. І вона була там 30 грудня і бачила Надію Савченко, яка продовжує голодувати. Але, наскільки я розумію, під час голодування лікар спостерігає її кожен день", – зазначила Светова.

Савченко раніше заявляла, що не збирається закінчувати голодування.

Порошенко каже, що боєздатність української армії повністю відновлена

Президент України Петро Порошенко зазначає, що в даний час боєздатність частин підрозділів української армії повністю відновлена.

Про це він сказав журналістам у понеділок у смт Озерне Житомирської області після передачі українським військовим нової техніки, передає "Інтерфакс-Україна".

"Поки у нас йдуть активні бойові дії, у нас повністю відновлена боєздатність частин підрозділів, тому що на 5 вересня у нас залишалося 20% техніки від боєкомплекту. Сьогодні є 100%, є чим себе захищати", - сказав глава держави.

Порошенко підкреслив, що в українських військових є наказ відкривати вогонь у відповідь на атаки противника.

"Тільки зараз у наших військових вже є системи контрбатарейної боротьби. Контрмінометної боротьби, снайперські гвинтівки, вони добре натреновані і ефективність дій українських військових на порядок вища. Ось так ми використовуємо це (так зване перемир'я)", - підкреслив президент.

До списку новин