загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Цей день в історії/8 січня

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

День метро.

1198 — початок понтифікату Інокентія ІІІ (Лотаріо, граф Сеньї), 176-го Папи римського (1198–1216).

1297 — Франсуа Грімальді захопив Монако. Цей день вважається початком понад 700-літнього правління династії Грімальді та існування незалежної держави Монако.

1570 — Іван Грозний з військом увійшов у Новгород і почав винищення населення міста.

1654 — у Переяславі генеральна військова рада, яку скликав гетьман Богдан Хмельницький, вирішила створити військово-політичний союз двох держав — України та Росії.

1656 — у голландському місті Гарлем вийшов перший номер газети «Гарлемський вісник», яка видається і досі. Це найстаріше з періодичних видань, що існують сьогодні.

1851 — французький фізик Леон Фуко завдяки сконструйованому ним апарату продемонстрував обертання Землі.

1861 — вийшов перший номер російського журналу «Вокруг света».

1889 — учений Герман Голлеріт із Нью-Йорка запатентував табулюючу машину, яка була використана під час перепису населення в країні.

1912 — засновано Африканський національний конгрес, який майже через 90 років прийшов до влади в Південній Африці. Основна мета організації — захист прав чорношкірої більшості.

1918 — виступаючи перед членами Конгресу, Президент США Вудро Вільсон запропонував мирну програму з 14 пунктів, що мала сприяти закінченню І Світової війни.

1919 — в с. Ясіня теперішньої Закарпатської Гуцульщини провідна коляда місцевих гуцулів «завершилася» роззброєнням угорської залоги та встановленням української Гуцульської республіки.

1954 — в БРСР ліквідовані Полоцька область, Бобруйська область, Пінська область.

1959 — французький генерал Шарль де Голль став першим Президентом П’ятої республіки (1958–1969).

1961 — французи на референдумі проголосували за надання Алжиру незалежності.

2004 — у Саутгемптоні відбулася церемонія «хрещення» морського суперлайнера «Queen Mary 2», найбільшого на той час у світі.

У цей день народились:

1824 — Вілкі Коллінз, англійський письменник («Місячний камінь», «Жінка в білому»).

1879 — Васильченко Степан Васильович, український письменник («Мужицька арихметика», «Окопний щоденник», «Чарівниця», «Минають дні», «В бур’янах»).

1888 — Юра Гнат Петрович, український актор і режисер.

1922 — Величко Осип, український різбляр і педагог.

1935 — Симоненко Василь Андрійович, український поет («Лебеді материнства», «Ти знаєш, що ти людина?», «Україні»), журналіст, один з активістів руху «шістдесятників».

1935 — Елвіс Преслі, визначний американський співак («That’s All Right», «Mystery Train», «All Shook Up», «Love Me Tender», «Suspicious Minds») і актор («Блакитні Гаваї»).

1975 — Грушина Олена Едуардівна, українська фігуристка.

1988 – Ярослав Джусь, український бандурист, композитор, аранжувальник, ді-джей, лауреат багатьох всеукраїнських та міжнародних конкурсів, півфіналіст та володар призу глядацьких симпатій головного шоу країни «Україна має талант-2», засновник гурту “Шпилясті кобзарі”.

До списку новин