загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Кошти МВФ ідуть не на виплату пенсій, а на погашення попередніх боргів - Яценюк

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Яценюк закликав усі міністерства і відомства України активно включатися у роботу з МВФ для отримання фінансової допомоги Україні, щоб розрахуватися за попередніми зовнішніми боргами України.

Усі міністерства і відомства України повинні активно включитися в роботу із ключовим кредитором України - Міжнародним валютним фондом, до рішення якого прив'язаний процес видачі Україні макрофінансової допомоги з інших джерел, заявив під час засідання уряду прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

«МВФ приїхав в Україну, почалися технічні консультації. Буде непросто, як завжди, і це нормально. І тому всі міністерства повинні активно почати спілкування з нашими партнерами з МВФ, оскільки вся макрофінансова допомога прив'язана до нашої програми з МВФ», - сказав Яценюк.

Він наголосив, що Україна у 2014 році ефективно реалізовувала програму реформ, узгоджену з МВФ, і це стало запорукою отримання коштів нашою країною.

«Є реформи, які відповідають нашим домовленостям із партнерами - є допомога. Ніхто коштів просто так ніхто давати не буде», - зазначив Яценюк.

Причому він наголосив, що отримані кредитні ресурси будуть скеровані на виконання зовнішніх зобов'язань країни.

«Усі кошти допомоги не йдуть на фінансування дефіциту держбюджету, виплату пенсій. Усі ці кошти йдуть на виконання наших зовнішніх зобов'язань, - сказав голова уряду. - Нам важко, але ми справляємося з тим, щоб погашати зовнішні зобов'язання. Якщо світ бачить, що Україна погашає свої зобов'язання і виконує свої фінансові зобов'язання, то тоді інвестори повертаються в Україну, накопичуються резерви, валютний курс стабілізується, стабілізується банківська система, створюються робочі місця і відновлюються соціальні стандарти».

Раніше УНІАН повідомляв, що місія МВФ прибула в Україну і почала працювати.

Як повідомив УНІАН, у 2014 році Україна отримала 9 млрд дол макрофінансової допомоги з різних джерел, виплативши водночас 14 млрд дол. зовнішніх фінансових зобов'язань. Обсяг платежів, які необхідно виплатити у 2015 році, становить близько 10 млрд дол.

Україна та МВФ погодили дворічну програму співпраці обсягом 17 млрд дол у квітні 2014 року. За підсумками 2014 року україна отримала від МВФ 4,6 млрд дол. двома траншами. Чергова місія МВФ почала роботу в Україні з 8 січня. Результат роботи місії буде розглянуто на засіданні Ради директорів МВФ у кінці січня - на початку лютого. За підсумками засідання може бути ухвалене рішення про виділення Україні чергового кредитного траншу. Його обсяг є предметом обговорення і може скласти від 2,3 до 5 млрд дол.

До списку новин