загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 12 січня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

Інтерпол оголосив у розшук Януковича, Азарова та інших

Інтерпол 12 січня оголосив у розшук екс-президента Віктора Януковича, екс-прем'єра Миколу Азарова та ряд інших українських екс-чиновників.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав глава МВС Арсен Аваков.

"Оголошені в міжнародний розшук Інтерполу ( червона картка-затримання для екстрадиції в Україну): Янукович Віктор Федорович, Янукович Олександр Вікторович, Азаров Микола Янович, Багатирьова Раїса Василівна, Колобов Ю. В. ( екс-міністр фінансів України), Дзекон Р. Б. ( екс керівник Укртелекому)", – повідомив він.

За його словами, таке рішення Інтерпол прийняв "сьогодні, через кілька місяців з моменту звернення в березні 2014 року".

Крім того, додав Аваков, з Інтерполом продовжується робота щодо низки інших обвинувачуваних Україною осіб.

Також він нагадав, що раніше в розшук Інтерполом були оголошені Едуард Ставицький, Сергій Курченко, Сергій Арбузов, Олександр Клименко, Андрій Ігнатов, Олександр Динник.

Також Аваков прокоментував заяву генпрокурора Росії про те, що Україна офіційно не запрошувала видачу Януковича та інших колишніх керівників України, назвавши її "брехнею на державному рівні".

Аваков нагадав, що подавати запит про видачу можна лише після затримання підозрюваного, а Росія досі нікого з колишніх українських чиновників не затримала.

"Росія, у відповідності зі своїми зобов'язаннями, що діють у рамках угоди СНД про розшук злочинців зобов'язана була виставити в систему розшуку поданих Україною персонажів. І Януковича, і ще 23 людей", – написав він.

"Федеральна казенна організація "ДІАЦ МВС Росії", послідовно ігноруючи всі запити України, не виставляла в систему розшуку в країнах СНД розшук на Януковича і Ко. Тим самим порушуючи всі встановлені процедури", – додав Аваков.

За його словами, Росія ігнорує документи про розшук 24 колишніх вищих чиновників України, а саме: Віктора та Олександра Януковичів, Миколи Азарова, Андрія Клюєва, Віктора Пшонку, Олександра Якименка, Віталія Захарченка, Едуарда Ставицького, Сергія Курченка, Сергія Арбузова, Олександра Клименка, Миколи Присяжнюка, Рената Кузьміна, Олега Царьова, Юрія Колобова, Андрія Ігнатова, Раїси Богатирьової, Георгія Дзекона, Олександра Динника, В. Раташнюка, П. Зінова, С. Шуляка, В. Коряка, П. Федчука.

"Крім цих персонажів – штучно не оголошені у розшук в Росії і СНД за системою в цілому ще кілька десятків людей другого ряду, підозрюваних у злочинах з боку України", – повідомив він.

У зв'язку з цим, за словами Авакова, МВС України готує документи про вихід в однобічному порядку з такої порочної системи розшуку, під контролем російського "правосуддя".

Він додав, що Україна направить всім країнам-членам СНД пропозиції про співпрацю в цій сфері на основі двосторонніх відносин.

 

У НАТО побачили ознаки "легкої розрядки" на Донбасі

За даними Північноатлантичного альянсу, напруженість на сході України дещо зменшилася, кількість збройних зіткнень на Донбасі трохи скоротилася.

Про це сказав генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг в інтерв'ю газеті Die Welt, опублікованому 12 січня, повідомляє УНІАН.

За його словами, "місцями ще тривають бої, але разом з тим є ознаки легкої розрядки".

Водночас Столтенберг зазначив, що на сході України все ще знаходяться російські військові, які допомагають сепаратистам.

Загальне становище на Донбасі генсек НАТО назвав "нестабільним і складним".

Він додав, що "гуманітарна ситуація в регіоні продовжує викликати занепокоєння".

Столтенберг закликав Москву невідкладно створити умови для припинення вогню.

Він також підкреслив, що очікує від російської влади виконання мінських домовленостей щодо мирного врегулювання конфлікту в Україні.

За добу бойовики 63 рази обстрілювали ЗСУ, ті б’ють у відповідь

У зоні проведення антитерористичної операції продовжує зростати кількість обстрілів з боку бойовиків, повідомляє прес-центр АТО вранці 12 січня.

"Розпочинаючи з 18 години вчорашнього вечора, незаконні збройні формування 22 рази обстріляли позиції наших військових, в тому числі з важкого озброєння", - йдеться у повідомленні.

"Районом найбільшого загострення залишається донецький аеропорт та населені пункти поблизу нього. Учора ввечері відбулося бойове зіткнення між бойовиками та оборонцями нового терміналу аеропорту", - інформує прес-центр.

На донецькому напрямку бойовики з мінометів обстріляли метеовежу донецького летовища та Авдіївку.

Також, із мінометів, артилерії та реактивних систем залпового вогню "Град" бойовики обстріляли Тоненьке, Піски та Опитне, а з протитанкових керованих ракет – Гранітне.

На інших напрямках незаконні збройні формування обстріляли з мінометів населені пункти Вуглегорськ, Ленінське та Гнутово, з артилерійських систем – околиці Нікішино, а з "Градів" – населені пункти Одрадівка та двічі Гнутове.

При цьому в штабі запевняють, що українські військові "впевнено контролюють ситуацію та, за необхідності, завдають удари у відповідь, подавляючи найбільш активні вогневі точки терористів", тож "противник зазнає втрат".

"Загалом за добу незаконні збройні формування 63 рази обстріляли позиції наших військових", - зазначає прес-центр АТО.

"Приблизно з першої годині ночі і до самого ранку у зоні АТО спостерігається затишшя – за цих декілька годин тут не прозвучало жодного пострілу", - додають там.

Росія хвилюється, що російськомовний канал буде заважати її свободі слова

У Росії негативно сприйняли ідею ЄС і президента України Петра Порошенка створити російськомовний канал для боротьби з російською пропагандою.

Про це заявив у понеділок заступник міністра закордонних справ РФ Олексій Мєшков, передає ТАСС.

"Росія завжди позитивно ставилася до свободи слова. Але саме поняття контрпропагандистського каналу не узгоджується із цією волею", - сказав він.

Як відомо, російські канали неодноразово використовували вигадані сюжети для залякування аудиторії й настроювання її проти України. Так, з'явився сюжет про "розп'ятого хлопчика" та інші історії.

У той же час, у самій Росії тільки за минулий рік були "узяті під контроль" декілька ЗМІ.

Бойовиків у зоні АТО вже більше, ніж українських солдат – Пашинський

Голова комітету з питань нацбезпеки та оборони Сергій Пашинський заявляє про різке погіршення ситуації в зоні проведення АТО за останній тиждень.

Про це він заявив на погоджувальній раді в понеділок.

"Звертаю увагу всіх колег на те, що за останній тиждень, на жаль, у нас значно погіршилася ситуація в зоні АТО. Вперше зафіксовано, що угрупування терористичних підрозділів та Російської Федерації значно перевищили за чисельністю наші угрупування. Саме тому я інформую, що будуть внесені ряд законодавчих актів і Кабміном, і президентом на цьому тижні, які ми зобов’язані позачергово розглянути та прийняти", – сказав він.

Пізніше Пашинський пояснив, що йдеться про законодавче забезпечення ухвалених ще до Нового року рішень Ради нацбезпеки та оборони зокрема в питанні мобілізації та законодавчому забезпеченні діяльності Збройних сил і Нацгвардії.

"Сьогодні-завтра ці закони будуть внесені, ми як комітет розглянемо їх і вже в четвер почнемо обговорювати конкретні законопроекти", - зазначив депутат.

Як відомо, в кінці минулого тижня інтенсивність обстрілів з боку бойовиків у зоні АТО різко посилилася. У прес-центрі АТО це зв’язали з візитом чергового – одинадцятого – російського "гумконвою".

За минулу добу в зоні АТО двоє поранено – Лисенко

За офіційними даними. За минулу добу в зоні АТО ніхто не загинув.

Про це під час брифінгу повідомив речник АТО Андрій Лисенко.

Він зазначив, що загалом упродовж доби бойовики здійснили 63 обстріли.

Лисенко також повідомив, що у районі нового терміналу аеропорту в Донецьку сталося зіткнення між українськими військовими і бойовиками, напад відбито, новий термінал залишається під контролем українських військових.

Обстановка у зоні АТО загострюється - Лисенко

Обстановка у зоні АТО має тенденцію до загострення.

Про це під час брифінгу у понеділок повідомив речник АТО Андрій Лисенко.

За його словами, терористи продовжують обстрілювати позиції українських військових. 

Полковник Лисенко також зазначив, що на всіх напрямках в зоні АТО спостерігається перегрупування та нарощування сил противника.

Окрім стрілецької зброї та мінометів, бойовики неодноразово використовували танки та реактивні установки "Град" проти сил АТО. Водночас після опівночі в зоні конфлікту спостерігається відносне затишшя.

Лавров: Україна готується до нової операції на Донбасі

Глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Україна готується до нової силової операції на Донбасі.

Про це він заявив у Москві після зустрічі зі своїм колегою з Латвії, яка зараз головує в ЄС, передає ТАСС.

"У нас є інформація, дуже тривожна, що силовики готують нову спробу силового вирішення конфлікту", - сказав він і додав, що "це було б катастрофою".

За його словами, Росія розраховує, що закордонні партнери "вплинуть на Київ" з метою не допустити спроби силового вирішення на Донбасі.

"Конфлікт в Україні не може бути вирішений військовими засобами",- заявив Лавров.

Як відомо, глава МЗС Латвії Едгарс Ринкевич відвідав по черзі Київ і Москву, після того, як Латвія перебрала головування в ЄС.

Бойовики на Донбасі в останні дні значно активізувалися і збільшили кількість провокацій і обстрілів.

Всі останні дні режиму припинення вогню експерти говорили про перекидання нових сил РФ на Донбас і перегрупування сил бойовиків.

У той же час анонсована на 15 січня зустріч у "нормандському форматі" в Астані може і не відбутися, якщо Росія не "застосує свій вплив" на бойовиків для встановлення реального припинення вогню.

До списку новин