загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Наталія Яресько: Оподаткування пенсій - європейський стандарт, і ми до цього наближаємося

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

В ефірі «Українського радіо» Міністр фінансів України Наталія Яресько розповіла про основні механізми оподаткування пенсій українців та роз’яснила, які саме категорії пенсіонерів підпадають під оподаткування за ставкою у 15%.

Перш за все, Міністр фінансів зауважила, що вищезазначений податок не є новацією, і пенсії оподатковувалися і раніше.

«Ми знизили поріг для оподаткування пенсій із 10 тис. грн. до трьох мінімальних заробітних плат, це приблизно 3 тис. 654 грн. на сьогодні. Так, оподатковується не вся пенсія, а лише сума, яка перевищує 3 тис. 654 грн. Тобто, якщо пенсія становить 4 тис. грн., то за ставкою у 15% оподатковується лише різниця між 4 тис. грн. та 3 тис 654 грн.», – роз’яснила на простому прикладі Наталія Яресько.

Зі слів Міністра фінансів України, цей податок торкнеться менше, ніж 4% пенсіонерів.

«Відтак середня пенсія на сьогодні складає близько 1 тис. 300 грн. Додатково до цього подумайте про справедливість. У нас середня оподаткована зарплата, – приблизно 3 тис. 500 грн. Середня зарплата в освітній сфері – 2 тис. 700 грн., у сфері охорони здоров’я – 2 тис. 400 грн., – наголосила Міністр. – Таким кроком ми мали намір не нав’язати податок на малозабезпечені верстви населення, а оподаткувати ті спецпенсії, які отримують колишні чиновники, колишні судді, колишні міліціонери», – зазначила вона.

Окрім того, завдяки зменшенню суми таких спеціальних пенсій до держбюджету закладено додатковий ресурс у розмірі близько 250 млн. грн.

Міністр фінансів України зауважила, що оподаткування пенсій – це практика в країн Європи та інших країн Західного світу: «Є різні системи пенсій, є деякі окремі системи, які не оподатковані, але в цілому це європейський стандарт, і ми наближаємося до цього».

До списку новин