загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 15 січня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

Турчинов: Російська армія може піти у наступ

Росія може розпочати повномасштабну війну проти України.

Про це під час виступу у Верховній Раді заявив секретар Раднацбезу Олександр Турчинов.

За його словами, є кілька сценаріїв розвитку ситуації на сході України.

Зокрема, Турчинов не виключив повномасштабний наступ російської армії на територію України.

"Можливі два основні сценарії. Перший - відновлення ворогом широкомасштабних військових дій і настання за активної участі збройних сил Російської Федерації, наслідком чого може стати повномасштабна континентальна війна", - заявив Турчинов.

Інший сценарій, як зазначив Турчинов, полягатиме у намаганні Росії активізувати  терористичну діяльність на території України та перетворити протистояння на затяжний конфлікт.

"Російська агресія триває", - заявив Турчинов.

Він повідомив, що за минулу добу в зоні АТО бойовики здійснили рекордну з початку року кількість обстрілів позицій українських військових - їх обстріляли 129 разів, унаслідок чого загинули 2 військових, 4 поранено.

"Російські терористичні угрупування зухвало демонструють повне ігнорування домовленостей щодо припинення вогню. Вони вбивають не тільки військових", - зазначив Турчинов, нагадавши про трагедію під Волновахою. 

Секретар РНБО наголосив, що на окупованій частині Донбасу знаходиться 36 тисяч терористів, серед них 8 тисяч військових регулярної армії РФ. У їхньому розпорядженні 542 танки, до 990 бойових бронемашин, артилерійських систем 694 одиниці, реактивних комплексів "Точка-"У - 4 одиниці, зенітно-ракетних комплексів – до 57 одиниць. 

Він також заявив, що уздовж кордону з Україною перебуває у повній бойовій близько 52 тис. російський військових зі значним наступальним потенціалом, понад 300 танків, більше 1800 бойових броньованих машин, до 360 бойових літаків і ударних вертольотів. 

 

Бойовики нарощують атаки: 129 обстрілів за добу. 44 атаки за ніч

За останню добу бойовики на Донбасі 129 разів обстріляли позиції українських військових, з 18:00 середи до ранку четверга вони відкривали вогонь 44 рази.

Про це повідомляє вранці 15 січня прес-центр АТО у Facebook.

"Незаконні збройні формування збільшують кількість та інтенсивність обстрілів позицій наших сил та мирних населених пунктів", - констатують там.  "Якщо вдень місцем найбільшого загострення залишався район Донецького аеропорту та населені пункти поблизу нього, то на вечір противник переніс вогонь на Луганський напрямок – у райони населених пунктів Кряківка, Верхня Вільхова, Трьохізбенка, Кримське та Станиця Луганська. Розпочинаючи з 19.00 по цим населеним пунктам бойовики нанесли 13 ударів із РСЗВ "Град", - уточнює штаб.

"При цьому бандформування не припинили обстрілювати позиції наших сил поблизу донецького летовища. Під обстріл "Градами" потрапили населені пункти Тоненьке, Красногорівка, Богданівка та Піски", - інформує прес-центра АТО.

За його даними, вогонь зі ствольної артилерії і гранатометів до пів на тертю ночі вели також по новому терміналу аеропорту, який українські військові "залишати не збираються".

Також за добу зафіксовано 11 випадків ведення повітряної розвідки з використанням безпілотних літальних апаратів у районах населених пунктів Кіровське, Щастя, Старобільськ, Тошківка, Талаковка, Сартана, Бердянськ, Старий Айдар, Авдіївка та Маріуполь.

"Не дивлячись на складність, ситуація перебуває під контролем українських військових. У разі активізації противник отримує відсіч і зазнає втрат у живій силі та техніці", - заявляє прес-центр АТО.

Луганщину обстрілюють із артилерії та "Градів - люди ховаються в підвалах

Населені пункти на контрольованій Україною території Луганської області продовжують інтенсивно обстрілювати з артилерії, мінометів та систем "Град".

Про це на своєму сайті повідомляє в четвер голова Луганської ОДА.

За середу та минулу ніч зафіксовано 28 обстрілів із боку бойовиків ЛНР, в зоні ураженні опинилися Станиця Луганська, Щастя, Кримське, Трьохізбенка, Кряківка, Чорнухине, Золоте, Попасна.

Щастя протягом середи тричі потужно обстріляли з боку Веселої Гори (контрольована бойовиками територія), - зазначає Москаль.

Реактивні снаряди від "Градів" вибухали поблизу фільтраційного пункту (вибуховою хвилею та осколками пошкоджено фасад будівлі), а також у самому центрі міста – на вулицях Леніна, Республіканській та Радянській.

Близько 16-ї години внаслідок обстрілу загинув мирний мешканець, 57-річний чоловік, що проходив по вулиці. Ще двоє людей – 59-річна жінка та 68-річний чоловік – отримали осколкові поранення й доставлені в лікарню. Є прямі влучання снарядів у житлові багатоквартирні будинки, всього на трьох вулицях у центрі міста пошкоджені 12 будинків (деякі серйозно).

Останній обстріл Щастя відбувся сьогодні після 3-ї години ночі. Постраждалих серед мирних мешканців немає, так само, як і значних руйнувань інфраструктури. Зранку в місті тихо, системи життєзабезпечення (центральна вода, газ, світло, тепло) функціонують всюди за винятком мікрорайонів, що потрапили в зону обстрілів.

У середу вночі під обстріли потрапило також село Кримське Новоайдарського району, що недалеко від 31 блокпосту на Бахмутці. Снарядами від "Градів" перебито лінії електропередач, зникло світло. У четвер вранці представники місцевої влади почали подвірні обходи, наслідки обстрілу поки невідомі, оскільки з селом немає зв’язку.

Ще одна гаряча точка Луганщини – Трьохізбенка, яку обстрілювали практично всю ніч із артилерії, мінометів та "Градів". Люди ночували в підвалах, внаслідок обстрілів пошкоджені кілька будинків, інформація про постраждалих уточнюється. В селі немає ні світла, ні центральної води, ні газу, телефонний зв'язок поки що теж відсутній, зазначають в ОДА.

За добу загинули 2 військових, 6 - поранено

За минулу добу унаслідок обстрілів позицій українських військових терористами загинули 2 військових, ще 6 отримали поранення.

Про це під час брифінгу повідомив речник АТО Андрій Лисенко.

Полковник уточнив, що за добу бойовики здійснили 129 обстрілів, під них потрапили 35 населених пунктів.

Він також зауважив, що військова контррозвідка знешкодила озброєну диверсійну групу так званого "Міноборони ДНР".

За словами Лисенка, терористи виконували завдання підполковника російських спецслужб із позивним "Змій" зі збору даних про місця дислокації українських військ.

Групу затримано, троє бойовиків надали відомості про місце знаходження інших учасників групи.

Як повідомлялося, у четвер секретар РНБО Олександр Турчинов, виступаючи у ВР, повідомив, що за минулу добу бойовики обстрілювали позиції українських військових 129 разів, що є рекордом з нового року. 

Прес-центр АТО: Донецький аеропорт обстрілюють перед приїздом ОБСЄ

Станом на 12:38 терористами ведеться обстріл нового терміналу Донецького аеропорту.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

"Бандити впритул підійшли до наших позицій, йде бій", - сказано в повідомленні.

"В той же час з хвилини на хвилину в аеропорт планують зайти представники місії ОБСЄ. Очікується, що терористи з богу нового терміналу почнуть обстрілювати міжнародну місію, щоб звинуватити у цьому злочині українську сторону", - додали в повідомленні.

У той же час лідер бойовиків Олександр Захарченко на прес-конференції заявив, що аеропорт Донецька буде під контролем бойовиків протягом тридцяти хвилин, передає Остров.

"Закінчується "зачистка" нового терміналу аеропорту. Прапор над ним наш. 95% терміналу під нашим контролем залишилися невеликі осередки опору в районі Пісок", - сказав він.

"Це, скоріше не осередки опору, а люди, які замурувалися в будівлі, вони просто не здаються. Думаю, що протягом 30 хвилин аеропорт буде повністю під нашим контролем", - заявив Захарченко, додавши, що полонених немає.

За його даними, в аеропорту залишилося "не більше 10 осіб" українських військових.

У містах Донбасу зростає кількість російських військових - Лисенко

В окремих населених пунктах Донбасу спостерігається збільшення кількості російських військових.

Про це під час брифінгу повідомив речник АТО Андрій Лисенко.

"В Горлівці, Сніжному, Краснодоні спостерігається збільшення кількості російських військових, що беруть участь у діях проти сил АТО та здійснюють інструктаж і підготовку бойовиків з числа місцевого населення", - сказав він.

Також зафіксовано зростання кількості російської техніки.

За його словами, упродовж останніх днів з території Росії доставлено велику кількість боєприпасів для реактивних систем залпового вогню для "Градів", гаубиць та набоїв різного калібру.

Він також повідомив, що учора українські прикордонники зафіксували 7 безпілотників, найбільша кількість у районі населених пунктів Бугас, Маріуполь, Сартана.

Бойовики 22 рази обстріляли позиції сил АТО - прес-центр

У четвер терористи вже 22 рази обстріляли позиції сил АТО.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

У четвер з 6.00 до 14.00 незаконні збройні формування 22 рази обстріляли позиції сил АТО.

Незаконні збройні формування продовжують вести вогонь по Донецькому аеропорту, застосовуючи стрілецьку зброю, гранатомети, танки та реактивну артилерію, та намагаються взяти його.

"Наші "кіборги" тримаються мужньо, відбивають атаки бандформувань та покидати донецьке летовище, що стало новітнім символом української мужності, не збираються. Противник несе суттєві втрати", - сказано в повідомленні.

Крім того, бойовики також ведуть вогонь із "Градів" по населених пунктах у районі аеропорту. З реактивних систем залпового вогню було обстріляно Піски та Авдіївку. Близько 10 годин ранку, по Опитному, з монастиря працював ворожий снайпер.

На інших напрямках найбільш гаряче було поблизу Кримського на Луганщині, де о 13.00 терористи вели вогонь з "Градів".

До списку новин