загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 21 січня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

Порошенко: в Україну увійшли ще дві тисячі російських військових

Президент Петро Порошенко заявив про перетин двох тисяч російських військових українського кордону.

Про це він сказав в ефірі Bloomberg Europe TV, повідомляють"Українські новини".

"Ще дві тисячі російських військових перетнули наш кордон", – заявив Порошенко.

Крім того, за його словами, на територію України з Росії була ввезена додаткова військова техніка, у тому числі 20 танків.

За інформацією президента, в Україні вже дислокується близько восьми тисяч російських військових.

Як відомо, 19 січня Рада національної безпеки і оборони заявила проперетин двома батальйонно-тактичними групами (близько 900-1000 солдатів і офіцерів) Збройних сил Росії кордону з Україною.

20 січня штаб Антитерористичної операції заявив про підхід трьох батальйонно-тактичних груп і артилерійського дивізіону російських військових до українського кордону.

Також 20 січня входження російських військ в Україну підтвердив прем'єр Арсеній Яценюк з посиланням на дані розвідки.

 

Під Маріуполем бойовики завдали масовані удари, висувають техніку вперед

Бойовики завдали масовані удари по передових позиціях українських військ під Маріуполем, у районі Талаковки, Павлополя й Сартани, і перегруповуються з важкою технікою.

Про це повідомляє організатор групи "Інформаційний спротив" і народний депутат Дмитро Тимчук вранці 21 січня у Facebook.

"У районі Маріуполя супротивник завдав низку масованих вогневих ударів по передових позиціях українських військ (район н.п. Талаковка, Павлополь, Сартана). Дані удари були завдані з метою прикриття перегрупування підрозділів російсько-терористичних військ на Маріупольському напрямку", - говориться в повідомленні.

"Передові групи супротивника значно посилено як живою силою, так і бойовою технікою. Відзначається дія в даному районі як мінімум 10 танків бойовиків безпосередньо на передових позиціях", - повідомляє Тымчук.

"Висування бронетехніки супротивника в першу лінію триває", - додає він.

У Донецьк бойовикам приходить підкріплення - Тимчук

У Донецьк прибуває підкріплення бойовикам для поповнення втрат, понесених у боях за Донецький аеропорт, у Пісках, у районі Спартака й Путилівського шляхопроводу.

Такі дані групи "Інформаційний спротив" повідомляє депутат Дмитро Тимчук у Facebook вранці 21 січня.

"Протягом останньої доби через Амвросіївку й Старобешеве до Донецька прибуває підкріплення російсько-терористичних військ для поповнення втрат, яких супротивник зазнав у боях за Донецький аеропорт (ДАП), н.п. Піски, у районі Спартака й Путилівського шляхопроводу", - пише він.

"Зокрема, перекинуто два танкові підрозділи (усього 12 танків і пересувна ремонтна майстерня) і декілька "піхотних" підрозділів", - повідомляє Тимчук.

На 29 і 31 блокпостах сили АТО зупинили наступ, в аеропорту тривають бої - штаб

У районі 29-го та 31-го блокпостів українські військові зупинили наступ бойовиків, а в Донецькому аеропорту триває бойова операція.

Про це повідомляє прес-центр АТО вранці 21 січня.

"Ніч у зоні проведення АТО пройшла, як і вчора, напружено. Бойовики обстрілювали наших військових, застосовуючи всі види озброєння", - йдеться у повідомленні.

"В районі 29 та 31 блокпостів українські військові зупинили наступ російсько-терористичних військ", - заявляє штаб АТО.

"Розпочинаючи з 18:00 бандити почали обстрілювати наших військових з озброєння танку в районі населеного пункту Донецький", - інформує прес-центр.

"У Донецькому аеропорту підрозділи Збройних сил продовжують активні дії", - йдеться у повідомленні.

З 18:04 на Луганському, Дебальцівському та Донецькому напрямках бойовики з РСЗВ БМ-21 чотири рази обстріляли Кримське, двічі – Нижньотепле, Тоненьке, Піски, а також по одному разу - Нижнє та Трьохізбенку,

"З мінометів та артилерії незаконні збройні формування обстріляли Трьохізбенку, Новотошківське, Вільхове, Тошківку, Красногорівку, Тоненьке", - додає прес-центр АТО.

Опівночі, о 00:10, неподалік від Мар’їнки відбулося бойове зіткнення, інформує він.

 

Спостерігачі ОБСЄ: бойовики обстріляли Дебальцеве і вбили 3 мирних жителів

19 січня внаслідок обстрілу центру міста Дебальцеве, яке знаходиться під контролем української влади, загинули троє і були поранені 12 мирних жителів.

Про це повідомляється у звіті моніторингової місії ОБСЄ.

Згідно з повідомленням, обстріл вівся з боку Горлівки, яка контролюється бойовиками "ДНР".

"19 січня о 7:40 не менше 30 ракет з "Граду" влучили в центр міста Дебальцеве і навколо нього, вбивши трьох мирних жителів і поранивши дванадцять. Моніторингова місія зафіксувала, що ракети спричинили значні пошкодження будівель на площі приблизно в однин квадратний кілометр", – сказано у звіті.

Крім того, члени місії бачили як мінімум сім ракет, які не вибухнули.

"Здійснений моніторинговою місією аналіз воронок показав, що ракети з "Граду" прилетіли з західного напрямку контрольованої "ДНР" Горлівки", – додали у місії.

Як відомо, протягом останніх днів збройне протистояння у зоні АТО значно посилилося.

За добу загинув 1 військовий, 40 поранено - прес-центр АТО

Упродовж минулої доби в зоні проведення антитерористичної операції загинув 1 військовий.

Про це під час брифінгу повідомив речник АТО, полковник Андрій Лисенко.

Він додав, що ще 40 осіб отримали поранення.

"Упродовж доби загинув 1 військовий, 40 поранено", – сказав Лисенко.

Бойовики 31 раз обстріляли Луганщину - Москаль

На Луганщині в Новотошківці "Гради" влучили у житло, в Станиці пошкоджена школа, в Чорнухиному – лікарня. Про це у середу повідомляє офіційний сайт голови Луганської ОДА Геннадія Москаля.  Контрольована Україною територія Луганської області зазнала 31 обстріл бойовиків зі зброї різного виду. Найгарячіші точки – Станиця Луганська, Новотошківка та Нижнє Плопаснянського району. Новотошківку, яка розташована за два кілометри від 29-го блокпосту на Бахмутці, обстрілювали з артилерії та "Градів" цілу ніч. Є прямі влучення снарядів у житло, кілька будинків серйозно пошкоджені. Перебиті лінії електропередач, тому в селі відсутнє світло та центральна вода. Поранених і загиблих серед мирних мешканців немає, зазначають в ОДА. "В селищі Артема поблизу Станиці Луганської внаслідок артилерійського обстрілу пошкоджено дві електричні підстанції та насосна станція, вибуховими хвилями вибиті вікна в житлових будинках та сільській школі", - повідомляє Москаль. В сусідньому селищі Плотина реактивними снарядами з "Градів" пошкоджено десять будинків (вибиті вікна, знесені дахи). У ніч на середу тривав обстріл із важкої артилерії та "Градів" і самої Станиці Луганської. В центральній частині внаслідок прямого влучання снаряду повністю зруйнований магазин "Катюша", крім того пошкоджені 10 будинків, п’ять із яких відновленню не підлягають. Поранених та загиблих серед мирного населення немає.  В райцентрі перебитий газопровід середнього тиску, селище Плотина, а також сусідні Валуйське, Макарове та Артема залишаються без світла та газу.

Біля Луганська з'явилися російські солдати без розпізнавальних знаків - Лисенко

Росія нарощує свою присутність на сході України.

Про це під час брифінгу повідомив речник АТО Андрій Лисенко.

Він зазначив, що Росія збільшує військову присутність на сході України. Росія провела нарощування сил на території Донецької та Луганської областей.

"Вчора зафіксовано підхід трьох батальйонно-тактичних груп в районі Кам'янськ-Шахтинського (Росія) і 1 артилерійського дивізіону біля н.п. Мирний", - сказав Лисенко.

При цьому за його словами, наразі невідомо, чи вони перетнули кордон із Україною.

"Інформації, чи вони перетнули кордон, чи ні немає. Але ми розуміємо, що позавчора, коли 2 батальйонно-тактичні групи перейшли кордон, то саме через них у нас тривають бої за 31 блокпост", - заявив Лисенко.

Через понесені втрати у техніці та живій силі російська сторона провела нарощення сил окупаційного контингенту ЗС РФ, що діє на території Донецької та Луганської областей.

Так, в районі Луганська зафіксовано появу значної кількості російських солдатів без розпізнавальних знаків. В Краснодоні з’явилося близько 60 танків, понад 50 БМП і БТР, а також близько 100 ТБМ "Тигр".

У місті Горлівка відбувається заміна бойовиків бандформування "ДНР" на підрозділи ЗС РФ.

В районах Шахтарська і Торез зосереджено близько 100 танків ЗС РФ. 

"Усе це свідчить про грубе порушення російською стороною Мінських домовленостей та продовження військової агресії проти України", - заявив Лисенко.

За добу на Донеччині загинули 6 людей, ще 24 поранено - ОДА

У ході бойових дій в Донецькій області 20 січня загинули 6 людей, ще 24 доставлено в лікувально-профілактичні заклади. Про це повідомляє офіційний сайт Донецької ОДА. У повідомленні зазначено, що у вказані оперативні дані включені як цивільні особи, так і частково військові Збройних Сил України. Ця інформація є узагальненою з території всієї Донецької області, включаючи окуповану територію, зазначено в повідомленні.

Москаль: Бойовики підірвали міст через Сіверський Донець

У середу близько обіду було підірвано міст через Сіверський Донець у Станиці Луганській.

Про це повідомив голова Луганської області Геннадій Москаль.

За його словами, це єдина транспортна переправа, через яку здійснювався автомобільний рух із контрольованої Україною Станиці в окупований бойовиками Луганськ і в зворотному напрямку.

"Міст знаходився під контролем бойовиків, котрі заклали вибухівку й підірвали його. Посередині мосту утворилася вирва, і хоча обвалу не сталося, проїзд для автобусів та вантажівок неможливий. Пішоходи перейти через міст зможуть, чи зможе проїхати легковий автомобіль, з’ясовується", - повідомив Москаль.

"Мета підриву мосту незрозуміла. Скоріше за все, це викликано панічним страхом, що українські військові зможуть піти на терористів у контрнаступ", - додав він.

У зв’язку з підривом мосту та різкою інтенсифікацією бойових дій Москаль своїм розпорядженням з метою забезпечення здоров’я та безпеки громадян закрив пункт пропуску  "Широке – Станиця Луганська".

До списку новин