загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 23 січня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

Яценюк доручив підготуватися на випадок повного переходу на "військові рейки"

Керівники регіонів мають підготувати мобілізаційні плани на випадок екстреного переходу національної економіки на військові рейки.

Про це заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на селекторній нараді з головами облдержадміністрацій і силовиками в п'ятницю в Києві.

"На превеликий жаль, не всі області поставилися до цього питання виважено. Вимагаю від усіх, щоб кожна область надала остаточний мобілізаційний план національної економіки на випадок того, якщо нам буде необхідно повністю переходити на військові рейки", - сказав він.

Бойовики покинули 31-й блокпост - Семенченко

Депутат і командир батальйону "Донбас" Семен Семенченко заявляє, що бойовики відійшли від передових позицій в окремих районах 25-го й 29-го блокпостів, а також покинули 31-й блокпост.

"Терористи залишили 31 блокпост. Учора артилерія ЗСУ відпрацювала на п'ять! Добре отримавши по зубах, терористи й частини російських військ у багатьох місцях були відведені від передових позицій в окремих районах 25, 29, 31 блокпостів", - написав він у Facebook.

"Поки частини ЗСУ, Нацгвардії й батальйону Донбас не повернули блокпост і перебувають на своїх позиціях. Територія вільна. Причини – повністю зруйновано всі споруди на території опорного пункту, зона повністю прострілюється в обидва боки", - уточнив Семенченко.

Раніше українські військові відступили з 31-го блокпосту, але його намагалися повернути, на 29-му блокпост також останніми днями йшли бої.

Місія ОБСЄ про трагедію в Донецьку: 8 загиблих, били з північного заходу

8 пасажирів тролейбуса в Донецьку загинули й 13 були важко поранені 22 січня внаслідок обстрілу з північно-західного напрямку, найімовірніше, з міномета чи іншої артилерійської зброї.

Такі висновки опублікувала Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ у своєму звіті за результатами огляду місця трагедії й спілкування з медиками в Донецьку.

На місці події спостерігачі ОБСЄ бачили 7 загиблих, але пізніше в міському морзі їм сказали, що до них надійшло 8 тіл, пов'язаних із інцидентом на вулиці Купріна.

"СММ спостерігала два кратери. Один із них, розташований на 8 м півнішно-східніше тролейбуса, має глибину 5 см і діаметр 1,5 м. Другий, за 150 м на південний схід від тролейбуса, має глибину 15 см і діаметр 1,8 м", - ідеться у звіті місії.

"Об 11:00 СММ провела аналіз обох кратерів, і визначили, що влучення, які утворили два кратери, були здійснені з північно-західного напрямку. СММ також установлено, що використовувалися, швидше за все, або міномети, або артилерійські гармати", - підсумували спостерігачі.

Спостерігачі прибули на місце події через 20 хвилин після повідомлення про обстріл і виявили там понівечений осколками тролейбус і згорілу машину.

Спостерігачі місії побачили сімох загиблих: трьох чоловіків, трьох жінок, стать іще одного загиблого спостерігачі встановити не змогли.

13 потерпілих при обстрілі людей були госпіталізовані в Донецьку обласну травматологічну лікарню. За словами головного хірурга, усі вони отримали серйозні травми, які потребують операції.

Як повідомлялося, вранці 22 січня в Донецьку обстрілу зазнала тролейбусна зупинка.

Представники так званої "ДНР" і федеральні ЗМІ Росії звинуватили в загибелі людей українських військових. А влада України – звинуватила бойовиків.

Прокуратура Донецької області заявила, що порушено справу за фактом теракту. За даними відомства, обстріл здійснили навмисно з міномета, який перевозили на автотранспорті.

Міноборони України наголошувало, що позиції української артилерії розташовані далеко від міста трагедії, а боїв там, звідки прилетіли снаряди, не йшло.

На північ і захід від центру Донецька – зруйнований Донецький аеропорт, за який ідуть бої, та Піски, з яких діють українські військові. Однак зі звіту місії ОБСЄ не очевидно, що саме звідти летіли снаряди, і що з тієї відстані могли завдати такого удару, – спостерігачі вказують лише напрямок удару.

Росія готує дванадцятий "гумконвой"

Росія заявила про формування чергової колони "гуманітарної допомоги Донбасу", яка стане вже дванадцятою.

Про це заявили в МНС РФ, передає "РИА Новости".

"МНС Росії формує чергову автомобільну колону, яка доставить гуманітарні вантажі в Донбас. Терміни відправки гуманітарного конвою уточнюються", - повідомили в МНС.

Раніше повідомлялося, що 12-й "гумконвой" відправитися орієнтовно наприкінці січня - початку лютого.

Як відомо, після приїзду "гуманітарного конвою" РФ в зоні АТОпосилюється інтенсивність обстрілів.

Росія в порушення процедури проводить його через пункти пропуску на кордоні, не підконтрольні Україні, і не допускає українських прикордонників і митників до його огляду.

За добу бойовики здійснили 115 обстрілів, не обійшли й населені пункти

За останню добу бойовики 115 разів обстрілювали українських військових, також вони обстрілювали населені пункти, повідомляє прес-центр АТО.

"Минула доба у зоні АТО видалася досить напруженою. На трьох оперативних напрямках спостерігались бойові зіткнення", - йдеться в зведенні вранці 23 січня.

"Загалом по підрозділах сил АТО здійснено 115 обстрілів з використанням РСЗВ БМ-21, артилерії, мінометів, ПТРК, САУ та стрілецької зброї. Основна маса обстрілів і бойові зіткнення відбувались вдень, в районі Маріуполя останні постріли було чути о 14:15 біля населеного пункту Чермалик", - інформує прес-центр штабу.

Ніч у зоні АТО "пройшла відносно спокійно".

"З 18:00 до 6:00 бойовики здійснили 21 обстріл позицій сил українських військових. З реактивних систем залпового вогню "Град" бандити обстріляли Кримське, Тоненьке, Дебальцево", - інформує прес-центр АТО.

"З мінометів, артилерії та самохідних артилерійських установок – чотири рази Станицю Луганську, двічі – Юнокомунарівськ, а також Кримське, Пришиб, Петрівку, Трьохізбенку, Опитне, Мар’їнку, Золоте, Семигір’я, Кам’янку, Миколаївку та Шахту Полтавську", - зазначають там

Крім того, протягом доби помітили один проліт БПЛА о 13:07 у районі н.п. Кримське.

"На території Луганської області терористи 8 разів обстріляли населені пункти", - наголошує прес-центр АТО.

Лідер "ДНР": Перемир'я більше не буде, підемо до кордонів Донецької області

Бойовики на Донбасі більше не будуть вживати спроб розмовляти з Києвом про перемир'я.

 Про це заявив у п'ятницю лідер бойовиків "ДНР" Олександр Захарченко, передає РИА Новости.

"Спроб розмовляти про перемир'я з нашої сторони вживати більше не буде. Ми тепер будемо дивитися, як буде реагувати Київ. Київ зараз не розуміє, що ми можемо наступати на трьох напрямках одночасно", — заявив він.

Захарченко додав, що "не буде більше жодного перемир'я, не буде більше жодних ротацій. Будуть обміни полоненими, тому що наш хлопці, які перебувають у полоні — їх потрібно витягати".

Стосуючись планів ведення бойових дії, Захарченко зазначив, що "ми будемо бити до тих пір, поки не вийдемо на кордон Донецької області. Якщо я буду бачити загрози землі донецької з будь-якого населеного пункту, цю загрозу я знищу й там".

При цьому Захарченко заявив, що спочатку має намір "взяти Слов'янськ, а потім Маріуполь", пише у своєму твіттері журналіст Олівер Керролл, який знаходиться на місці події .

"Нам потрібні поставки води зі Слов'янська. От чому, ми туди не просуваємося", наводить він слова Захарченка.

Лідер бойовиків відзначив недолік прісної води в регіоні й що Маріуполь і Докучаєвськ одержують воду зі Слов'янська.

При цьому Захарченко заявив, що передав одного з українських полонених матері, яка приїхали за ним.

"Я вчора розмовляв з матір'ю одного з українських бійців ... людину взяли в полон, він пройшов перевірку, він не злякався смерті, мовчав, командира свого не здав, хоча командир його потім зрадив ... 23 роки хлопцю, стояв геройськи, плакав, про пощаду не просив, жити хотів. Його мати вчора забрала ", - сказав Захарченко.

Як відомо, Україна неодноразово оголошувала режим припинення вогню. Бійцям було заборонено навіть відкривати відповідний вогонь. Однак після посилення атак з боку бойовиків, на початку року було дозволено відповідати.

Крім того, до активізації лідери бойовиків неодноразово заявляли про наміри сил АТО наступати. Після цього бойовики самі посилили атаки на донецький аеропорт і позиції сил АТО біля нього, на Дебальцеве й у районі Бахмутки. Також вони атакували позиції сил АТО в районі Маріуполя.

Росія збільшила кількість військ в Україні до максимуму за весь час - Лисенко

Росія збільшила чисельність свого контингенту на території України до максимуму за час конфлікту - понад 9 тисяч військовослужбовців.

Про це під час брифінгу повідомив речник АТО Андрій Лисенко.

За його словами, Російська Федерація продовжує посилювати свій військовий контингент на Сході України.

Лисенко зазначив, що на ключових оперативних напрямах відбувається заміна угруповань бойовиків на військовослужбовців ЗС РФ, загальна чисельність яких на підконтрольних бойовикам територіях сягнула найвищого рівня з початку конфлікту на Донбасі - понад 9 тисяч військовослужбовців.

"Командування ЗС РФ забезпечує постійне надходження у район бойових дій живої сили та військової техніки, посиленої засобами ППО, системами зв’язку, розвідки та РЕБ". - сказав речник АТО.

Він додав, що через неконтрольовані ділянки українсько-російського кордону у великій кількості завозяться боєприпаси – близько 30-40 вантажівок кожної доби.

З цією метою, а також для забезпечення постійної ротації російських військових до кордону з нашою державою передислоковуються окремі підрозділи ЗС РФ, зокрема 20-ї гвардійської армії Західного військового округу ЗС РФ (Її штаб знаходить в Ніжегородській області).

За добу загинули 3 військових, 50 поранено - прес-центр АТО

За добу загинуло 3 українських військовослужбовців, 50 було поранено.

Про це під час брифінгу повідомив речник АТО Андрій Лисенко.

"Ми втратили 3 українських військовослужбовців, 50 було поранено", - сказав він.

Бойовики так званих "ДНР" та "ЛНР" обстрілювали позиції сил АТО на всіх напрямках, використовуючи артилерію, міномети, танки та установки "Град".

Бойовики обстріляли Дебальцеве і Авдіївку

Вранці в результаті артилерійського обстрілу Дебальцевого загинув мирний мешканець.

Про це повідомив керівник донецької міліції Вячелав Аброськін.

"О 5.50 ранку в п'ятницю бойовики продовжили артобстріл житлових будинків в районі вулиці 8 березня в Дебальцеве. Загинув чоловік", - повідомив він.

За його словами, слідчо-оперативна група міськвідділу міліції працює на місці події.

"В Авдіївці та Дебальцевому немає світла, води і тепла. Також знеструмлена Мар'їнка. До 3 години ночі тривав артобстріл житлового сектора Красногоровки", - додав він.

До списку новин