загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 26 січня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

Терористи утримують в полоні 184 військових - Генштаб

У полоні у терористів залишаються 184 військових.

Про це на брифінгу повідомив виконуючий обов'язки спікера Генерального штабу Владислав Селезньов, передає Інтерфакс-Україна.

За його словами, це офіційні дані.

На брифінгу в понеділок він також зазначив, що згідно з офіційними даними, в госпіталях і лікарнях перебувають 309 військовослужбовців, 19 з них - важко поранені.

Як повідомлялося, раніше "Центр звільнення полонених" заявив, що в полон за останній тиждень потрапили близько 30 українських військовослужбовців.

За його словами, 20 з них - з району Донецького аеропорту, 11 - з району Красного Партизану з 20-го батальйону.

 

Під Мар’їнкою підірвався смертник, загинув солдат і є поранені - ЗМІ

У неділю ввечері на одному з блокпостів у районі Мар’їнки вибухнув автомобіль зі смертником – один український солдат загинув, одного чи двох важко поранено.

Як повідомляє "Думская", зазнала втрат одеська 28-ма гвардійська механізована бригада.

Ще один боєць мехбригали, за неперевіреною інформацією, загинув у результаті артобстрілу біля Красногорівки, що поблизу Мар’їнки.

Подробиці уточнюються.

Бойовики отримали відсіч під Майорськом, за добу було 115 атак - штаб

За останню добу бойовики обстріляли українських військових та мирні населені пункти 115 разів, повідомляє прес-центр АТО вранці 26 січня.

"О 18:05 (неділі), поблизу Майорська, бандити здійснили спробу штурму наших позицій зі сторони Горлівки. Отримавши гідну відсіч, терористи, які залишилися живими, відступили", - йдеться уповідомленні.

Протягом ночі бойовики продовжували обстріли позицій українських військових. Найбільша їх кількість була на Луганському напрямку. Зокрема, по Станиці Луганській бойовики 7 разів відкривали артилерійський вогонь, а також по одному разу – з установки "Град" і танків.

Тричі під обстріл ворожої артилерії, мінометів та стрілецької зброї потрапляла Верхня Ольхова. Обстрілів зазнали також Новотошківка, Петрівка, Трьохізбенка, Словяносербськ, Фрунзе.

На Донецькому напрямку з РСЗВ "Град" обстріляли Новомихайлівку, Опитне й Тоненьке, а з мінометів та стрілецької зброї – 4 рази Мар’їнку та один раз Красногорівку.

В районах Первомайська та Дебальцевого з "Града" бандити двічі обстріляли Попасну та Троїцьке, а також Дебальцеве, Новогородське та Луганське.

З мінометів та артилерії бойовики вели вогонь по населеним пунктам Попасна, Булавінське, Оленівка, Майорськ, Оленівка, Вуглегірськ, Розсадки, двічі Троїцьке, Рідкодуб, Чорнухине.

На Маріупольському напрямку з 19:00 до 19:30 відбулося два артилерійські обстріли в районі населеного пункту Орловське.

Поблизу Нікішиного було помічено БПЛА противника.

За добу загинули 7 військових, поранено 24 - Генштаб

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції загинуло 7 українських військовослужбовців, ще 24 отримали поранення.

Про це повідомив в.о. спікера Генштабу Збройних сил України Владислав Селезньов, передає Інтерфакс-Україна.

"В результаті обстрілу Україна втратила 7 військовослужбовців, 24 отримали поранення різного ступеня тяжкості", - сказав Селезньов на брифінгу в понеділок вранці.

Як повідомлялось, за останню добу бойовики обстріляли українських військових і мирні населені пункти 115 разів.

ПАРЄ визнала Савченко та погодилася наділити її імунітетом – джерело

Керівний орган Парламентської асамблеї Ради Європи, бюро ПАРЄ, на засіданні в понеділок більшістю голосів ухвалило рішення про те, щоби визнати імунітет народного депутата Надії Савченко.

Про це кореспондента Європейської правди в Страсбурзі повідомило джерело у складі Бюро. Співрозмовник зазначив, що засідання цього органу, як і зазвичай, проходило в режимі "не для розголошення".

"Більшістю голосів було ухвалено рішення про те, що асамблея визнає повноваження Савченко попри те, що вона перебуває в ув’язненні і не може з’явитися  до Страсбургу для особистої присутності на засіданні", - переказав рішення співрозмовник Європейської правди.

"Далі справа передається у регламентний комітет асамблеї, який визнає, що Савченко, як депутат ПАРЄ, має міжнародний імунітет. І далі вже справа піде", - додав він.

Представник ПАРЄ також нагадав, що у асамблеї є досвід вирішення схожої проблеми – в 2001 році точно такий механізм дозволив звільнити молдавського військовополоненого Ілію Ілашку. Він з 1993 року перебував у придністровській в’язниці (де-факто – під контролем Росії),  і лише після того, як Ілашку надали громадянство Румунії, обрали румунським сенатором і в 2000 році  включили його до делегації в ПАРЄ, вдалося звільнити заручника.

"Це тривалий процес, але він може призвести до успіху", - зазначив співрозмовник Європейської правди.

Бойовики кажуть, що ніякого "наступу" на Маріуполь не було

У "Міноборони" самопроголошеної "Донецької народної республіки" заперечують факт наступу бойовиків на Маріуполь.

Про це повідомив російський "Інтерфакс" з посиланням на заяву представника "Міноборони ДНР"  Едуарда Басуріна.

"Наступу на Маріуполь взагалі не було", - заявив Басурін.

У неділю вдень у "Міноборони "ДНР" заявили, що бойовики лише проводять "стримуючі заходи на раніше зайнятих позиціях", не дозволяючи "противнику" (силам АТО) наступати з південного напрямку.

Як відомо, напередодні лідер бойовиків "ДНР" Олександр Захарченко оголосив про початок наступу сил "ДНР" на Маріуполь.

"Ми почали наступ на Маріуполь ... Сподіваємося, через кілька днів ми закриємо" Дебальцевський котел ", - заявив Захарченко.

Коригувальник зізнався, що Маріуполь обстрілювали росіяни

Коригувальник вогню по Маріуполю стверджує, що обстріл проводився російською артилерійською батареєю.

Про це затриманий громадянин України на прізвище Кірсанов повідомив під час допиту, відео з якого було продемонстровано журналістам в СБУ.

За словами затриманого, обстріл здійснювався підрозділом під керівництвом російського офіцера на прізвисько "Пєпєл".

Згодом голова СБУ Валентин Наливайченко повідомив, що перший наказ російським артилеристам про обстріл Маріуполя надійшов від їхнього керівництва о 7:30 ранку 24 січня.

"Обстріл здійснювався 5 разів, але о 14:20 вогонь припинився, оскільки вони отримали інформацію, що до місця, звідки вівся обстріл, вирушили представники ОБСЄ", - заявив він.

Після припинення вогню, за словами Наливайченка, терористи почали відводити озброєння до російського кордону. Він підтвердив, що частина установок "Град", з яких вівся обстріл, була знищена Збройними Силами України, а решту було сховано на території селища Маркіне, а потім відведено на територію Росії.

Журналістам було продемонстровано фотографії залишків снарядів з установок "Град" та "Тюльпан".

"Ракети 1,22 мм вагою 66,4 кілограми, які використовувалися 5 разів дивізіонами "Градів", а також снаряди, які використовувалися російськими "Тюльпанами", постачалися російськими військовими з російських військових баз південного військового округу РФ", - сказав голова СБУ.

"Прикордонна служба ФСБ РФ сприяє ввезенню зброї для злочинів проти людяності, а потім сприяє приховуванню слідів злочинів, запускаючи зброю назад на свою територію", - наголосив він.

Крім того, за словами Наливайченка, для зв’язку між собою артилеристи у цьому випадку користувалися телефонами 5 покоління "Бєлозьор", які використовуються виключно армією РФ. 

Як відомо, 24 січня глава МВС Арсен Аваков повідомив, що коригувальника терористів, які стріляли по Маріуполю, затримано.

До списку новин