загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 30 січня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

Порошенко видав указ проти зриву мобілізації

Президент Петро Порошенко видав указ, який спрямований проти зриву мобілізації.

Відповідний документ оприлюднили на сайті глави держави.

Порошенко доручив Генштабу укомплектувати військкомати фахівцями з мобілізації та підвищити "ефективність органів військового управління, насамперед шляхом їх доукомплектування офіцерами запасу".

Міноборони, згідно з указом, має разом з МОЗ та Мінсоцполітики вжити додаткові заходи "щодо забезпечення соціально-психологічної реабілітації військовослужбовців - учасників АТО".

Також президент вимагає від Міноборони та МОЗу удосконалити "процедуру проходження медичного огляду військовозобов'язаних..., передбачивши механізм унеможливлення безпідставного надання відстрочки від призову за станом здоров'я".

Порошенко наказав також розібратись із корупцією в військкоматах.

Міноборони, Мінінформполітики, Держкомтелерадіо та місцева влада мають "забезпечувати інформування населення через ЗМІ, мережу Інтернет про позитивний досвід організації мобілізаційних заходів, соціальні гарантії для військовослужбовців-учасників АТО".

МВС та Мінінфраструктури зобов'язали невідкладно подати заявки на кількість військових для охорони об'єктів інфраструктури.

Мінінформполітики зобов'язане у місячний строк напрацювати блок "тематичних інформаційних програм для державних ЗМІ з метою створення героїчного образу захисника Вітчизни" та інформування про соцгарантії для учасників АТО.

"Запропонувати Генеральній прокуратурі України організувати разом із

Суд відсторонив керівників "Беркуту", підозрюваних у розгоні Майдану

Печерський райсуд відсторонив від обійманих посад керівників "Беркуту", які підозрюються у силовому розгоні мирної акції протесту 30 листопада 2013 року на Майдані Незалежності та побитті студентів.

Про це повідомили у Генеральній прокуратурі України.

Таким чином, у прокуратури є достатньо підстав вважати, що підозрювані, перебуваючи на своїх посадах, будуть протиправно перешкоджати встановленню об'єктивної істини у кримінальному провадженні.

27 січня цього року Генеральною прокуратурою України у кримінальному провадженні за фактом силового розгону 30 листопада 2013 року мітингу на Майдані Незалежності та побиття студентівповідомлено про підозру чотирьом командирам підрозділів полку міліції особливого призначення "Беркут" при ГУМВС України у Києві.

У Вуглегірську досі триває бій. Інформацію обмежили

У Вуглегірську станом на 17 годину триває бій, інформація про знищення блокпостів на трасі між Артемівськом та Дебальцеве не відповідає дійсності.

Про це повідомив заступник керівника інформаційно-аналітичного центру Володимир Польовий.

Крім того, Польовий повідомив, що інформація про знищення двох блокпостів в районі Луганського, що перебуває між Дебальцево і Артемівськом,  і загибелі великої кількості військовослужбовців, не відповідає дійсності і не підтверджується.

У той же час депутат Семен Семенченко, який перебуває в районі Дебальцево, повідомляє, що "всередині Вуглегірська терористи, ними оточені декілька українських опорних пунктів, по яких працюють танки. Ініціативи від командування немає".

У Донецьку в результаті обстрілів загинули щонайменше 7 людей

З0 січня в Донецьку поруч із пунктом видачі гуманітарної допомоги був артобстріл, загинули 5 людей.

Про це повідомляє сайт бойовиків.

Крім того, сайт бойовиків повідомляє про обстріл 14 маршруту тролейбуса по пр. Матросова на зупинці "Трудові резерви".

Постраждали пасажири тролейбуса й водій. Загинуло 2 людини, дані про поранених уточнюються.

Росіянин розповів, як його і російській танки відправили на Донбас

Російський танкіст, який був узятий в полон, заявляє, що був завербований російськими правоохоронцями, а з Росії в Україну надсилають нову військову техніку.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Він розповів, що був завербований російськими правоохоронцями, незаконно доправлений на територію України за сприяння російських прикордонників. Його зарахували до складу керованого російськими офіцерами незаконного військового формування, де видали зброю.

Затриманий зізнався, що на території України він ремонтував бронетехніку, а після спеціального вишколу став механіком-водієм та на танку безпосередньо обстрілював українських військових.

За свідченнями, які росіянин дав слідчим СБУ, на донбас його завербували після того, як у грудні 2014 року в м. Ростов-на-Дону (РФ) його затримала поліція за крадіжку автомобіля.

У подальшому, російський майор-слідчий запропонував Гаджиєву та іншим затриманим, які на той час перебували у КПЗ, звільнення від кримінальної відповідальності за згоду на участь у ремонті бронетехніки т.зв. "новоросії" на території Луганської області.

22 затриманих за різні правопорушення російських громадян надали свою згоду їхати в Україну для участі у незаконних воєнізованих формуваннях.

Зі слів затриманого, групу завербованих найманців зустрів у м. Донецьк Ростовської області РФ представник т.зв. "ЛНР" на прізвисько "Піночет", який відібрав трьох росіян, у тому числі Гаджиєва, на посади механіків-водіїв танків у складі танкової роти батальйону бойовиків "Август", що дислокується у м. Красний Луч Луганської області.

За свідченням Гаджиєва, ватажком цього батальйону є підполковник ЗС РФ  з позивним "Пчьола".

25 січня ц.р. учасники бандформування "Август" отримали повний боєкомплект на складі озброєння терористів у м. Брянка Луганської області, куди російські військові завезли велику кількість засобів ураження. 

За командою російського офіцера 12 танків терористів висунулися до Санжарівки та атакували українські позиції. Танк Гаджиєва був підбитий, бойовик затриманий.

Тривають оперативно-слідчі дії. За словами "танкіста", аби йому тепер довелося обирати – їхати воювати в Україну чи відбувати покарання, він би сьогодні обрав "два строки у в’язниці".

За минулу добу загинули 7 мирних жителів Донецької області

За минулу добу було вбито 7 мирних жителів Донецької області.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав Головного управління МВС України в Донецькій області В'ячеслав Аброськін.

Він уточнив, що серед загиблих по дві людини загинули в Дебальцевому і Вуглегірську, по одному - Артемівський та Мар'їнський райони, поранено - 10 осіб.

За добу в зоні АТО загинули 5 військовослужбовців, 23 - поранено

За минулу добу в зоні АТО загинули 5 військовослужбовців, 23 отримали поранення.

Про це повідомив виконувач обов'язків речника Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов.

Також він повідомив, що в лікарнях і госпіталях знаходяться 390 військових, у тому числі 11 тяжкопоранених.

Як відомо, за попередню добу в результаті бойових дій загинуло 5 українських військовослужбовців, ще 29 отримали поранення.

ГПУ отримала шанс дізнатися, з ким говорив Янукович перед втечею

Слідчі Генпрокуратури днями отримали доступ до телефонних переговорів екс-президента Віктора Януковича з деякими особами перед його втечею з Києва.

Про це "Українській правді" розповів старший прокурор управління процесуального керівництва ГПУ Олексій Донський.

Донський зазначив, що це не зміст розмов, а лише факт розмови, хто й де перебував у той момент, і тривалість телефонного спілкування.

Також повідомив, що український оператор протягом 15 днів повинен надати роздруківку розмов із мобільного телефону.

За його словами, клопотання на отримання телефонних розмов Януковича з абонентами із російськими номерами мобільних телефонів було прийнято 13 січня.

Під Маріуполем вранці знову стріляли

Починаючи з 7 ранку п’ятниці, двічі було атаковано позиції Збройних сил України під Маріуполем.

Про це 0629 повідомив прес-офіцер штабу АТО сектору "М" Дмитро Чалий.

За його інформацією, перший обстріл було здійснено по Гнутовому - 7:00, стріляли з "Градів".

Приблизно в той же час було відкрито мінометний вогонь по Орловському.

Напередодні о 7 ранку мінометного обстрілу зазнали позиції ЗСУ під Ніколаєвкою.

Також 29 січня обстрілювали: Павлополь – 12:10 мінометний обстріл, Новоселівка 2 – 13:00 обстріл із "Градів", Чермалик – 20:00 обстріл зі стрілецької зброї.

Жертв серед військовослужбовців ЗСУ немає.

Ситуація контролюється, відзначає видання.

Під Дебальцевим бої тривають, бойовики підтягли ще артилерію - Тимчук

У минулу добу по всьому периметру Дебальцевського плацдарму бойовики й сили АТО завдавали удари по позиціях один одного, супротивник нарощував кількість бойової техніки.

Про це повідомляє організатор групи "Інформаційний прости" і народний депутат Дмитро Тимчук у Facebook вранці 30 січня.

До списку новин