загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Банки зобов'язали платити по депозитах всі відсотки і штрафи

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Ставку повинні нарахувати до реальної видачі грошей, а не формального перерахування коштів на картку.

Банк повинен сплатити вкладнику не тільки відсотки на весь фактичний термін розміщення депозиту, але й штраф, якщо несвоєчасно виплатив йому вклад.

Відповідне рішення ухвалив Верховний суд, розглядаючи справу №6-247цс14.

«На жаль, це стало поширеною практикою: банки не повертають вчасно людям їхні вклади. Причому так чинять не лише фінустанови, в яких працюють тимчасові адміністрації, а й ті банки, які офіційно не визнані проблемними.

Їм має допомогти нове рішення ВСУ, яке зобов'язує банк нарахувати і виплатити відсотки не тільки по даті закінчення депозитного договору, а до моменту фактичної видачі людині грошей (за горезвісні 3-6 місяців теж). Плюс банк повинен сплатити штраф за прострочення виплати: 3% плюс індекс інфляції, який, згідно Держстату, склав за 2014 р 24,9% », - прокоментував виданню судове рішення старший партнер адвокатської компанії «Кравець та Партнери» Ростислав Кравець.

Нагадаємо, що багато банків користуються безграмотністю вкладників, і нараховують їм відсотки лише до моменту закінчення договору. При цьому відмовляються платити за ті дні і місяці, які прострочили . Ще менше фінустанов погоджується на виплату штрафу, вважаючи, що можуть безкарно порушувати терміни депозитного договору безкоштовно користуватися грошима населення.

Дуже багато банків намагаються обійти порушення термінів фактичної виплати депозитів за допомогою карток. Після закінчення терміну вкладу, перераховують кошти на картковий рахунок, і роблять вигляд, що своєчасно розплатилися з вкладником. Хоча нерідко він не отримує гроші за фактом: їх неможливо зняти в повному обсязі ні в банкоматі (той може видавати на добу по 100 грн або взагалі нічого.), ні в касі фінустанови.

Юристи запевняють, що у вкладників офіційно не проблемних банків (без тимчасової адміністрації) є всі права на отримання повної оплати за користування їхніми грошима, а також неустойки.

Щоб банк не зміг ухилитися від виплати всіх відсотків і штрафів, юристи радять документувати все спілкування з фінансистами.

До списку новин