загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Шахрайства з орендою квартир: як не потрапити на гачок аферистів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Шукати квартиру самостійно — економія коштів. Однак є ризик опинитися в тенетах шахраїв. Схема, яку використовують нечесні на руку особи, доволі проста. Як не потрапити до їх пастки — поради від правоохоронців.

В усіх випадках звернень до міліції потерпілі розповідали одну й ту ж саму історію. Оголошення зі змістом: «здається квартира недорого, без посередників» вони знаходили в Інтернеті, газетах або просто на дошках оголошень.

Шахраї, як правило, діють за однією схемою. Знімають житло на кілька днів або тижнів, дають оголошення у газеті або в Інтернеті про те, що здається недорого квартира. При цьому вартість проживання в цьому помешканні вказується значно нижче ринкової. Під час зустрічі з потенційними орендарями розігрують з себе господарів. Зацікавленим клієнтам показують квартиру. Але тут виникає не дуже приємний момент — їх просять почекати кілька днів — 3-4, не більше. Мовляв, за цей час попередні квартиранти з’їдуть.

На доказ того, що шахрай є власником цієї самої квартири, майбутньому винаймачеві надається паспорт з пропискою за цією адресою. Як правило, клієнти погоджуються на всі умови – адже вартість невисока, і такий шанс втрачати не можна ні в якому разі.

Таким чином шахраї можуть здати квартиру одразу кільком клієнтам. При цьому просять останніх залишити вартість місячної або двомісячної оплати. У подальшому беруть гроші і зникають.

Люди з радістю погоджуються на привабливу пропозицію і часто стають жертвами обману.

Аби вберегтися від рук аферистів і зберегти свої гроші, необхідно дотримуватися кількох простих правил:

Попросіть надати документи, що підтверджують право власності на квартиру, яку збираєтесь винаймати; попросіть надати квитанції про сплату комунальних послуг за кілька місяців; поцікавтеся у сусідів про власників квартири — хто вони, як з ними можна зв’язатися, як часто орендують це помешкання; якщо говорять про те, що в цьому помешканні живуть люди та збираються через кілька днів виїжджати, не буде зайвим прийти пізніше та з ними поспілкуватися; не розраховуйтеся за житло наперед – весь розрахунок повинен проходити під час заїзду, а попередньо можна дати тільки невеличкий завдаток; звертаючись до ріелторських компаній, не буде зайвим перед цим вивчити інформацію про те, як довго вони працюють і яку мають репутацію у сфері надання відповідних послуг; головне — пам’ятайте: безкоштовний сир буває тільки у мишоловці. Нижча за ринкову ціна повинна не тільки насторожити, а відштовхнути.

До списку новин