загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 13 лютого 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

Під Дебальцевим зростає кількість російських військових - Тимчук

На тлі переговорів у Мінську бойовики на Донбасі не припиняли спроб вести наступальні дії в районі Дебальцевого.

Про це пише організатор групи "Інформаційний спротив", депутат Дмитро Тимчук уранці 13 лютого в Facebook.

За даними ІС, у даному районі різко зросла кількість "регулярних російських військ": зведено в тактичні групи з різних військових частин ЗС РФ.

"Українська артилерія неодноразово завдавала вогневі удари по бойових порядках терористів. Однак супротивник, попри значні втрати в районі н.п. Логвинове й Нижнє Лозовове протягом останньої доби (у цілому - 8 одиниць бронетехніки й до 10 одиниць автомобільного транспорту), продовжує атакувати", - пише Тимчук.

За його словами, формування місцевих бойовиків "ЛНР", відведені на доукомплектування вглиб контрольованої ними території з району Дебальцевого, "категорично відмовляються воювати далі разом з російськими регулярними військами".

"Останні використовують місцевих терористів на найнебезпечніших ділянках", - пояснює Тимчук.

Клімкін: контролювати відведення військ будуть через супутники

Україні нададуть всі технічні засоби для контролю виконання Мінських домовленостей, включно із супутниковою технікою.

Про це розповів глава МЗС Павло Клімкін, доповідаючи в парламенті.

За його словами, Україна і її партнери "вперше отримали згоду Росії на підтримку логіки Мінських домовленостей і готовність їх підтримувати".

За його словами, концепція домовленостей полягає у створенні зони, з якої буде відводитися важке озброєння.

"Ми будемо використовувати всі технічні засоби для контролю над виконанням цього процесу. І нам будуть допомагати у залученні в тому числі супутникового обладнання, щоб ми мали реальну картину", - заявив Клімкін.

"Ми отримали підтвердження зобов'язання щодо виводу всіх іноземних формувань з Донбасу. На жаль, у нас немає чіткої дати ,але ми будемо працювати над цим пунктом, з метою встановити і практичну логіку, і часові рамки цього процесу", - додав він.

Клімкін пояснив, що місцеві вибори на Донбасі, які передбачені домовленостями, будуть здійснюватись під пильним контролем ОБСЄ.

"Саме висновок ОБСЄ буде врешті критерієм того, чи правильно йде підготовка до виборів, і чи вибори відбулись вільно і чесно. Я уже працюю над тим, щоб залучити ОБСЄ для консультацій щодо практичних аспектів підготовки цих виборів. ОБСЄ буде присутня в цьому процесі з першої секунди", - заявив глава МЗС.

Жителів Широкіного евакуювали до Маріуполя після 3 діб у підвалах

У четвер, 12 лютого, із селища Широкіне до Маріуполя було евакуйовано десятки жителів.

У зв'язку з обстрілами селища терористами полк "Азов" провів евакуацію місцевого населення, нагадує сайт Маріуполя 0629.

Як відзначає кореспондент видання, десятки жителів, які три доби просиділи в підвалах, отримали можливість виїхати до Маріуполя. Деякі їхали зі зруйнованих будинків. Евакуація з Широкіного

За словами одного чоловіка, у його будинок потрапило відразу кілька снарядів, тому обвалилася стеля. Жити там більше неможливо.

Особливо важко довелося пенсіонерам – вони не могли отямитися й відмовлялися спілкуватися з журналістами. Для тих, хто чекав наступного автомобіля, бійці "Азова" приготували підвал, де можна було укритися в разі обстрілу. 

Жителів селища евакуювали в кілька етапів на броньованій вантажівці, робили це у декілька "ходок".

Доправили жителів Широкіного на Театральну площу в Маріуполі. Тим, кому нікуди було піти, допомагали волонтери міста й "Червоного хреста".

По Дебальцевому вдарили з "Урагану" і 25 разів із "Градів"

На Донбасі минула ніч знову була не спокійною, бойовики практично з попередньою інтенсивністю обстрілювали позиції сил АТО.

Як повідомляє прес-центр АТО, 25 разів з "Градів" та артилерії бойовики вели вогонь по Дебальцевому та навколишніх селах.

"Близько 8 години вечора по західних околицям міста противник завдав вогневий удар із використанням реактивних систем залпового вогню "Ураган", - повідомляє прес-центр АТО.

На Луганському напрямку бойовики зосередили вогонь на селищах Щастя, Тошківка, Кримське, Станиця Луганська.

На Донецькому напрямку з "Градів" обстріляли Водяне.

Загалом за ніч бойовики понад 40 разів вели вогонь по позиціях сил АТО та мирним населеним пунктам.

"Наші військові вогонь відкривали лише у відповідь", - повідомляє прес-центр АТО.

У штабі відзначають суттєве збільшення польотів безпілотних літальних апаратів противника. За добу зафіксовано 22 безпілотники над позиціями українських військових.

"Найчастіше ворог вів повітряну розвідку на Луганському та Маріупольському напрямках", - уточнює прес-центр.

"Засобами ППО Збройних Сил України такі літальні апарати виявляються і знищуються. Так вчора, близько 12 години дня, в районі селища Моспине був збитий черговий безпілотник противника", - інформую зі штабу АТО.

Бойовики накрили з артилерії кафе в Щасті: є жертви

При обстрілі Щастя на Луганщині терористи влучили з артилерії в кафе, є загиблі й поранені.

Про це у п'ятницю повідомляє на своєму сайті голова Луганської ОДА Геннадій Москаль.

"Терористи з Веселої Гори обстріляли місто Щастя з артилерії. Снаряд влучив у кафе "Дорожне", де знаходилося багато відвідувачів", - зазначає губернатор.

За його словами, відомо про двох загиблих і трьох важкопоранених, крім того, поранення отримали троє пішоходів, що йшли поруч.

Наразі військовослужбовці розбирають завали кафе, щоб з’ясувати, чи не постраждало більше людей.

"Ще кілька снарядів влучили в кооперативні гаражі, які зайнялися й горять разом із машинами, - повідомляє Москаль. – У місті розбита теплотраса, пошкоджені лінії електропередач і система водопостачання. Детальні наслідки обстрілу тільки з’ясовуються"

За добу в зоні АТО 11 військових загинули і 40 поранені - штаб

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції загинули 11 військових і 40 дістали поранення.

Про це на традиційному брифінгу у п'ятницю повідомив речник АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу внаслідок активних бойових дій ми втратили 11 вйськових і ще 40 отримали поранення", - сказав Лисенко.

Порошенко: До миру ой як далеко. Упевненості у виконанні Мінських угод немає

Президент України Петро Порошенко заявив, що у нього немає твердої впевненості у виконанні Мінських угод.

Про це він заявив у п'ятницю, 13 лютого, перебуваючи у навчальному центрі Національної гвардії в Нових Петрівцях, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Я хочу, щоб ні у кого не було жодних ілюзій. І щоб я не здавався наївною людиною. Нам до миру ще ой як далеко, і твердої упевненості, що умови миру, які підписані в Мінську, твердо будуть виконуватися, немає ні в кого", - заявив він.

При цьому Порошенко висловив сподівання, що досягнуті 12 лютого в Мінську домовленості призведуть до політичного врегулювання ситуації на сході України.

"Вчора в Мінську ... нам вдалося досягти домовленості, яка дає надію, що події на Донбасі з гарячої стадії нарешті перейдуть у стан політичного врегулювання", - сказав він.

Порошенко нагадав, що особливість вчорашніх переговорів у Мінську в тому, що вони проводилися не тільки в рамках тристоронньої контактної групи, а "безпосередньо президентом Франції, президентом України, канцлером Німеччини з президентом Російської Федерації Путіним".

"Є надія, що відтепер все таки ситуація піде шляхом деескалації, припинення вогню, відведення важкого озброєння і саме цей шлях, я сподіваюся, приведе нас до миру", - заявив президент України.

За Логвиново точаться жорсткі бої. Сили АТО не відходили

В районі населеного пункту Логвиново, що на трасі між Дебальцевим та Артемівськом, точаться бої, місто не контролюється жодною із сторін.

Про це повідомляють у прес-центрі АТО та у Генштабі.

"Наразі йде бій, місто не контролюється жодною із стороні, тому що воно є полем протистояння", - сказав речник АТО Андрій Лисенко. "Там дуже жорстке протистояння йде, противник стягнув сили, ми теж це робимо. Незрозуміла ситуація, казати про перемогу якоїсь зі сторін не можна. Бій триває", - додав він.

Водночас, речник АТО Анатолій Стельмах розповів Українській правді, що селище Логвиново перебуває в зоні вогневого ураження української артилерії. У кількох кілометрах від нього є позиції бойовиків. "Нашій військові перебувають на своїх позиціях. Нічого не залишали і не відступали. Це наша найбільш гаряча точка на сході", - наголосив Стельмах.

Водночас в.о. керівника прес-служби Генштабу Владислав Селезньов повідомив, що задача утримати контроль над Логвиново залишається.

"Інформація про те, від Логвиново відійшли наші сили – не відповідає дійсності. Там йде бойова робота артилерії, ми робимо маневри", - додав Селезньов.

"Противник продовжує атакувати наші позиції, ми стримуємо агресію і робимо все, щоб Логвиново лишилося під нашим контролем. Але ситуація складна", - сказав він.

"Боєприпаси, продовольство, зброя там є. Доставка ускладнена, але є можливість все це доставляти. Проблеми були 3-4 дні тому, але зараз ситуацію виправили", - зазначив він.

До списку новин