загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 17 лютого 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

Кількість обстрілів трохи зменшилася, по Дебальцевому били з "Градів"

Впродовж ночі з 16 на 17 лютого в зоні проведення АТО спостерігалось незначне зменшення кількості обстрілів позицій українських військ.

Водночас бойовики зосередилися на Дебальцівському напрямку, повідомляє прес-центр АТО.

Під вогонь артилерії та мінометів потрапили Попасна, Санжарівка, Чернухіно.

Тричі противник завдавав ударів з реактивних систем залпового вогню БМ-21 "Град" по самому Дебальцевому.

На Донецькому напрямку бойовики вели мінометний вогонь по Опитному та поблизу Донецького аеропорту.

На Маріупольському напрямку злочинці обстріляли Широкіно.

Загалом протягом ночі противник 15 разів вів вогонь по українських позиціях. За добу бойовики 21 раз обстріляли сили АТО з "Градів", 5 разів з артилерії, 19 - з мінометів і гранатометів.

"Кількість обстрілів і їх територія вчергове показують, що ворог усіма силами намагається захопити місто Дебальцеве. Проте за добу сили АТО не втратили жодної позиції. Українські воїни хочуть миру, але своєї землі не віддадуть", - заявляють у штабі АТО.

Німеччина має намір ратифікувати Угоду про асоціацію Україна-ЄС 27 березня

Голосування Бундестагу з питання ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом заплановане на 27 березня.

Про це повідомив голова Бундестагу Норберт Ламмерт під час зустрічі з президентом України Петром Порошенком, повідомляє сайт глави держави.

Ламмерт запевнив, що питанню поглиблення німецько-українських стосунків приділяється значна увага з боку німецьких парламентаріїв.

За його словами, в питаннях суверенітету, територіальної цілісності та незалежності Німеччина чітко стоїть на позиціях України і робить все можливе, щоб позиція Європи з цього гострого питання була консолідованою.

"Конфлікт на сході України — це не лише питання України, це питання всієї Європи. Ми всі бачимо, що Україна хоче бути сучасною та європейською, але Росія цього боїться і не хоче", — наголосив голова Бундестагу. 

Угоду про асоціацію України з Євросоюзом раніше ратифікували Ірландія, Данія, Угорщина, Швеція, Естонія, Словаччина, Болгарія, Литва, Латвія, Мальта, Чехія, Польща та Румунія. Очікується, що всі країни ЄС ратифікують угоду до травня 2015 року.

Пушилін заявив, що бойовики не мають "морального права" покинути Дебальцеве

Проросійські сепаратисти "морально" не можуть припинити бойові дії за контроль над Дебальцевим, яке вони оточили.

Про це заявив один із лідерів так званої "ДНР" Денис Пушилін у вівторок "Reuters" перед запланованою скайп-конференцією "контактної групи".

За його словами, бойовики не можуть відвести важке озброєння, як домовлялися, доки українські військові не зроблять так само. Як відомо, з неділі, 15 лютого, на сході України оголошено припинення вогню відповідно до домовленостей у Мінську від 12 лютого, ухвалених для виконання вересневих домовленостей.

Але бойовики подекуди продовжують атакувати, а місто Дебальцеве намагаються захопити, адже там розташовані залізничний вузол і зручна дорожня розв’язка.

Доля Дебальцевого 12 лютого була під питанням, бо бойовики стверджували, що вони там оточили сили АТО, а Генштаб ЗСУ це заперечував.

Бойовики обстріляли Попасну й Чорнухине - Москаль

На Луганщині обстрілювали Попасну й Чорнухине, на решті території дотримується тиша.

Про це у вівторок повідомляє на своєму сайті глава Луганської ОДА Геннадій Москаль.

Протягом понеділка й минулої ночі на контрольованій Україною території Луганщини встановилося відносне затишшя, зазначає Москаль.

Повного припинення вогню не було, обстрілів зазнав районний центр Попасна (під вогнем артилерії бойовиків опинилися околиці міста, де розташовані опорні пункти українських військових), крім того, поблизу Чорнухиного (Дебальцівський напрям) тривають активні бойові дії. Інформації про постраждалих серед мирного населення немає.

Відносне затишшя використовують для відновлення систем життєзабезпечення, пошкоджених попередніми обстрілами, зазначають в ОДА.

У Щасті без центрального теплопостачання залишаються 27 багатоповерхівок, у які до кінця дня мають подати тепло. Триває відновлення газу в Попасній (зранку 60 відсотків міста залишалося без газопостачання).

З Кримського (Новоайдарський район поблизу колишнього 31 блокпосту) за допомогою військових евакуювали трьох літніх людей, у тому числі лежачого інваліда. В селищі все ще залишається 300 місцевих мешканців, у тому числі шестеро дітей віком від 3 до 15 років, котрі відмовляються виїжджати.

Внаслідок пошкодженого обстрілами газопроводу на Бахмутці поблизу 29 блокпосту без газопостачання залишаються населені пункти Тошківка, Нижнє, Світличне та Кримське. Представники місцевої влади зараз зливають воду із систем центрального опалення, щоб уберегти її від замороження (зранку на Луганщині було 16 градусів морозу).

На місце пошкодження виїхали ремонтні бригади, однак коли вдасться відновити газопостачання, поки невідомо.

Передумов для відведення важкого озброєння поки немає - штаб АТО

Оперативні дані щодо ситуації з зони АТО свідчать про недотримання режиму припинення вогню бойовиками, тому відсутні передумови для відводу важких озброєнь.

Про це повідомив у вівторок вранці агентству "Інтерфакс-Україна" спікер АТО Андрій Лисенко.

"Відведення важкого озброєння можна здійснити тільки після виконання першого пункту мінських угод - припинення вогню. Наскільки я знаю, в цю добу вогонь відкривався, тому припинення вогню немає, і передумов для відводу важких озброєнь поки немає", - сказав він.

"Українська сторона підготувала майданчики для відведення важкого озброєння, як це і передбачено мінськими угодами. Але власне відведення відбудеться тільки після виконання першого пункту. На жаль, дані про минулу добу кажуть, що вогонь не припинявся", - підкреслив Лисенко.

Штаб: Сили АТО контролюють трасу Артемівськ - Дебальцеве й Логвинове

Штаб АТО заявляє, що українські військові контролюють трасу "Артемівськ - Дебальцеве" і селище Логвинове Донецької області.

Про це журналістам заявив речник штабу АТО Анатолій Стельмах, повідомляють "Українські новини".

"Траса повністю контролюється нашими військовими, там розташовані наші блокпости, дорога повністю нами контролюється й по ній підвозиться боєкомплект, продукти харчування й проводиться планова ротація особового складу", - заявив він.

Прес-секретар АТО розповів, що селище Логвинове на цій трасі також контролюється українськими військовими.

"Селище Логвинове розташоване в зоні вогневого ураження української артилерії... Зараз на околицях селища розташовані наші блокпости, а це значить, що селище перебуває фактично в зоні нашого контролю", - зазначив Стельмах.

За його словами це свідчить про відсутність оточення бойовиками сил АТО в Дебальцевому.

У Дебальцевому бойовики зруйнували міськвідділ міліції. Йдуть бої за вокзал

У Дебальцевому бойовики знищили будівлю міського відділу міліції.

Про це повідомляє прес-служба Управління МВС в Донецькій області з посиланням на - начальника ГУ МВС в Донецькій області В'ячеслава Аброськіна.

"Дебальцівський міськвідділ міліції зазнав неодноразових обстрілів з боку бойовиків, будівля зруйнована. Однак правоохоронці, як і раніше, знаходяться в місті для надання допомоги жителям, які залишилися", – сказано у повідомленні.

У прес-службі уточнили, що міліціонери не постраждали. Наразі вони об'єдналися зі спецпідрозділами МВС України, які несуть службу на цій території, додав Аброськін.

Він стверджує, що необхідності в евакуації співробітників міськвідділу поки немає.

У свою чергу журналіст "Громадського" Анастасія Станко на своєму Твіттері у вівторок зранку з посиланням на місцеву міліцію додала, що наразі йдуть бої за дебальцівський залізничний вокзал.

Як відомо, раніше бойовики заявили, що, незважаючи на мінські домовленості, не збираються зупиняти бої за Дебальцеве.

Це місто є стратегічно важливим транспортним вузлом. Контролюючи його, сепаратисти зможуть вивозити товари, у тому числі – вугілля з Донбасу не вантажівками, як зараз, а залізничними складами.

За добу в АТО загинули 5 військових, ще 9 поранено

За минулу добу в зоні проведення АТО загинули 5 військовослужбовців, ще 9 отримали поранення. 

Про це під час брифінгу повідомив речник АТО, полковник Андрій Лисенко.

"За минулу добу загинули 5 військових, ще 9 отримали поранення", - заявив Лисенко.

Він зазначив, що наразі на околицях Дебальцевого тривають бої, є сутички на околицях залізничного вокзалу.

Росія перекинула в Україну 12 БМП та 54 вантажівки боєприпасів - штаб АТО

Через пункт пропуску Ізварино на українсько-російському кордоні зайшло 12 БМП та 54 вантажівки із боєприпасами.

Про це під час брифінгу повідомив речник АТО Андрій Лисенко.

"Незважаючи на оголошення режиму припинення вогню, противник готується до активних бойових дій. За оперативними даними, через смт Ізварине Луганської області на територію України зайшло 12 БМП та 54 вантажівки з боєприпасами", - повідомив полковник.

Він також повідомив, що противник продовжував здійснювати повітряну розвідку з використанням безпілотних літальних апаратів. Прикордонний наряд зафіксував політ 1 БПЛА на Маріупольському напрямі.

У Азовському морі за 40 метрів від берегу в районі н.п. Ялта Донецької області наші прикордонники виявили БПЛА. Встановлено, що безпілотник був збитий за допомогою крупнокаліберного кулемета. Літальний апарат помаранчевого кольору має розмах крил 4 метри.

 

До списку новин