загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 19 лютого 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

РНБО СХВАЛИЛА ЗВЕРНЕННЯ ПРО ВВЕДЕННЯ МИРОТВОРЦІВ

Рада національної безпеки і оборони України схвалила звернення до ООН і Євросоюзу щодо розгортання на території України місій із підтримання миру та безпеки.

Про це повідомив журналістам секретар РНБО Олександр Турчинов за підсумками засідання ради в середу.

"Було розглянуто питання та ухвалено рішення звернутися до ООН та ЄС щодо розгортання на території України операцій з підтримання миру та безпеки", - сказав він.

РНБО ухвалила рішення про перегрупування підрозділів армії

Рада нацбезпеки і оборони України на засіданні в середу розглянула заходи щодо перегрупування підрозділів української армії, враховуючи нову лінію зіткнення.

Про це повідомив секретар РНБО Олександр Турчинов на брифінгу за підсумками засідання РНБО в середу ввечері.

"У цьому рішенні розглянуті комплексні заходи з посилення безпеки держави, що стосується завдань Генштабу та Міноборони щодо перегрупування збройних сил, військових формувань, враховуючи фактично нову лінію зіткнення, яка сьогодні існує, і посилення активної оборони", - сказав він.

Турчинов зазначив, що можна прогнозувати провокації, в тому числі не тільки у вигляді не припинення вогню, але й посилення терористичної загрози.

"Саме тому відпрацьовані детальні рішення, які стосуються комплексних заходів саме в питаннях антитерористичної діяльності", - підкреслив він.

Між тим, він пояснив, що Кабінет міністрів і СБУ повинні напрацювати нові положення про єдину державну систему запобігання, реагування, припинення терористичних актів і мінімізації їхніх наслідків.

"Ця система передбачає три рівня загрози: синій - підвищений, помаранчевий - високий, червоний - критичний. Критерії їх ідентифікації, їх оцінки, а також заходів, які будуть здійснюватися усіма суб'єктами виконавчої влади", - зазначив Турчинов.

Лінкявічюс закликав допомогти озброїти Україну

Литва закликає інші держави допомогти озброїти українську армію, яка на сході країни воює з підтримуваними Росією сепаратистами.

Про це заявив в середу міністр закордонних справ Лінас Лінкявічюс, повідомляє Delfi.lt.

Міністр також сказав, що Литва як може підтримує українську армію, але конкретно цю допомогу він не деталізував.

"Ми не специфікуємо, яка це зброя (...), але це підтримка армії в рамках тих можливостей, які у нас є. Ми це робимо і закликаємо до цього інших", - сказав Лінкявічюс журналістам в уряді.

Він наголосив, що Росія постійно постачає зброю сепаратистам на Сході України і заперечує це публічно.

Коментуючи ситуацію на сході України, Лінкявічюс сказав, що умови перемир'я були порушені, тому "повинні бути наслідки", але конкретних нових санкцій проти Росії він не назвав.

нагадаємо, раніше повідомлялося, що Литва передала Збройним силам України елементи озброєння, про які просила українська сторона.

Міноборони Британії: Путін може дестабілізувати країни Балтії

Існує "реальна і актуальна загроза" того, що президент РФ Володимир Путін розпочне кампанію з дестабілізації країн Балтії.

Про це заявив міністр оборони Великої Британії Майкл Феллон, пише видання The Telegraph.

За його словами, російський президент може випробувати реакцію НАТО за сценарієм, який він уже використав у Криму і на сході України.

"Таємна підривна діяльність, пропаганда, кібератаки, що використовувалося на ранніх стадіях конфлікту в Україні, можуть бути використані для розпалювання міжетнічної напруженості в Естонії, Литві та Латвії" - заявив Феллон.

Альянс, за його словами, повинен бути готовий відбити російську агресію "незалежно від її форми".

"Весь минулий рік Путін тестував реакцію НАТО. Інакше для цього всі ці польоти бомбардувальників? Це дуже реальна і актуальна загроза. Ми повинні бути готові до відповіді на дії Путіна" - наголосив Феллон.

Різке збільшення витрат на оборону Росією, за його словами, викликає сильну стурбованість.

"Вони модернізують свої збройні сили, модернізують ядерний арсенал, вони випробовують НАТО, тому ми повинні на це реагувати" - наголосив він.

За добу бойовики 46 разів порушили "тишу" на Донбасі

За останню добу в зоні АТО бойовики 46 разів порушили режим "тиша", хоча вночі інтенсивність обстрілів дещо зменшилася.

Про це повідомив речник штабу АТО Анатолій Стельмах на брифінгу у четвер вранці.

14 разів злочинці застосовували реактивні системи залпового вогню, 21 – артилерію і міномети.

На Донеччині з реактивних систем залпового вогню бойовики 5 разів обстріляли Авдіївку, 4 рази Опитне, двічі Піски та Водяне.

У районі селища Піски відбулося бойове зіткнення сил АТО з терористами, сказав Стельмах. На Луганщині ворожих обстрілів зазнало селище Кримське.

Крім того, активізували обстріли на Маріупольському напрямку, основний удар – по селищу Широкине: там бойовики вели вогонь по українських позиціях із танків та 13 разів завдали вогневих ударів по селищу з артилерії і мінометів.

За 18 лютого бойовики тричі обстріляли позиції сил АТО під Дебальцевим.

Президент Естонії: ЄС займає вичікувальну позицію, а треба давати зброю

Європа наразі займає вичікувальну позицію, коли відмовляється відкрито визнати провал Мінська-2, в той же час потрібно дивитись правді у вічі і вирішити питання з постачанням зброї в Україну.

Про це сказав президент Естонії Тоомас Гендрик Ільвес в інтерв’ю виданню Pos­timees.

"Європа зараз займає вичікувальну позицію. Ніхто не хоче, щоб мали рацію ті коментатори, які стверджують, що з цього все одно нічого не вийде. Але в той же час не варто думати, що відтепер настав вічний мир з Іммануілу Канту", - сказав він.

За словами Ільвеса, поки не зрозуміло, чи є у Заходу план "Б" на випадок, якщо мінські домовленості будуть визнані такими що провалилися. Адже поки що Захід заперечує можливості постачання зброї до України.

"Але якщо він (мирний план. – Ред.) не спрацює і військові дії триватимуть, то в якийсь момент ми в Європейському союзі і в НАТО будемо змушені поглянути правді у вічі: ми будемо щось робити або ж просто почекаємо, коли все це досягне наших кордонів", - сказав він.

"Моя особиста думка, що слід в першу чергу надати підтримку оборонною технікою, такою як радари і дрони", - наголосив президент Естонії.

За його словами, поки що Європа не вживає ніяких заходів, хоча у протилежної сторони є бойові системи найвищого рівня, які укомплектовані особовим складом "зовсім не з донецької мафії".

За добу в зоні АТО 14 військових загинули і 172 поранено - штаб

За останню добу в зоні проведення антитерористичної операції загинули 14 військових, 172 дістали поранення.

Про це на традиційному брифінгу у четвер розповів речник АТО Андрій Лисенко.

Генштаб: У полон під Дебальцевим потрапили 90 бійців, 82 зникли безвісти

Понад 90 українських військових потрапили у полон під час бою за Дебальцеве, місцезнаходження ще 82 невідоме.

Про це повідомляє прес-служба Генштабу.

"Вступивши в бій з нерівними силами супротивника на одній з ділянок фронту на Дебальцевському плацдармі, у полон потрапили понад 90 військовослужбовців ЗСУ", - сказано в повідомленні.

Також Генштаб в даний час займається пошуками 82 бійців, місце перебування котрих нині невідоме.

Для проведення розшуку зниклих безвісти залучені визначені сили, окрім того, ми звернулись по допомогу до представників Спостережної місії ОБСЕ, учасників Спільного центру з контролю за лінією розмежування сторін, інших державних та неурядових організацій.

Водночас Генштаб наголосив, що, виходячи з Дебальцевого,українські військові затримали кілька десятків бойовиків, які нині дають свідчення щодо протизаконної діяльності у складі терористичних формувань.

На жаль, під час передислокації внаслідок шквального вогню російської артилерії ми втратили 13 військовослужбовців, 157 отримали поранення різного ступеня важкості. Переважна більшість наших солдатів направлена до військових лікувальних закладів, де нині отримує кваліфіковану медичну допомогу.

 

До списку новин