загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Газ для населення в Україні подорожчає з квітня

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Тарифи на газ для населення буде підвищено з квітня поточного року.

Про це повідомив у четвер в ході засідання Громадської ради при Міненерговугілля міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин.

"Підвищення цін почнеться з квітня", - сказав він. При цьому міністр додав, що підвищення цін було одним із ключових пунктів переговорів з основним кредитором країни - Міжнародним валютним фондом.

І на переговорах, за словами міністра, обговорювалося одномоментне підвищення цін на газ для населення - до рівня цін на імпортний газ, які на даний момент становлять близько 300 доларів за тисячу кубометрів. Але, як наголосив Демчишин, уряд на такий крок не пішов.

Водночас, ні Демчишин, ні представники Міненерговугілля, присутні на засіданні Громадської ради, не уточнили рівень, до якого буде підвищено ціни вже у квітні, пославшись на те, що встановлення тарифів є прерогативою й компетенцією Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг.

Демчишин також наголосив, що ситуацію може "згладити" спрощена система субсидій, яка буде представлена й реалізована Мінсоцполітики.

У середу голова НБУ Валерія Гонтарева заявила, що Національний банк погіршив прогноз з інфляції на поточний рік до 25-26% у зв'язку з підвищенням тарифів на газ на 280% і на тепло - на 66% у рамках меморандуму з Міжнародним валютним фондом.

"Ще тиждень тому ми вважали, що інфляція буде на рівні 17-18%, оскільки у нас не було єдиного прогнозу щодо того, яким насправді буде підвищення тарифів. Зараз, відповідно до меморандуму з МВФ, підвищення тарифів буде дуже різким - на 280% на газ і близько 66% - на тепло. Тому частина інфляції буде зумовлена адміністративно регульованими тарифами, які додадуть ще близько 7-8% до базової інфляції. Тому ми зараз розглядаємо рівень інфляції близько 25-26% до кінця року", - сказала Гонтарева.

Отже, якщо зараз природний газ для потреб населення коштує (за наявності газових лічильників) 1,089 за метр кубічний, то після подорожчання доведеться платити 4,138 гривні за метр кубічний.

На сьогодні приблизна сума в платіжках за газ для приготування їжі 15 гривень на місяць, а після підняття тарифів українцям доведеться платити 62 гривні.

Зараз центральне опалення за тарифом 9,20 гривень за метр кв. обходиться в 460 гривень для квартири площею 50 квадратних метрів. Після підняття тарифів метр квадратний коштуватиме приблизно 15,27 гривні, а за опалення квартири на 50 кв. доведеться заплатити більше 760 гривень.

До списку новин