загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 20 лютого 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

Бойовики переключилися на Донецький напрямок і вдарили по Бердянському

За ніч бойовики 15 разів вели вогонь по позиціях українських військових, а за добу в цілому 49 разів порушували режим "тиша".

Основний удар бойовиків у ніч на 20 лютого припав на Донецький напрямок, також вони обстріляли Бердянське на Маріупольському напрямку, повідомляє прес-центр АТО.

Так, на Донецькому напрямку з реактивних систем залпового вогню двічі обстріляли Авдіївку та Тоненьке.

Удару з "Градів" зазнало селище Курахово.

В районі Опитного бойовики застосували бронетехніку.

З артилерії та мінометів противник тричі бив по Водяному.

На Маріупольському напрямку злочинці зі стрілецької зброї та мінометів обстріляли Бердянське.

"Хоча до підписання мирних угод активність противника була значно більшою, статистика добових обстрілів вчергове показує – терористи не бажають повністю припиняти вогонь і тим паче відводити важку артилерію від лінії бойового зіткнення", - зазначає прес-центр АТО.

Чорнухине відійшло під контроль "ЛНР" - Москаль

Контрольована Україною територія Луганської області внаслідок бойових дій втратила один населений пункт — Чорнухине Попаснянського району.

Українські збройні сили були змушені залишити селище, туди зайшли бойовики так званої "ЛНР", повідомляється на сайті голови Луганської облдержадміністрації Геннадія Москаля.

Останні кілька тижнів із населеним пунктом, який опинився "в театрі бойових дій навколо Дебальцева", був втрачений зв’язок, там ішли вуличні бої, зазначає Москаль.

Неодноразові спроби евакуювати звідти людей, які ховалися по підвалах, були безрезультатними. 

"Починаючи з жовтня минулого року, ми багато разів відновлювали перебиті обстрілами системи життєзабезпечення в Чорнухиному, погасили заборгованість із пенсій, возили гуманітарну допомогу", - сказав Москаль.

"У січні з військовим супроводом ще доставили пенсії й закрили всі соціальні виплати й зарплати. В лютому зробити це вже було неможливо", - повідомив він.

"Як тільки на околицях почалися бої, голова селища втік, кинувши людей напризволяще. Він виявився звичайним зрадником, якийповернувся в Чорнухине тільки тепер разом із окупантами", - зазначив голова ОДА. 

Бойовики анонсували обмін полоненими

Обмін полоненими з українською стороною відбудеться в суботу, 21 лютого.

Про це повідомляє "Інтерфакс", з посиланням на представницю керівництва "ДНР" Дарина Морозова.

"У суботу планується обмін полоненими, але поки не "всіх на всіх", а за списками", - сказала вона.

У той же час керівник Центру звільнення полонених Володимир Рубан розповів "Українській правді", що українська сторона вирішила "оголосити "режим мовчання" до 6 березня, щоб не зірвати обміни і убезпечити полонених".

Як відомо, згідно з підписаними у Мінську домовленостями, бойовики і Україна взяли на себе зобов'язання провести обмін полоненими "всіх на всіх".

Генштаб ЗСУ повідомляв, що понад 90 українських військових потрапили у полон під час бою за Дебальцеве, місцезнаходження ще 82 невідоме.

З Росії на Донбас зайшло за добу 4 конвої з технікою - Тимчук

За останню добу зафіксовано прохід із Росії на територію бойовиків на Донбасі як мінімум 4-х конвоїв постачання.

У цілому – до 55 транспортних одиниць, а також 28 одиниць бойової техніки, включаючи танки, ББМ і самохідну артилерію, пише організатор "Інформаційного спротиву" Дмитро Тимчук.

"Зафіксовано перегрупування основних ударних тактичних груп супротивника вглиб окупованої території Донбасу", - пише також він.

Крім того, у район Горлівки і Єнакієвого з району Дебальцевого перекидають "залишки тактичної групи зі складу "Горлівського гарнізону" терористів, який брав участь у боях за Вуглегірськ": 11 танків, 8 ББМ, 2 батареї – одна мінометна, інша протитанкова, 4 ПТРК і 4 протитанкових гармати МТ-12 "Рапіра".

Також зафіксовано пересування декількох мобільних груп "ЛНР" на автотранспорті в район Первомайська. В основному, це залишки "козачих" формувань і місцевих бойовиків – до 250 людей при декількох 120-мм мінометах і 4-х танках, пише Тимчук.

У район Донецька перекидається через Сніжне й Шахтарськ свіжа тактична група на автотранспорті (до 20 вантажівок і 3 мікроавтобуси). У складі колони також зафіксовано 4 БМП-2 і 2 БТР-80 у якості охорони на марші.

"Дана тактична група укомплектована місцевими бойовиками й російськими найманцями, які пройшли підготовку на території РФ у навчальних таборах російських спецслужб", - пише Тимчук.

Він зазначає, що в районі Донецька артилерія бойовиків завдавала удари по позиціях сил АТО.

Крім того, у н.п. Сніжне, Донецьк, Єнакієве, Горлівка продовжує надходити на ремонт з-під Дебальцевого ушкоджена техніка бойовиків.

А в район н.п. Безіменне (біля Новоазовська) з території РФ прибула змішана група бойовиків і російських найманців чисельністю до посиленої роти (130 осіб, 4 танки, 6 вантажівок, 6 гармат Д-30 і мінометна батарея), заявляє Тимчук.

"Разом із даною групою прибула розвідувальна група, укомплектована військовослужбовцями ГРУ ГШ ЗС РФ (17 осіб, 3 джипи й мікроавтобус)", - пише він.

Тимчук наголошує, що на основних операційних напрямках відбувається перегрупування формувань бойовиків, "активізація ресурсного й матеріального забезпечення" процесу поновлення їхньої боєздатності шляхом доукомплектування.

Генштаб: У полоні бойовиків - 110 військових дебальцівського гарнізону

У Генштабі підтверджують захоплення в полон бойовиками 110 українських військових дебальцівського гарнізону.

Про це повідомив на брифінгу в п'ятницю в Києві в.о речника Генштабу Владислав Селезньов.

"Вчора Генеральний штаб заявляв про цифру 90, нині ми маємо уточнену інформацію - 110 військовослужбовців", - сказав Селезньов.

Він також додав, що з 82 військових, які вважалися зниклими безвісти встановлено долю 51. "Тобто доля 31 військовослужбовця невідома, але робота щодо їх пошуку та встановлення місцезнаходження проводиться"

За словами Селезньова, до пошуків залучені як спецпідрозділи ЗСУ так і урядові та неурядові організації, зокрема представники спостережної місії ОБСЄ, які працюють на Сході, а також волонтерські організації.

За добу в АТО загинули 2 військових, 3 поранено - Генштаб

За минулу добу в зоні АТО загинули 2 військових та 3 отримали поранення в ході проведення антитерористичної операції 19 лютого.

Про це на брифінгу сказав виконуючий обов'язки спікера Генерального штабу Збройних сил Владислав Селезньов, передаютьУкраїнські новини.

Також Селезньов повідомив, що при виведенні військ з Дебальцевого Донецької області бійці сил АТО вивезли всю рухому техніку.

Техніку, яку було неможливо вивести, військові знищили.

Раніше повідомлялося, що в Генштабі підтверджують захоплення в полон бойовиками 110 українських військових Дебальцевського гарнізону.

До списку новин