загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 26 лютого 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

Українських полонених змушують розбирати завали аеропорту Донецька

Бойовики "ДНР" змушують розбирати завали знищеного ними Донецького аеропорта українських військовополонених.

У четвер полонених "кіборгів" привезли на роботи в ДАП уже другий день поспіль.

Фото, на яких бійці АТО розбирають аеропорт, який колись захищали, поширює зокрема журналіст Максим Авдєєв у своєму Instagram.

Російський "Первый канал" у середу повідомляв, що завали аеропорту розбирають не лише "кіборги", а й бійці, що потрапили в полон в інших місцях.

У той же час "Громадське ТБ" повідомляє, що серед полонених є боєць 90-го батальйону 81-ї аеромобільної бригади Любомир.

Він розповів, що потрапив у полон саме тут, у аеропорту.

"Підірвали, всі були поранені, боєкомплект закінчився, зброя вийшла з ладу, нічим було воювати", – розповів він.

За словами Любомира, не всі військові в аеропорту мали документи. Під час огляду одягу та речей чотирьох загиблих їхніх документів не знайшли.

Як відомо, в середу співробітник Центру визволення полонених при ЗСУ Василь Будик повідомляв, що в ДАП знайшли тіла семи українських військових.

 

Вночі стріляли по Пісках і біля шахти Дутовка. За добу – 7 обстрілів

Вночі бойовики стріляли лише на донецькому напрямку, зокрема Піски обстріляли зі стрілецької зброї та сили АТО поблизу шахти Дутовка.

Про це повідомляє прес-центр АТО вранці 26 лютого.

"Цієї ночі в зоні АТО лише на Донецькому напрямку було неспокійно . Тут з 22 до 23 години ночі поблизу шахти Дутовка терористи безуспішно атакували позиції українських воїнів", - повідомили речники штабу.

"А з 23:45 майже годину ворог обстрілював населений пункт Піски із стрілецької зброї", - повідомив Анатолій Стельмах.

Більше порушень режиму припинення вогню вночі не зафіксовано. Без обстрілів ніч минула на Маріупольському, Луганському та Дебальцівському напрямках.

А за добу бандити 7 разів обстріляли позиції сил АТО і мирні населені пункти із стрілецької зброї, двічі з танків і один раз з мінометів. Також зафіксовано два бойових зіткнення, під час яких штурмові дії противника було відбито.

Крім того, протягом 25 лютого ворог 7 разів застосовував безпілотники для проведення розвідувальних дій у районі Маріуполя і один раз біля Старого Айдару, що на Луганщині.

За добу в АТО ніхто не загинув, 4 поранено - Лисенко

Упродовж минулої доби в зоні АТО було поранено 4 українських військових.

Про це під час брифінгу повідомив речник штабу АТО, полковник Андрій Лисенко.

"За минулу добу загиблих серед українських військовослужбовців немає, 4 – було поранено", - заявив Лисенко.

Він зазначив, за минулу добу зафіксовано політ 7 безпілотних літальних апаратів на Маріупольському напрямку, один з яких порушив повітряний простір України в районі акваторії Азовського моря.

Штаб АТО: Створюються всі умови для відведення важкої техніки

У штабі АТО прокоментували інформацію про можливе відведення українською стороною важкого озброєння.

Як заявив під час брифінгу речник штабу АТО Андрій Лисенко, це буде зроблено, "як тільки буде прийнято рішення вищим керівництвом держави".

Лисенко зазначив, що вже другу добу поспіль спостерігається зменшення кількості обстрілів. "Вже другу добу поспіль ми спостерігаємо за зменшенням кількості та інтенсивності обстрілів. Тобто ми доходимо до виконання 1 пункту Мінських домовленостей про припинення вогню. Зараз створюються всі умови, щоб ми могли приступити до виконання пункту 2 - до відведення важкого озброєння", – сказав він. 

Як відомо, у четвер агенція Reuters з посиланням на джерела у військових колах повідомила, що президент Петро Порошенко може оголосити про відведення важкого озброєння.

МВФ може відмовити Україні - Bloomberg

Україна ризикує втратити підтримку країн-членів МВФ і виділення їй 17,5 млрд доларів, якщо конфлікт в країні продовжить зростати.

Про це пише "ЛігаБізнесІнформ".

Нова кредитна програма, розрахована на чотири роки, очікує схвалення виконавчою радою Міжнародного валютного фонду, який представляє 188 країни-члена кредитора.

З отриманням згоди можуть виникнути складності, якщо проросійські бойовики продовжать наступ і спробують захопити нові території, такі як стратегічно важливий порт міста Маріуполя.

Джерело відзначило, що, незважаючи на те, що збільшення конфлікту ускладнить схвалення фінансової допомоги, представники МВФ, ймовірно, продовжать підтримувати Україну, якщо відкритий конфлікт з Росією не торкнеться більшу частину території країни.

У той же час будь-які сумніви з приводу коштів МВФ підвищать тиск на українських союзників, включаючи США і Європейський Союз.

Вони змушені будуть активізувати своє власне фінансування, щоб не допустити більш серйозного російського економічного тиску і більш широкого вторгнення проросійських бойовиків.

До списку новин