загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 27 лютого 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

З черговим російським "гумконвоєм" в Україну в'їхав 41 бензовоз

Шістнадцятий російський "гуманітарний конвой" в'їхав у п'ятницю в Україну без належного оформлення та контролю.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба.

Згідно з повідомленням, "оформлення" здійснила лише російська сторона.

"Оскільки переміщення "гумконвою" відбувалося з грубим порушенням норм міжнародного та національного законодавства і погоджених з Міжнародним Комітетом Червоного Хреста модальностей, контроль українською міжвідомчою групою здійснювався лише шляхом візуального спостереження без виконання контрольних функцій", – сказано у повідомленні.

У службі уточнили, що дві колони у складі 170 вантажівок в'їхали через російські пункти пропуску "Донецьк" та "Матвєєв Курган" у період з 06:40 до 07:50 п'ятниці.

"При цьому значна частина автомобілів перевозила вантаж негуманітарного характеру, а саме: 41 автомобіль – паливно-мастильні матеріали, 2 – літературу невстановленого змісту", – повідомила служба.

 

ЗСУ відводять важку техніку, але лишають сили на випадок атаки бойовиків

Збройні сили України продовжують відводити важку техніку від лінії зіткнення з проросійськими бойовиками на сході України.

Про це заявив заступник начальника управління інформаційних технологій Міністерства оборони України, полковник Сергій Галушко на брифінгу, який показав "5 канал".

"Ми продовжуємо відведення наших підрозділів. Уже через кілька годин ЗМІ покажуть, як підуть наші нові колони артилерії в тил", - сказав він.

"Зазначу, що Збройні сили України залишають достатньо сил і засобів уздовж лінії стикання сторін на випадок порушення терористами та російськими військами, які їх підтримують, умов припинення вогню, на випадок відновлення обороноздатності наших позицій", - додав посадовець.

"Відведення озброєння здійснюється під контролем представників місії ОБСЄ. Вони супроводжують наші колони і фіксують, звідки вони виводяться та в якому напрямку здійснюється рух колон", - наголосив він.

"Ми вимагаємо адекватного дотримання мінських домовленостей усіма сторонами, які їх підписали", - додав Галушко.

Відповідаючи на запитання, він також повідомив: "Навпроти кримського перешийку Збройними силами створено відповідне угруповання військ – склад його, зі зрозумілих причин, називати не можу, але воно є достатнім для адекватного реагування на ситуацію залежно від того, як вона буде розвиватися".

За добу в зоні АТО загинули 3 військових, 7 поранено - штаб

За останню добу в зоні проведення антитерористичної операції загинули 3 українських військовослужбовці, 7 дістали поранення.

Про це на традиційному брифінгу в п'ятницю повідомив речник АТО полковник Андрій Лисенко.

"За минулу добу загинули 3 українських військовослужбовці, 7 поранено", - сказав Лисенко.

Загроза наступальних дій бойовиків зберігається - штаб АТО

Загроза наступальних дій російсько-терористичних військ зберігається в напрямку Маріуполя, Лисичанська, Щастя і Станиці Луганської.

Про це на традиційному брифінгу в п'ятницю розповів речник АТО полковник Андрій Лисенко.

За його словами, на території Донецької та Луганської областей спостерігається зниження інтенсивності обстрілів бойовиками, але йде перегрупування сил та розвідувальні дії уздовж усієї лінії зіткнення.

"Бойовики відводять свою важку техніку лише частково і на відстань, яка може бути подолана за 30 хвилин", - зазначив речник АТО.

Лисенко зазначив, що бойовики почали відводити техніку від Дебальцевого. Озброєння і жива сила передислоковуються в район Мар'їнки, Пісок та Широкого. А з міста Брянка пройшла колона, що налічувала близько 100 одиниць техніки.

"Також колона реактивних систем залпового вогню "Град" та іншої важкої техніки, загальною кількістю до 50 одиниць пройшла з міста Донецька у бік Маріуполя", - сказав речник АТО.

Через залізничну станцію Іловайськ продовжують прибувати потяги з території Російської Федерації з військовою технікою, боєприпасами та паливно-мастильними матеріалами.

Сили АТО зі стрілецькою і легкою зброєю залишаються на позиціях

Сили АТО продовжують відведення важкої зброї від лінії зіткнення, бійці зі стрілецькою і легкою зброєю залишаються на своїх позиціях.

Про це на традиційному брифінгу в п'ятницю розповів речник АТО полковник Андрій Лисенко, відповідаючи на запитання журналістів.

"Ми вже відвели частину наших озброєнь, цей процес продовжується. Але якщо ми не побачимо адекватних дій з боку бойовиків, ми повернемо це озброєння, щоб захистити наших хлопців, які залишилися на передовій", - сказав Лисенко.

Він ще раз наголосив, що відводиться важке озброєння.

"Наші підрозділи, які мають стрілецьке і легке озброєння, залишаються на своїх позиціях", - сказав Лисенко. За його словами, згідно мінським домовленостями, на відведення важкого озброєння дається тиждень - це у разі виконання першого пункту тобто припинення вогню.

"Ми не маємо жодного дня, коли не стріляють, але вчора був зроблений крок вперед, і українська влада - керівництво країни - прийняло рішення про показовий початок відводу нашого важкого озброєння. Ми цього чекаємо і від ворогуючої сторони", - сказав Лисенко.

До списку новин