загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 03 березня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

У Росії вчергове відмовилися звільнити Савченко

Російські слідчі не збираються відпускати українську льотчицю і депутата Ради Надію Савченко, її долю вирішить суд.

Про це "Інтерфаксу" заявив офіційний представник Слідчого комітету Росії Володимир Маркін, коментуючи повідомлення про те, що президент України Петро Порошенко, канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд звернулися до російського керівництва з проханням звільнити Савченко.

"Слідство свою позицію вже висловлював неодноразово. Додати до цього нема чого", – заявив він.

"Савченко обвинувачується в пособництві вбивства російських громадян. Розслідування кримінальної справи відносно Савченко буде продовжено, а її долю вирішить тільки суд", – додав Маркін.

Як відомо, раніше багато політиків, громадських діячів і організацій з різних країн просили російське керівництво звільнити Савченко. На більшість таких прохань Кремль відповідає відмовою, а іноді навітьреагує вкрай різко і грубо.

Ніч у зоні АТО була відносно спокійна, дісталося Піскам і Авдіївці

За останню ніч у зоні АТО бойовики 6 разів порушили режим тиші, найактивніше вони діяли в напрямку Донецька.

Про це повідомили вранці 3 березня речники штабу АТО та Генштабу ЗСУ.

"Ніч у зоні проведення антитерористичної операції пройшла відносно спокійно. Починаючи з 21-ї години противник хаотично та здебільшого провокативно вів обстріли наших позицій – в основному зі стрілецької зброї", - сказав речник АТО Анатолій Стельмах.

Так, неподалік від Донецька терористи двічі обстріляли опорний пункт сил АТО поблизу шахти Дутовської. На Артемівському напрямку вогонь вели по селищах Миронівськ і Майорськ, сказав він.

"Проте і цієї ночі, застосовуючи тактику "турбуючого вогню", з мінометів бандформування обстріляли Авдіївку", - заявив Стельмах.

Загалом, за його словами, з 21:00 вечора 2 березня і до 5:00 ранку 3 березня противник 6 разів порушив режим тиші.

Увечері 2 березня спостерігалась певна активізація бойових дій терористів.

"На Донецькому напрямку близько 19 години з мінометів обстріляли Піски. О 20:10 з зенітної установки, а о 20:30 із танку били по Авдіївці. О 20:20 під гранатометний вогонь потрапило Опитне", - сказав Стельмах.

А близько 8 вечора неподалік Сокольників, що на Луганщині, відбулось бойове зіткнення українських військових із ворогом.

За оперативними даними у вогневий контакт вступають в основному нікому не підконтрольні банд формування, наголошують у штабі АТО.

У свою чергу, речник Генштабу Владислав Селезньов на брифінгу сказав, що протягом доби бойовики на сході здійснили 22 обстріли позицій сил АТО і представив слайди, які ілюструють динаміку ситуації на Донбасі по секторах.

"Порушення припинення вогню на Луганському напрямку. За добу здійснено 2 обстріли, вони відбувалися в районі н.п. Кримське. Бойовики о 20:25 і о 01:30 вели в районі Кримського вогонь зі стрілецької зброї", - сказав Селезньов.

"На Донецькому напрямку, південніше від Донецька, в районі н.п. Березове бойовики вели вогонь впродовж 9 хвилин із мінометів по наших позиціях", - зазначив він.

"Найбільш складна ситуація спостерігається на Донецькому напрямку в районі Донецького аеропорту – саме там бойовики вели вогонь по наших позиціях, розташованих в районі н.п. Піски, Опитне, шахта Дутівське та Авдїівка", - наголосив Селезньов.

На Артемівському напрямку за добу було 4 обстріли з зенітної установки ЗУ 23-2, стрілецької зброї, автоматичних гранатометів.

Бойовики вели вогонь по позиціях сил АТО поблизу села Троїцьке, Миронівське, Луганське та Майорське.

На Маріупольському напрямку за добу зафіксовано один обстріл: бойовики вели вогонь по силах АТО з автоматичного гранатомета, а о 12:40 у понеділок відбулося бойове зіткнення в районі Павлополя.

"Атаку бойовиків було відбито. Сили АТО продовжують стримувати агресію противника на визначених рубежах та ділянках", - сказав Селезньов.

Пушков: цінності Росії - не права людини, а протидія кольоровим революціям

Голова комітету державної думи РФ з міжнародних справ Олексій Пушков вважає, що Росії необхідно просувати не "євроатлантичні цінності", засновані на дотриманні прав людини, а свою ціннісну систему, зокрема - недопущення революційної зміни влади.

Про це Пушков розповів в інтерв'ю російській газеті Известия.

З такою заявою російський депутат виступив, обґрунтовуючи необхідність створення парламентської асамблеї об'єднання БРІКС (Бразилія, Росія, Індія, Китай, ПАР) на противагу парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ).

Пушков вважає, що асамблеї БРІКС, на відміну від ПАРЄ, не варто працювати над забезпеченням "прав людини". В ПАРЄ, на його думку, "панують євроатлантичні підходи", чужі для Росії.

"Країни БРІКС теж мають свою систему цінностей, і вони відрізняються від євроатлантичних. Це, скажімо, недопущення "помаранчевих революцій", тобто зміни урядів і влади в інших країнах через зовнішній вплив. Хіба ж це не цінність? У ПАРЄ ці питання серйозно обговорювати не дають", - обґрунтував свою позицію глава думського комітету, який також очолює російську делегацію в ПАРЄ.

"Парламентський форум БРІКС, навпаки, може серйозно обговорювати такі питання (як протидія революціям), як і просувати такі цінності, як суверенітет і самостійність держав. Ми могли б також обговорювати регіональні конфлікти - як ставитися до України, як ставитися до Сирії, що робити з ІГІЛ, як реформувати МВФ та інші міжнародні інститути", - додав він.

Пушков також зазначив, що Росія не повертатиметься до роботи в ПАРЄ до кінця поточного року і гарантовано відхилить всі пропозиції Ради Європи про свою участь у квітневій сесії асамблеї.

У Дебальцеве вже прибув перший ешелон із боєприпасами з РФ - Тимчук

Бойовики намагаються відновити роботу Дебальцівського залізничного вузла для понад швидшого перекидання ресурсів.

Про це пише організатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук у Facebook 3 березня.

"Терористи активно намагаються відновити повну працездатність Дебальцівського залізничного вузла для прискореного перекидання матеріально-технічних засобів через цю вузлову станцію", - повідомляє він.

"У район Дебальцевого вже прибув перший ешелон із боєприпасами з 6-ти вагонів із території РФ", - додає Тимчук.

Як відомо, 19 лютого представники штабу АТО повідомляли, що залізничний вузол у Дебальцевому було зруйновано до виходу звідти українських військових.

Тимчук: Відведення техніки – оманливий хід бойовиків "ЛНР"

Відведення важкої техніки бойовиків північніше і східніше Луганська був облудним кроком, заявляє організатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"Раніше зафіксоване відведення техніки "армії ЛНР" північніше й на схід Луганська виявилося оманливим ходом терористів", - написав він у Facebook вранці 3 березня.

"Бойовики відвели вглиб контрольованої ними території (на ремонтні бази) лише несправну й небоєготову бойову техніку. Іншу техніку й озброєння відведено на незначну відстань, ретельно розосереджено й замасковано", - заявив Тимчук.

Він також додав, що з району Дебальцевого на південь Луганської області "відводяться для відновлення боєздатності два зведені підрозділи російсько-терористичних військ (ротна тактична група й посилений танковий батальйон), які укомплектовано військовослужбовцями ЗС Росії і які зазнали серйозних втрат у боях на Дебальцівському плацдармі (танковий батальйон втратив не менше 8 танків)".

"Підрозділи відводяться частинами, переважно в темний час доби. При цьому відведення даних підрозділів видається супротивником як "виконання Мінських домовленостей", - зазначив Тимчук.

Уночі бойовики на Луганщині стріляли з автоматів і кулеметів

За понеділок на контрольованій Україною території Луганської області зафіксовано чотири обстріли з автоматичної зброї.

Про це на своєму сайті повідомляє в понеділок глава Луганської ОДА Геннадій Москаль.

Протягом ночі тричі спалахували перестрілки з автоматів та кулеметів на околиці Кримського та Сокільників, що поблизу колишнього 31-го блокпосту на Бахмутці. Ніхто з мирних мешканців не постраждав.

Крім того, як уже повідомлялося, у понеділок вранці бойовики обстріляли з автоматів автомобіль співробітників міліції в Станиці Луганській. За уточненими даними, поранення отримали двоє міліціонерів (26 та 36 років).

На решті контрольованої Україною території Луганщини зберігалася бойова тиша. В населених пунктах на лінії розмежування вогню відновлюють комунікації та системи життєзабезпечення, зазначають в ОДА.

Передмістя міста Золоте Стаханівець розмінували сапери (тут після останніх обстрілів залишалося близько десятка снарядів, що не вибухнули), днями сюди мають подати центральну воду.

Із сіл Нижнє та Світличне відновили автобусне сполучення до Сєверодонецька та Гірського. В Станиці Луганській електроенергія є вже у 80 відсотках будинків, у Попасній тривають ремонтні роботи водогону, що веде до мікрорайону ВРЗ.

За добу в зоні АТО загинули 3 військових, 9 поранено - штаб

За останню добу в зоні проведення антитерористичної операції загинули 3 українських військовослужбовця, ще 9 дістали поранення.

Про це на традиційному брифінгу у вівторок розповів речник АТО полковник Андрій Лисенко.

"За минулу добу загинуло 3 військовослужбовці і 9 отримали поранення", - сказав Лисенко.

До списку новин