загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 05 березня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

Нуланд: Росія заполонила схід України військовою технікою

Помічниця держсекретаря США у справах Європи та Євразії Вікторія Нуланд звинуватила Москву в постачанні військової техніки на Донбас.

На сході України перебувають "тисячі і тисячі" російських військовослужбовців та велика кількість військової техніки, заявила вона 4 березня на слуханнях комітету із закордонних справ Палати представників Конгресу США, повідомляє DW з посиланням на AFP.

Із грудня Москва відправила на Донбас "сотні одиниць військової техніки, включаючи танки, бронемашини, ракетні комплекси, важку артилерію", стверджує Нуланд.

За її словами, Росія "має власну налагоджену командну структуру на сході України", "фінансує цю війну, підживлює її, командує нею і контролює її".

При цьому помічниця держсекретаря не змогла уточнити чисельність російських військ на сході України.

"Я не в змозі назвати вам конкретну цифру", - сказала Нуланд, нагадавши, що слухання відкриті для представників преси. "Я би сказала, що це тисячі і тисячі", - зазначила вона.

Виступаючи перед комітетом із закордонних справ, Нуланд також зазначила, що США обговорюють з ЄС можливість запровадження нових санкцій проти окремих галузей російської економіки.

"Наша група, яка займається питаннями санкцій, знаходиться на цьому тижні в Європі", - зазначила помічниця держсекретаря США.

За її словами, Вашингтону важливо дотримуватися "єдиної позиції з Європою у питанні про додаткові санкції, які будуть запроваджені, якщо мінські домовленості будуть надалі порушуватися", або якщо будуть робитися спроби захоплення нових територій.

Росіяни не проти, щоб в Україні воювали їхні "добровольці"

Більшість жителів Росії позитивно ставляться до того, що на Донбасі воюють російські "добровольці", і не проти того, щоб там були і російські військові.

Про це свідчать дані опитування "Левада-Центру".

Так, 52% опитаних позитивно ставляться до війни добровольців з РФ на Донбасі. 31% оцінює цей факт негативно.

45% росіян заявили, що якби дізналися, що на Донбасі воюють кадрові російські військові, то поставилися б до цього позитивно. 35% негативно поставилися б до цього.

При цьому 25% росіян впевнені, що російські військові вже є на Сході України, 53% опитаних їх не помічають.

34% опитаних громадян РФ вважають, що між Україною і Росією йде війна, а 60% заперечують це.

При цьому 60% росіян виступають проти введення російських військ на Донбас. За цю ідею виступають лише 25% опитаних.

44% росіян готові підтримати владу Росії у разі відкритого військового конфлікту з Україною, 39% не підтримають Кремль в цій ситуації.

У зоні АТО за добу загинув 1 український боєць, ще 1 поранено

За попередніми даними, на Донбасі за минулу добу загинув один український військовослужбовець, ще один отримав поранення.

Про це сказав в. о. речника Генштабу Збройних сил України Владислав Селезньов на брифінгу вранці 5 березня.

"За минулу добу Україна втратила одного військовослужбовця, ще один військовослужбовець ЗСУ отримав поранення. Його доставлено в медустанову, де йому надається необхідна медична допомога", - сказав Селезньов.

Сили АТО відводять "Гради" від лінії зіткнення

У штабі АТО повідомили про початок чергового етапу відведення важкого озброєння по лінії розмежування на Донбасі.

Про це йдеться в повідомленні прес-центру АТО.

5 березня розпочинається черговий етап відведення артилерійських систем від лінії бойового зіткнення у зоні АТО на відстані, визначені під час Мінських домовленостей.

Зокрема, на підготовлені рубежі передислоковуються реактивні системи залпового вогню БМ-21 "Град" по усій лінії розмежування, зазначають у прес-центрі АТО.

Рада збільшила чисельність української армії

Верховна Рада прийняла президентський закон про чисельність Збройних Сил України.

За відповідний закон проголосували 270 депутатів.

Згідно із ним, чисельність армії складає до 250 тисяч, у тому числі 204 тисяч військовослужбовців.

"Для своєчасного розгортання визначеного угруповання військ (сил) Збройні Сили України необхідно утримувати в чисельності 250 тисяч осіб", - зазначив президент у пояснювальній записці до закону.

Раніше законодавство передбачало чисельність Збройних Сил України у межах 184 тис. осіб. 

Також законом передбачається, що в особливий період чисельність Збройних Сил України збільшуватиметься на кількість особового складу, призваного на військову службу на виконання указів президента України про мобілізацію, затверджених законами України.

Реалізація цього Закону буде здійснюватися в межах асигнувань, передбачених для Міністерства оборони України у Державному бюджеті України на 2015 рік. 

Бойовики відновили залізничний вузол у Дебальцевому і возять зброю - штаб АТО

Бойовики відновили роботу дебальцівського залізничного вузла.

Про це на традиційному брифінгу у четвер повідомив речник АТО полковник Андрій Лисенко

"За даними розвідки, дебальцівський залізничний вузол знову відновлений. Противник використовує його для транспортування озброєння та військової техніки в зазначений район. Зокрема 3 березня на станції було зафіксовано розвантаження вагонів з боєприпасами", - сказав Лисенко.

До списку новин