загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

На Прикарпатті відкрили музей "Історії підпільної УГКЦ"

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

При парохії Святої Параскеви села Фитьків, що на Надвірнянщині, правлячий архієрей Коломийсько-Чернівецької єпархії Василій (Івасюк) відкрив та освятив музей “Історії підпільної Української Греко-Католицької Церкви”.

Єпископ наголосив на цінності жертвенного шляху підпільної УГКЦ.

“Ми сьогодні з вами дивимося на ці пам’ятки сакрального мистецтва, історичні документи, за якими є життя людей, котрі вистояли у молитві, праці та терпіннях. Хочеться сьогодні подякувати священикам: о. Івану Качанюку та о. Миколі Григору, що ви це все зібрали і збергли для молодого покоління, котре має знати свою історію та культуру. Ви є прикладом для інших парафій”, – наголосив єпарх.

З привітальним словом також звернулися представники влади: Зиновій Андрійович, міський голова м. Надвірної, Андрій Крицький, в.о. голови РДА, Олег Єгрешій, викладач Прикарпатського університету, та інші учасники дійства, повідомляє прес -служба Коломийсько-Чернівецької єпархії.

Опісля відбулась урочиста академія, яку присвятили історії Української Греко-Католицької Церкви в часи підпілля.

Чин освячення з єпархом співслужили: о. мітрат Богдан Іванюк, протосинкел єпархії, о. мітрат Іван Бойко, о. Іван Качанюк, декан Надвірянський, о. Василь Панівник, декан Тисменичанський, о. Петро Голіней, декан Яремчанський, та інші священики з Коломийсько-Чернівецької єпархії та Івано-Франківської архієпархії.

На завершення прозвучали подячні слова для владики Василія, а також усіх, хто допомагав цінними експонатами у створенні музею.

До списку новин